Професионални печатачи за фотографии

Canon PIXMA PRO-1

Спецификации

Спецификации

 • Неверојатно мали капки мастило за прецизно печатење

 • Печатење на фотографии со висока резолуција

 • Глава на печатач со врвен фото-лабораториски квалитет

 • Променете го само мастилото кое се потрошило

 • Мастило со пигмент со голема долготрајност

 • Chroma Optimizer

 • Печатење на големини до A3+ со широчина до 35cm

 • Користење и споделување преку мрежа

 • Дополнителна компонента за фото-апликации

 • Печатете директно на дискови

 • Директно печатење од фотоапаратот

Детални спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

 • Резолуција на печатење

  До 4800¹ x 2400 dpi

 • Машина за печатење

  Инк-џет систем со 12 единечни мастила


  LUCIA мастила со Chroma Optimizer


  Глава за печатење FINE со големина на капки од 4pl

 • Брзина на печатење со фото-лабораториски квалитет

  A3+ (SG-201 or PP-201): прибл. 2 мин. 55 сек.¹


  A3+ (PT-101 во боја или црно-бело): прибл. 4 мин. 20 сек.¹

 • Печатење без рабови

  Да (A3+, A3, A4, писма, 36 x 43cm, 25 x 30cm, 20 x 25cm, 13 x 18cm и 10 x 15cm големина)¹

 • Директно печатење на дискови

  Стандардно достапно

 • Двострано печатење

  Достапно само преку рачно работење

 • Карактеристики на драјвер

  Црно-бело печатење, живописни фотографии, рачно прилагодување на бои, опција за проѕирен прекривен слој, намалување на фото шум, еднобојни ефекти, подредување, печатење повеќе страници на еден лист, печатење на брошури, печатење на постери, печатење со прилагодување на големина (20-400%), печатење со вклопување на цела страница, тивок режим, поставувања за автоматско исклучување¹

ПОТРОШУВАЧКА НА МАСТИЛО И СТРАНИЦИ

 • Конфигурација на картриџ за мастило

  12 одделни резервоари за мастило:


  PGI-29PBK (фото црна)


  PGI-29MBK (мат црна)


  PGI-29DGY (темно сива)


  PGI-29GY (сива)


  PGI-29LGY (светло сива)


  PGI-29C (цијан)


  PGI-29PC (фото цијан)


  PGI-29M (магента)


  PGI-29PM (фото магента)


  PGI-29Y (жолта)


  PGI-29R (црвена)


  PGI-29CO (Chroma Optimizer)

 • Траење на резервоар за мастило - печатење на фотографии од 10x15cm

  Број на фотографии од 10x15cm¹


  Фото црна: 1225 фотографии*


  Мат црна: 1345 фотографии*


  Темно сива: 670 фотографии


  Сива боја: 790 фотографии


  Светло сива: 1320 фотографии


  Цијан: 1800 фотографии*


  Фото цијан: 1375 фотографии


  Магента: 1755 фотографии*


  Фото магента: 1055 фотографии


  Жолта боја: 1280 фотографии


  Црвена боја: 2460 фотографии*


  Chroma Optimiser: 429 фотографии


  * Проценета потрошувачка на додаток

 • Траење на резервоар за мастило - печатење на A3+ фотографии

  Број на A3+ фотографии во боја¹


  Фото црна: 111 фотографии


  Мат црна: 505 фотографии*


  Темно сива: 119 фотографии


  Сиво: 179 фотографии


  Светло сива: 352 фотографии*


  Цијан: 230 фотографии


  Фото-цијан: 400 фотографии*


  Магента: 281 фотографии


  Фото-магента: 228 фотографии


  Жолто: 290 фотографии


  Црвено: 454 фотографии*


  Chroma Optimiser: 90 фотографии


  * Проценета потрошувачка на додаток

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Pro Platinum (PT-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Pro Premium Matt (PM-101) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  Matte (MP-101) од Canon


  Museum Etching (FA-ME1) од Canon


  Фото-налепници (PS-101) од Canon


  Други хартии за фина уметност, платно и сјајна фото-хартија¹

 • Максимален внес на хартија

  Заден фах: макс. 150 листови


  Рачен механизам за снабдување: 1 лист


  Фах за директно печатење на диск: 1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

 • Големини на хартија

  Заден фах: A3+, A3, A4, A5, B4, B5, писма, правни, 25x30cm (10x12"), 20x25cm (8x10"), 13x18cm, 10x15cm


  Рачен механизам за снабдување: A3+, A3, A4, писма, 36x43cm (14x17"), 25x30cm (10x12"), 20x25cm (8x10")

 • Тежина на хартија

  Заден фах: обична хартија (64 до 105 g/m²) и поддржани специјални Canon медиуми до прибл. 300 g/m²


  Рачен механизам за снабдување: специјални Canon медиуми до прибл. 350 g/m² и 0,6 mm

