Стерео микрофон DM-E100 од Canon
Спецификации

Главни спецификации

Дизајн со електрет кондензатор за стерео звук

Напојување преку приклучување (се напојува од фотоапаратот)

Приклучок за галантерија со прстен за прицврстување

Крзнена
заштита од ветар

Звук со фреквентен опсег од 100 Hz до 10 kHz

Еднонасочен звук од 120 степени

Компактен и лесен

Поврзување преку аудио приклучок од 3,5 mm

Погледни сè

Детални спецификации

Стерео микрофон DM-E100 од Canon

Вид на микрофон

Стерео микрофон со електрет кондензатор

Снимање звук со насочување

Еднонасочен 120° (стерео)

Чувствителност

-40 dB ±4 dB (1 kHz, 0 d B=1 V/Pa)

Фреквентен опсег

100 - 10000 Hz

Импеданса на излезот

2 kΩ (кило оми) или помалку

Сооднос помеѓу сигналот и шумот

66 dB или повеќе

Батерија

Нема

Извор на напојување со енергија

Напојување преку приклучување (се напојува од фотоапаратот1)
Напонски опсег на изворот на напојување: 1,2-5 V

Должина на кабелот

Куќиштето со мала тежина од прибл. 260 ±30 mm

Приклучок за поврзување

Мини стерео приклучок (дијаметар од 3,5 mm)

Метод на приклучување

Приклучок за галантерија со прстен за прицврстување

Заштита од ветар

Вклучено

Опсег на работна температура

0 - +40°C (32 - 104°F)

Работна влажност

0 - 85%

Димензии (Ш x В x Д)

Куќиштето со мала тежина од прибл. 30,5 (Ш) x 66,5 (В) x 88,2 (Д) mm 2

Тежина

Куќиштето со мала тежина од прибл. 64 g 2

Сите податоци погоре се основаат врз стандардите за тестирање на Canon.

Спецификациите на производот и надворешниот изглед подлежат на промени без претходно известување.

  1. Компатибилни фотоапарати: EOS 200D, EOS 250D, EOS 800D, EOS 77D, EOS 80D, EOS 90D, EOS M50, EOS M6 Mark II, PowerShot G7 X Mark III (од 24/10/2019)
  2. Без кабелот