Печатачи за во домот

Canon PIXMA iP8750

Спецификации

Спецификации

 • Променете го само мастилото кое се потрошило
 • Печатење на големини до A3+ (329x483mm)
 • Безжично користење и споделување
 • Апликација Canon PRINT
 • Можност за поврзување на таблет уред и smartphone уред
 • Изборни мастила за голема потрошувачка
 • Квалитетни и долготрајни фотографии
 • Печатете директно на дискови

Детални спецификации

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење

  До 9600¹ x 2400 dpi

 • Технологија за печатење

  6 индивидуални мастила (PGBK, BK, C, M, Y, GY)


  Инк-џет FINE глава за печатење со големина на капка мастило од 1pl (мин.)


  ChromaLife100+ мастила

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 14,5 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 10,4 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15 см: прибл. 36 секунди¹


  A3+ со рабови: прибл. 120 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A3+, A3, A4, писма, LDR, 25x30 см, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см)

 • Двострано печатење

  Рачно користење

 • Директно печатење на дискови

  Да (вклучен софтвер)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило

  PGI-550PGBK (мастило со црн пигмент)

  Стандардно: 300 страници од документ или 2.070 фотографии*
  Изборно XL: 500 страници од документ или 4.775 фотографии*


  CLI-551BK (црна)

  Стандардно: 1.105* страници од документ или 337 фотографии*
  Изборно XL: 4.405* страници од документ или 870 фотографии*


  CLI-551C (цијан)

  Стандардно: 311 страници од документ или 164 фотографии*
  Изборно XL: 675 страници од документ или 385 фотографии*


  CLI-551M (магента)

  Стандардно: 307 страници од документ или 150 фотографии*
  Изборно XL: 665 страници од документ или 381 фотографии*


  CLI-551Y (жолта)

  Стандардно: 312 страници од документ или 146 фотографии*
  Изборно XL: 670 страници од документ или 358 фотографии*


  CLI-551GY (сива)

  Стандардно: 780 страници од документ или 126 фотографии*
  Изборно XL: 3.350 страници од документ или 275 фотографии*


  Комбинација (CMY во просек)

  Стандардно CMY: 310 страници од документ или 153 фотографии*
  Изборно XL CMY: 670 страници од документ или 374 фотографии*


  Стандарди за тестирање

  ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи
  ISO/IEC 29102 за фотографии во боја од 10x15cm без рабови
  Вредностите се добиени со континуирано печатење
  * Проценета дополнителна потрошувачка

 • Изборни картриџи за мастило XL

  PGI-550PGBK XL (XL мастило со црн пигмент)


  CLI-551BK XL (XL црна боја)


  CLI-551C XL (XL цијан)


  CLI-551M XL (XL магента)


  CLI-551Y XL (XL жолта боја)


  CLI-551GY XL (XL сива боја)

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови (DL, COM10)


  Pro Platinum (PT-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  Сјајна хартија од Canon (GP-501)


  Matte (MP-101) од Canon


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Фото-налепници (PS-101) од Canon


  Печатење на маички од Canon (TR-301)


  Друга хартија за фина уметност

 • Максимален внес на хартија

  Макс. 150 листови обична хартија


  Макс. 20 листови фото-хартија

 • Големини на хартија

  A3+, A3, A4, A5, B4, B5, писма, правни, LDR, 25x30 см, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon до 300 г/м² (PT-101)

Поврзување

 • Жичен LAN

  Hi-Speed USB

 • Безжичен LAN

  Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz


  Погледнете ги инструкциите за активирање/деактивирање на безжичниот LAN во упатството.

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.6.8 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS (апликација PIXMA Printing Solutions, AirPrint)


  Android (апликација PIXMA Printing Solutions)


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


  Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  Драјвер за печатач


  My Image Garden


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

Физички карактеристики

 • Тежина

  8,5 кг

 • Димензии (Ш x Д x В)

  590 x 331 x 159 мм

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 43,5 dB(A)¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240 V, 50/60 Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,3 W


  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку Wi-Fi): прибл. 1,9 W


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,4 W


  Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


  Печатење: прибл. 23 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/9600 инчи.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. A3+ со рабови: слика од 11x14" (28x35 см) на хартија со A3+ големина.

¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

¹ Апликацијата Canon PRINT е бесплатна апликација од Canon за паметни телефони и таблет-уреди. Не е достапно во одредени земји или региони.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A3 со користење на зададените подесувања.

¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.