Canon TS-E 90mm f/2.8 Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

22°37', 15°11', 27° (без навалување или поместување)

Изработка на објектив (елементи/групи)

6/5

Бр. на сечила на дијафрагма

8

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.5

Максимално зголемување (x)

0.29

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

-

Дијаметар на филтер (mm)

58

Макс. дијаметар x должина (mm)

73,6 x 88

Тежина (g)

565

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0.43 - 0.14

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

0.60 - 0.31

Капаче за објектив

E-58 / E-58II

Сенило на објектив

ES-65III

Тврда торбичка

LH-D14

Мека торбичка

LP1016