Печатачи за во домот

Canon PIXMA MG5550

High quality 5-ink All-In-One with easy mobile and cloud printing

Придобивки

 • Висококвалитетен "сè-во-едно" фото уред со функции за Wi-Fi, печатење, копирање и скенирање

 • Директно печатење од Cloud преку екранот на печатачот: печатете од онлајн албуми, социјални мрежи и услугите за складирање Cloud

 • Без напори печатете и скенирајте од паметните уреди преку Wi-Fi мрежа или интернет

 • Преземете ја апликацијата PIXMA Printing Solutions и далечински управувајте со вашиот печатач

 • Поддршка за Google Cloud Print, Apple AirPrint

Детални карактеристики

 • Висококвалитетен "сè-во-едно" уред

  Благодарение на напредното поврзување преку Wi-Fi и системот со 5 мастила, овој "сè-во-едно" печатач нуди едноставно висококвалитетно печатење, копирање и скенирање, како и директен пристап до Cloud. Тој е дизајниран за безжично користење и споделување во вашиот дом и далечински од мобилните уреди.

 • Печатење преку Cloud

  Уживајте во слободата на директно печатење од интернет со напредната опција PIXMA Cloud Link. Печатете фотографии за неколку секунди од Facebook, twitter и онлајн албуми како image.canon или печатете документи од услугите Cloud како Evernote и Dropbox директно од екранот за печатење. Изработувајте календари, преземајте стационарни и други шаблони директно од PIXMA Cloud.

 • Можност за поврзување на Smartphone уред и таблет уред

  За да добиете уште поголема флексибилност, вашиот печатач можете да го контролирате директно преку паметните уреди. Преземете ја апликацијата PIXMA Printing Solutions од Canon за да вршите печатење и скенирање преку вашиот smartphone уред, како и преку услугите Cloud. Со апликацијата ќе можете дури и да го проверите статусот на печатачот, упатството за користење или нивоата на мастило. Исто така, достапна е и поддршка за Apple AirPrint и Google Cloud Print.

 • Економични, единечни мастила за врвни испечатени материјали

  За да добиете поголема економичност, овој "сè-во-едно" уред се одликува со 5 единечни мастила, така што треба да ја менувате само бојата која ќе се потроши - правејќи го печатењето поефикасно. Наменските мастила за црна боја за документи и црна боја за фотографии, во комбинација со технологијата FINE од Canon и резолуцијата на печатење до 4800dpi овозможуваат добивање на остар текст и слики со високо ниво на детали.

 • Брзо печатење

  Идеален за брзо и квалитетно печатење во домот, тој се одликува со голема брзина на печатење ISO ESAT A4 документи од 12,2 црно-бели слики/мин. / 8,7 слики во боја/мин. и овозможува печатење на фотографии без рабови од 10x15 cm за прибл. 44 секунди.

 • Заштедете пари на мастило и хартија

  Изборните XL мастила овозможуваат печатење на повеќе страници отколку со стандардните мастила, а тоа значи поретко менување на мастилата – идеално доколку постојано печатите - обезбедувајќи ви заштеди до 30% по страница. Автоматското 2-страно печатење ја намалува количината на хартија која ја користите и создава двострани документи со професионален изглед.

 • Едноставно користење

  Јасниот екран од 6,2cm го олеснува прегледувањето на избраните функции или користењето на услугите Cloud. Опцијата за автоматско вклучување автоматски ќе го вклучи печатачот кога ќе започнете да печатите од компјутер или мобилен уред на истата мрежа.

 • Софтвер My Image Garden

  Едноставен софтвер со решенија за организирање и печатење на вашите фотографии, скенирање и пристап до интернет услуги. Напредните функции, како препознавањето на лица, го олеснуваат пребарувањето на сите фотографии во вашиот компјутер и пронаоѓањето на саканите.

Спецификации

 • Променете го само мастилото кое се потрошило

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Автоматско двострано печатење

 • Безжично користење и споделување

 • Апликација PIXMA Printing Solutions

 • Можност за поврзување на таблет уред и smartphone уред

 • Печатете директно од Cloud

 • Се вклучува кога ќе започнете да печатите

Што содржи кутијата

 • All-In-One printer - PIXMA MG5550

 • Setup Ink Tanks

 • Power cord

 • Setup CD-ROM

 • Manuals and other documents