PRO фото-печатачи


Професионални инк-џет фото-печатачи за A3 формати

Преземете ја целосно креативната контрола врз вашите слики со палетата на професионални фото печатачи PIXMA. Овие A3 инкџет фото печатачи со системи од 8, 10 или 12 мастила постојано обезбедуваат резултати какви што заслужуваат вашите слики.

Професионални инк-џет фото-печатачи за A2 формати

Уживајте во можноста за печатење прекрасни слики со големина до A2 без намалување на квалитетот. Искористете ги големите брзини за печатење и репродукцијата на бои: со поддршката за различни видови на медиуми како сјајна хартија, мат хартија, хартија за фина уметност и платна, ќе го добиете саканиот изглед и ефект.

Print Studio Pro

Дополнителната компонента Print Studio Pro на Canon ви нуди совршена работна врска помеѓу вашата слика и испечатените материјали. Овој уникатен софтвер е специјално дизајниран за професионалните печатачи PIXMA и ви овозможува да добиете испечатени фотографии со професионален квалитет на едноставен начин.

Одобрени хартии

За да ги зголемите вашите креативни можности, во професионалните печатачи PIXMA можете да ставите голема палета на специјални хартии како што се Baryta, Fine Art или Canvas. Погледнете како да ги користите и преземете ICC профилите за хартии од други водечки производители на хартии. 

Хартии од Canon

Обемна палета на фото хартии од Canon со сјајна, полусјајна, мат и блескава завршна обработка. Во комбинација со мастилата LUCIA или ChromaLife100+, тие живописно ќе го доловат духот на вашата фотографија со беспрекорни испечатени материјали, кои ќе ги инспирираат идните генерации.

Профилирање

Направете ICC профили со софтверот Colour Management

Создавајте прилагодени ICC профили кои ќе бидат оптимизирани за вашиот печатач, хартија и уникатно работно опкружување, со користење на вашиот спектрометар и софтверот Color Management Tool Pro на Canon. Тој се одликува со волшебник кој е едноставен за следење и овозможува печатење на табели за мерење кои можат да се скенираат со голем број X-Rite уреди за калибрација (Eye-One PRO, Color Munki) - кои ќе ви помогнат да добиете висококвалитетни бои и прецизност какви што ви се потребни.

PIXMA PRO Output

Ставање мастило на хартија

Извонредниот квалитет на сликите отпечатени со палетата на професионални фото-печатачи PIXMA претставува совршена комбинација од вашата страст и нашата технологија. Canon инвестираше многу години во системите со глава за печатење FINE и во подобрувањето на мастилата за да ви ги обезбеди резултати во кои уживате денес. Благодарение на изборот на професионални системи со 12 или 10 мастила со пигмент и специјалниот систем со 8 мастила базирани на боја, креативните и деловните корисници можат да го пронајдат најдобриот A3 фото-печатач кој ќе им овозможи печатење со исклучителен квалитет на најекономичен и најефикасен начин.

Црно-бели испечатени материјали

Со 3 или 5 наменски еднобојни мастила и поставувањата на драјверот за "печатење црно-бели фотографии", во комбинација со функции како што е Chroma Optimizer за подеднаков сјај и зголемена густина на црната боја, палетата на професионални печатачи PIXMA нуди ново ниво на квалитет во професионалното еднобојно печатење.

Поддршка за вашиот професионален фото-печатач PIXMA

Преземајте драјвери, софтвер, firmware и упатства и добијте пристап до техничка поддршка и решавање на проблеми за вашиот професионален фото-печатач PIXMA.

Дали барате постари професионални инк-џет печатачи

Пронајдете спецификации и информации за компатибилни потрошни материјали за постари професионални фото-печатачи PIXMA во нашиот дел со архива за производи.

  • Canon
  • Печатачи
  • ...
  • Професионални инк-џет фото-печатачи за A2 и A3 формати