Печатачи за во домот

Canon PIXMA MG2450

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена

 • Печатење на фотографии со висока резолуција

 • Скенирање со висока резолуција

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Едноставен креативен софтвер

 • Интелигентно печатење од интернет

 • Се вклучува кога ќе започнете да печатите

 • Речиси бесшумно печатење во домот

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Функции

  Печатење, копирање, скенирање

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 600 dpi

 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (црн и во боја)


  Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)

 • Брзина на црно-бело печатење

  Прибл. 8,0 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење во боја

  Прибл. 4,0 слики/мин.¹

 • Печатење без рабови

  Не е достапно

 • Двострано печатење

  Рачно користење

 • Direct Disc Printing

КАРТРИЏИ И ПОТРОШУВАЧКА

 • Стандардни картриџи за мастило

  PG-545 (црна)


  CL-546 (бои)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  PG-545XL (црна)


  CL-546XL (бои)

Ink Tanks Yield (Photo print)

 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

  Печатење на A4 документи во боја¹


  Црна боја: 180 страници


  Црна боја XL: 400 страници


  Бои: 180 страници


  Бои XL: 300 страници

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови


  Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


  Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501)

 • Максимален внес на хартија

  Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)

 • Големини на хартија

  Обична хартија: A4, A5, B5, писма, извршни


  Фото-хартија: 10x15cm, 13x18cm


  Пликови: DL, COM10

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  600 x 1200 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 14 секунди¹

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Максимална големина на документ

  216 x 297 mm

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање

  sFCOT: прибл. 31 секунда¹


  sESAT: прибл. 1,6 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  21 копии (макс.)

 • Функции за копирање

  Копирање на документи (обична хартија)


  (A4 со долна маргина на печатење од 17mm)

ИНТЕРФЕЈС

 • Тип и големина на екран

  Нема екран

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10


  Windows 8


  Windows 7


  Windows Vista


  Windows XP SP3 (само 32-битен)


  Mac OS X 10.6.8 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тежина

  Прибл. 3,5 kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  426 x 306 x 145mm

 • Работна температура

  5-35°C

 • Работна влажност

  10-90%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,4 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 9 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

 2. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 5. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.

 6. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 7. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 8. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов.

 9. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.