Печатачи за во домот

Canon PIXMA MG3250

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена

 • Неверојатно мали капки мастило за прецизно печатење

 • Печатење на фотографии со висока резолуција

 • Автоматско двострано печатење

 • Безжично користење и споделување

 • Можност за поврзување на таблет уред и smartphone уред

 • Компактен дизајн и едноставно ракување

 • Печатете слики од вашите видео снимки

 • Интелигентно печатење од интернет

 • Скенирање со висока резолуција

 • Печатење на фотографии од Facebook

 • Едноставен креативен софтвер

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Главни функции

  Печатење, копирање, скенирање

 • Други функции

  Квалитетни фотографии


  Двострани документи


  Печатење од smartphone уред и таблет уред


  Поддршка за AirPrint

 • Што содржи кутијата

  "Сè-во-едно" печатач, 2 FINE картриџи, USB кабел, кабел за напојување, водич за инсталација, софтвер и упатство за користење на CD

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 1200 dpi

 • Машина за печатење

  Инк-џет глава за печатење со FINE технологија


  Систем од 4 бои со капки мастило од мин. големина од 2pl


  2 FINE картриџи со ChromaLife100

 • Брзина на печатење на црно-бели документи

  ESAT: прибл. 9,2 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење на документи во боја

  ESAT: прибл. 5,0 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15cm: прибл. 44 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm)

 • Двострано печатење

  Автоматско двострано печатење (A4, писма)

Direct Disc Printing

 • Други функции за печатење

  Печатење со вклопување на цела страница, печатење со прилагодување на големина, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, подредување¹

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО И СТРАНИЦИ

 • Стандардни картриџи за мастило

  2 FINE картриџи


  PG-540 (црна)


  CL-541 (бои)

 • Изборни картриџи за мастило

  XL картриџи за голема потрошувачка


  PG-540XL (црна)


  CL-541XL (бои)

 • Траење на резервоар за мастило - печатење на документи

  A4 документ во боја¹


  Црна боја: 180 страници


  Црна боја XL: 600 страници


  Бои: 180 страници


  Бои XL: 400 страници

 • Траење на резервоар за мастило - печатење на фотографии

  10x15cm фотографија¹


  Црна боја: 2465* фотографии


  Црна боја XL: 7560* фотографии


  Бои: 69 фотографии


  Бои XL: 150 фотографии


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија, пликови, фото-хартија Pro Platinum (PT-101), фото-хартија Plus Glossy II (PP-201), фото-хартија Pro Luster (LU-101), фото-хартија Plus Semi-gloss (SG-201), сјајна фото-хартија "Everyday Use" (GP-501), матирана фото-хартија (MP-101), хартија за висока резолуција (HR-101N), хартија за печатење на маички (TR-301), фото налепници (PS-101)

 • Максимален внес на хартија

  Преден фах: макс. 100 листови

 • Големини на хартија

  A4, A5, B5, писма, правни, пликови (DL големина или комерцијални #10), 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија до прибл. 300 g/m² (специјални медиуми од Canon)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  CIS скенер во боја, со рамно лежиште

Film Scanning

 • Резолуција на скенер - оптичка

  До 1200 x 2400 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 14 секунди¹

 • Длабочина на скенирање на боја

  Скенирање со рамно лежиште 48-битен влез / 24-битен излез (RGB секоја по 16 бита / 8 бита)

 • Полутонови/тонови на сиво

  Скенирање со рамно лежиште 16-битен влез / 8-битен излез

 • Компатибилност

  TWAIN / WIA

 • Ефективна широчина на скенирање

  A4/LTR (216x297mm)

 • Препознавање на текст - OCR

  Да (софтвер My Image Garden)

 • Методи и подобрувања за скенирање

  Скенирање кон компјутер, скенирање на документи (PDF, Compact PDF, JPEG, TIFF, PNG), скенирање на фотографии (JPEG, TIFF, PNG), режим за автоматско скенирање, создавање на PDF фајлови со изборна заштита со лозинка, препознавање на текст (OCR), скенирање и спојување, скенирање кон Cloud, скенирање кон е-mail

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање документи во боја

  sFCOT: прибл. 20 секунди¹


  sESAT: прибл. 4,3 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  1-9, 20 копии

 • Зум

  Вклопување на цела страница

 • Функции и подобрувања за копирање

  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови

ИНТЕРФЕЈС

 • Тип и големина на екран

  LED екран со 7 сегменти

Јазици на екран

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)


  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP

 • Тип на интерфејс - не е за PC

  Уреди со Android¹, iPhone, iPod touch и iPad²


  Apple AirPrint

СОФТВЕР

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  My Image Garden


  Пристап до CREATIVE PARK PREMIUM


  Печатење од Full HD видео записи¹


  Брзо мени


  Easy-WebPrint EX (преземете)²

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 8 (32 и 64-битен)


  Windows RT


  Windows 7 (32 и 64-битен)


  Windows Vista (32 и 64-битен)


  Windows XP (32-битен)


  Mac OS X 10.5.8 - 10.8

 • Системски предуслови за Windows

  Windows 7: 1GHz или побрз процесор, 1GB RAM (32-битен) / 2GB RAM (64-битен)


  Windows Vista SP1 или SP2: 1GHz или побрз процесор, 512MB RAM


  Windows XP SP3: 300MHz или побрз процесор, 128MB RAM


  Пребарувач: Internet Explorer 6 или понов


  CD-ROM драјв


  Екран: 800 x 600 или подобар

 • Системски предуслови за Mac

  Mac OS X v10.7: Intel Core2Duo (или побрз) процесор, 1GB RAM


  Mac OS X v10.6: Intel процесор, 1GB RAM


  Mac OS X v10.5.8: Intel процесор, 512MB RAM


  Пребарувач: Safari 3 или понов


  CD-ROM драјв


  Екран: XGA 1024 x 768 или подобар

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тежина

  Прибл. 5,5 kg

 • Димензии (Ш x Д x В)

  449 x 304 x 152mm

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 42,5 dB¹

 • Работна температура

  5-35°C

 • Работна влажност

  10-90%RH (без кондензација)

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,3 W


  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку Wi-Fi): прибл. 2,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,0 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 20 W¹

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

За повеќе информации за ChromaLife100+ ве молиме погледнете на www.canon-europe.com/chromalife100

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 2. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 5. ¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

 6. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 7. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 8. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена (максимална оптичка резолуција за скенирање на A4 формат изнесува 600dpi).

 9. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.

 10. ¹ Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.

 11. ¹ Апликацијата Canon PRINT е достапна за бесплатно преземање од Android Market (не е достапна во одредени земји или региони). Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа. Компатибилност со уреди што користат Android 2.3.3 и понов.


  ² Апликацијата Canon PRINT е достапна за бесплатно преземање од Apple App Store (не е достапна во одредени земји или региони). Потребно е поврзување преку Wi-Fi мрежа. Компатибилност со уреди што користат iOS 6.1 или понов (сите модели на iPad, iPhone 3GS и понови модели, iPod touch 3-та генерација и понови)

 12. ¹ Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со одредени дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ² За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов

 13. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 14. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.