ИНТЕРФЕЈС

 • Тип на интерфејс - PC / Mac

  Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)


  Hi-Speed USB 2.0 (приклучок B)

 • Тип на интерфејс - не е за PC

  USB PictBridge

СОФТВЕР

 • Вклучен софтвер

  Драјвер за Windows и Mac


  Дополнителна компонента за Print Studio Pro¹


  Colour Management Tool Pro (преземете)


  My Image Garden со печатење од Full HD видео записи²


  Easy-WebPrint EX (преземете)³


  Брзо мени

 • Поддржани оперативни системи

  Windows 10 (32 и 64-битен)


  Windows 8 (32 и 64-битен)


  Windows RT


  Windows 7 (32 и 64-битен)


  Windows Vista (32 и 64-битен)


  Windows XP (32-битен)


  Mac OS X v10.4.11 или понов

 • Системски предуслови за Windows

  Windows 7: 1GHz или побрз процесор, 1GB RAM (32-битен) / 2GB RAM (64-битен)


  Windows Vista (32 и 64 -битен): 1GHz или побрз процесор, 512MB RAM


  Windows XP SP2, SP3: 300MHz или побрз процесор, 128MB RAM


  Пребарувач: Internet Explorer 6 или понов


  CD-ROM драјв


  Екран: 800 x 600 или подобар

 • Системски предуслови за Mac

  Mac OS X v10.6: Intel процесор, 1GB RAM


  Mac OS X v10.5: Intel или PowerPC процесор (G4, G5, 867MHz или побрз)


  Mac OS X v10.4.11: Intel или PowerPC процесор (G5, G4, G3), 256MB RAM


  Пребарувач: Safari 3 или понов


  CD-ROM драјв


  Екран: XGA 1024 x 768 или подобар

ФИЗИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240V, 50 / 60Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Исклучено: прибл. 0,4 W


  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,6 W


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,8 W


  Време за премин во режим на подготвеност: 2 минути


  Печатење: прибл. 24W¹

 • Температурен опсег

  Работни услови: 5° - 35° C

 • Влажност

  Работна влажност: 10 - 90% RH (без кондензација)

 • Ниво на акустичен шум

  Прибл. 35,5 dB(A)¹

 • Димензии (Ш x Д x В)

  695 x 462 x 239 mm

 • Тежина

  Прибл. 27,7 kg

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

 2. ¹ 11"X14" слика отпечатена со рабови на A3+ хартија со зададени подесувања при користење на ISO/JIS-SCID N2.

 3. ¹ При печатење на хартиi за фина уметност, горните и долните маргини изнесуваат најмалку 30mm.

 4. ¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

 5. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 6. ¹ При континуирано печатење на шаблонот ISO/JIS-SCID N2 со големина од 11"x14" на A3+ фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со однапред зададени подесувања со користење на драјвер за печатач за Windows 7 и Photoshop CS4.

 7. ¹ Поддршка за голем број видови хартија кои не се произведени од Canon. ICC профилите и упатство за печатење на уметничка хартија можат да се превземат од http://software.canon-europe.com/

 8. ¹ Print Studio Pro е дополнителна компонента за софтверите за печатење Digital Photo Professional (3.12 или понов) од Canon, Adobe Photoshop (CS4 или понов), Adobe Photoshop Elements (8 или понов), Adobe Photoshop Lightroom (2.7 или понов).


  ² Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ³ За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов.

 9. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.

 10. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.

 11. ¹ Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.

 12. ¹ 11"X14" слика отпечатена со рабови на A3+ хартија со зададени подесувања при користење на ISO/JIS-SCID N2.

 13. ¹ При печатење на хартиi за фина уметност, горните и долните маргини изнесуваат најмалку 30mm.

 14. ¹ Некои функции се достапни само со драјверот за Windows.

 15. ¹ Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.

 16. ¹ При континуирано печатење на шаблонот ISO/JIS-SCID N2 со големина од 11"x14" на A3+ фото-хартија Pro Platinum (PT-101) со однапред зададени подесувања со користење на драјвер за печатач за Windows 7 и Photoshop CS4.

 17. ¹ Поддршка за голем број видови хартија кои не се произведени од Canon. ICC профилите и упатство за печатење на уметничка хартија можат да се превземат од http://software.canon-europe.com/

 18. ¹ Print Studio Pro е дополнителна компонента за софтверите за печатење Digital Photo Professional (3.12 или понов) од Canon, Adobe Photoshop (CS4 или понов), Adobe Photoshop Elements (8 или понов), Adobe Photoshop Lightroom (2.7 или понов).


  ² Софтверот за печатењето од Full HD видео записи е достапен за MOV и MP4 видео фајлови снимени со дигитални фотоапарати и видео камери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).


  ³ За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 7 или понов.

 19. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на обична хартија со големина A4 со користење на зададените подесувања.

 20. ¹ При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15 см фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.