Genuine Canon Consumables Hero

Оригинални потрошни материјали од Canon

Зошто да користите потрошни материјали од Canon?

Печатете повеќе


Со оригиналното мастило од Canon добивате 35% повеќе висококвалитетни отпечатени материјали во просек отколку со фалсификуваните картриџи*. Картриџите за мастило нема да треба да се менуваат толку често, така што добивате одлична вредност за потрошените пари.

Print More

Посигурно печатење

Оригиналното мастило од Canon нуди сигурност од 100% за да печатите безгрижно*. Картриџите за мастило нема да се скршат, да протечат или да се оштетат и ќе го заштитат вашиот печатач од внатрешно оштетување.

More reliable prints

Подоследно печатење

Оригиналните мастила од Canon овозможуваат печатење со доследен квалитет во 100% од времето*. Вашите отпечатени материјали ќе бидат кристално јасни и ќе имаат длабоки бои, без чудни линии или ленти, при секое печатење.

More Consistent prints

Врвен квалитет на печатење

Кога ќе го замените картриџот „сè-во-едно“ со оригинален картриџ од Canon, вашиот уред ќе биде речиси како нов.

Superior print quality

Произведени подобро

Оригиналните мастило, тонер и хартија од Canon се создадени да се користат во совршена хармонија со вашиот печатач од Canon за да добиете доследен висок квалитет, сигурни перформанси и одлична вредност при секое печатење.

Дали ви треба помош да пронајдете мастило?

Пронајдете го најдоброто мастило или хартија за вашиот печатач од Canon.

Need help finding ink?

Купете оригинален тонер

Пронајдете го најдобриот тонер за вашиот печатач од Canon.

Shop genuine toner

Оригинални мастила и тонер од Canon

Print More

Најдобар квалитет

Прекрасен и долготраен квалитет на печатење со исклучителни детали, текст во боја и црн текст.

More reliable prints

Посигурно печатење

Оригинални мастила и тонер создадени од Canon за совршено да одговараат на вашиот печатач од Canon.

More consistent prints

Беспрекорна доследност

Доследен квалитет и беспрекорни перформанси со вашиот печатач од Canon, со рамномерни бои и детални црни тонови.

Програма за рециклирање картриџи на Canon

Дали знаете дека Canon е првата компанија што започна програма за рециклирање картриџи со тонер во 1990 година?

Програмата за рециклирање картриџи со тонер на Canon ви овозможува бесплатен, лесен и еколошки одговорен начин за рециклирање на празните картриџи со тонер од Canon.

Canon’s toner cartridge recycling

Canon е посветен на политиката за нула отпад на депониите. Секој елемент од секој вратен картриџ со тонер се користи повторно или се рециклира; ниту еден дел од картриџот со тонер не се фрла на депонија.

Дознајте повеќе

Canon is committed

Како да препознаете оригинални мастила?

Пронајдете го холограмот. На пакувањето на сите оригинални картриџи за мастило од Canon има уникатен холограм од Canon што менува бои. Холограмот добива златна боја што се прелева кога се гледа однапред, но ако го навалите хоризонтално тогаш добива темна зелена боја што се прелева.

Хартиено пакување за мастило

Лажните холограми не ја менуваат својата боја или, пак, минимално ја менуваат, кога ги гледате од различни агли. Најчесто се поставуваат неправилно на пакувањето и имаат погрешна боја или големина, а може да изгледаат и оштетени или заматени.

Paper ink packaging

Пластично пакување за мастило

Европските пластични инк-џет пакувања или проѕирните пакувања на мултикомплетите може да немаат уникатен холограм. Затоа треба да внимавате на лого ознаки од Canon што се заматени или имаат погрешна боја, фонт или големина за да ги препознаете фалсификуваните производи. На пакувањето може да има и печатни грешки или може да изгледа како да е препакувано, користено претходно или отворено.

Plastic ink packaging

Пакување на картриџот со тонер

Кога купувате картриџ од Canon, секогаш барајте го холограмот, со неговата технологија за промена на бојата и „оригиналното“ лого на Canon на надворешната страна од пакувањето. Фразата „за употреба во производи од Canon“ не значи дека станува збор за оригинален картриџ од Canon.

Toner cartridge packaging

*Врз основа на 2018 Keypoint Intelligence - студија на Buyers Lab овластена од Canon за споредба на картриџи од Canon со комплет картриџи од трети страни.

Прочитајте го целосниот извештај од тестот на Buyers Lab за да ги дознаете предностите што произлегуваат од користење оригинални мастила од Canon (достапен само на англиски јазик)

Може да ве интересира и