Печатачи за во домот

Canon PIXMA MX495

Спецификации

Спецификации

 • Практична и едноставна замена

 • ФАКС

 • Автоматско копирање на повеќе страници

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Можност за поврзување на таблет уред и smartphone уред

 • Печатење и скенирање кон Cloud услуги

 • Апликација Canon PRINT

 • Безжично користење и споделување

Детални спецификации

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Функции

  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, факс, Cloud

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 1200 dpi

 • Технологија за печатење

  2 FINE картриџи (BK, CL)


  Инк-џет систем со големина на капка мастило од 2pl (мин.)

 • Брзина на печатење на црно-бели документи

  Прибл. 8,8 слики/мин.¹

 • Брзина на печатење на документи во боја

  Прибл. 4,4 слики/мин.¹

 • Брзо печатење на фотографии

  Без рабови 10x15 см: прибл. 70 секунди¹

 • Печатење без рабови

  Да (A4, писма, 20x25 см, 13x18 см, 10x15 см)

 • Двострано печатење

  Рачно

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  Рамно лежиште и ADF

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  До 600 x 1200 dpi¹

 • Брзина на скенирање на A4

  Прибл. 15 секунди¹

 • Максимална големина на документ

  Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 мм)


  ADF: A4, писмо, правни

 • Оптичко препознавање на знаци

  Да

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање - документи во боја

  sFCOT: прибл. 28 секунди¹


  sESAT: прибл. 3,6 слики/мин.¹


  sESAT ADF: прибл. 2,7 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  1 до 99 страници

 • Зумирање на копија

  25-400%

 • Функции за копирање

  Копирање документи, копирање фотографии, копирање со вклопување на цела страница, копирање без рабови

 • Подесувања за квалитет на копирање

  Брзо, стандардно, висококвалитетно

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

 • Вид на факс

  Super G3 / во боја

 • Резолуција на факс

  Црно-бело: до 300 x 300dpi


  Во боја: 200 x 200 dpi

 • Брзина на факс

  Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


  Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

 • Факс меморија

  До 50 страници

КОМПАТИБИЛНИ МАСТИЛА

 • Стандардни картриџи за мастило

  PG-545 (црна)


  CL-546 (бои)

 • Изборни XL картриџи за мастило

  PG-545XL (црна)


  CL-546XL (бои)

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО

 • BK (мастило со црн пигмент)

  Црна боја: 180 страници


  Црна боја XL: 400 страници

 • CL (бои - CMY)

  Бои: 180 страници


  Бои XL: 300 страници

 • Стандарди за тестирање

  ISO/IEC 24711 за страници во боја од A4 документи


  Вредностите се добиени со континуирано печатење


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Фото-хартија Про платинеста (PT-101)


  Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)


  Фото-хартија Pro Luster (LU-101)


  Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)


  Сјајна фото-хартија за "секојдневна употреба" (GP-501/GP-601)


  Матирана фото-хартија (MP-101)

 • Максимален внес на хартија

  Макс. 100 листови обична хартија


  Макс. 20 листови фото-хартија

 • Големини на хартија

  A4, A5, B5, писма, правни, 13x18cm, 10x15cm

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon до 300 г/м² (PT-101)

ИНТЕРФЕЈС

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Hi-Speed USB (приклучок B)


  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n


  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

 • Тип на интерфејс - ДРУГО

  PIXMA Cloud Link (од паметен телефон / таблет-уред)


  Апликација Canon PRINT


  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)


  Google Cloud Print


  Apple AirPrint


  Режим на пристапна точка

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 (32 и 64-битен)


  Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


  Mac OS X v10.7.5 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS


  Android


  Windows RT

 • Минимални системски предуслови

  Windows: простор на хард диск од 3GB, Internet Explorer 8


  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5


  Екран: 1024 x 768 XGA

 • Вклучен софтвер

  MP Driver со Scanning Utility


  Брзо мени


  My Image Garden


  Easy-WebPrint EX (дополнителна компонента за IE8 или понова верзија)

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тип и големина на екран

  LCD екран со целосни точки

 • Јазици на екран

  Англиски, германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенски, турски, грчки, јапонски,


  едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, хрватски, виетнамски

 • Автоматски механизам за снабдување со документи

  До 20 листови

 • Димензии (Ш x Д x В)

  прибл. 435 x 295 x 189 mm

 • Тежина

  5,9 kg

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50/60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл.


  0,3 W  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање)


  Време за премин во режим на подготвеност: 7 минути


  Копирање: прибл. 7 W¹

 • Ниво на акустичен шум (фотографија 4x6)

  Прибл. 44,5dB(A)¹

 • Работна температура

  15-30°C

 • Работна влажност

  10-90%RH (без кондензација)

 • Работен циклус

  до 1.000 страници / месечно

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

ðƒð¥ÐéÐÇð¥ÐêÐâð▓ð░Ðçð║ð░Ðéð░ ð¢ð░ ð╝ð░ÐüÐéð©ð╗ð¥Ðéð¥ ð╝ð¥ðÂðÁ ð┤ð░ ÐüðÁ ð╝ðÁð¢Ðâð▓ð░ ð▓ð¥ ðÀð░ð▓ð©Ðüð¢ð¥ÐüÐé ð¥ð┤ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁð¢ð©ÐéðÁ ÐéðÁð║ÐüÐéð¥ð▓ð©/Ðäð¥Ðéð¥ð│ÐÇð░Ðäð©ð©, ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð©ð¥Ðé ð░ð┐ð╗ð©ð║ð░Ðåð©Ðüð║ð© Ðüð¥ÐäÐéð▓ðÁÐÇ, ÐÇðÁðÂð©ð╝ð¥Ðé ð¢ð░ ð┐ðÁÐçð░ÐéðÁÐÜðÁ ð© Ðéð©ð┐ð¥Ðé ð¢ð░ ð║ð¥ÐÇð©ÐüÐéðÁð¢ð░ Ðàð░ÐÇÐéð©Ðÿð░.; ðùð░ ð┐ð¥ð▓ðÁУðÁ ð©ð¢Ðäð¥ÐÇð╝ð░Ðåð©ð© ð┐ð¥ð│ð╗ðÁð┤ð¢ðÁÐéðÁ ð¢ð░ www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи

 2. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 3. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 4. ¹ Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија плус сјајна II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.

 5. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

 6. ¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до моментот на исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

 7. ¹ Наведените брзини на копирање за sFCOT и sESAT претставуваат просечни резултати, добиени со користење на методот за тестирање ISO/IEC 29183. ADF брзината на копирање претставува просечна вредност од ESAT во тестот за општи перформанси за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24735, во која не спаѓа времето потребно за копирање на првата серија. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

 8. ¹ Брзината за пренос на факс е добиена врз основа на зададените поставувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим, а Canon факс тест во боја за режим во боја. Вистинската брзина на пренос може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

 9. ¹ При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

 10. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 4"x6" фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.