eum-emb-lifestyle
Ново

Печатачи MegaTank

Canon MAXIFY GX5540

Задоволете ги вашите деловни потреби и уживајте во напредно ракување со медиуми, мали работни трошоци и поголема безбедност, сето тоа во компактен и практичен дизајн. Без напор - само висококвалитетно печатење.

 • eum-emb-lifestyle

  Задоволете ги сите ваши деловни потреби

  Овој печатач е идеален за малопродажба, логистика и аптеки и овозможува печатење на хартија со голем избор на тежини, сјајни етикети, пликови, белешки за испорака и многу повеќе, благодарение на можноста за користење различни медиуми.

 • ambient_key-benefits

  Мали трошоци што не се зголемуваат

  Намалете ги трошоците за печатење со можноста за печатење дури до 14.000 страници со еден комплет шишиња со мастила во боја или 6.000 страници со едно шише со црно мастило3. Преминете на економичниот режим за да заштедите уште повеќе4.

 • -emb-lifestyle_key

  Долготрајни документи - за многу кратко време

  Печатете документи со неверојатно остри и издржливи детали со брзина од 24 слики/мин. во црно-бел формат и 15,5 слики/мин. во боја2. Мастилата базирани на пигмент овозможуваат печатење на материјали што се отпорни на маркери, триење и вода.

 • eum-emb-beauty_key

  Голем капацитет во компактна форма

  Постигнете голема продуктивност без заземање голем простор благодарение на елегантниот дизајн со две касети, секоја со капацитет од 250 листови и заден фах со капацитет од 100 листови.

 • um-emb-beauty_key-benefits

  Користење без напор

  Минимизирајте го времето на неактивност со картриџ за одржување и шишиња со мастило што корисниците можат да ги менуваат и брзо проверете го статусот на печатачот благодарение на подобрениот кориснички интерфејс.

 • ambient_key-benefits

  Заштитете ги вашите документи

  Подобрена мрежна безбедност за безгрижно печатење на чувствителни документи како што се етикети со адреси и рецепти.

 • Спецификации

  • versatile-media-handling

   Поддршка за различни медиуми

   Поддршка за различни медиуми, од тенка до дебела хартија, фотохартија, пликови, етикети и ленти

  • high-page-yield_key-specs

   Шишиња со мастило за голема потрошувачка

   6.000 страници од шишето со црно мастило или до 14.000 страници од еден комплет шишиња со мастила во боја3.

  • fast-printing_key-specs

   Брзо печатење

   Зголемете ја продуктивноста со печатење на 24 црно-бели слики/мин. и 15,5 слики/мин. во боја2.

  • secure-connectivity

   Безбедно поврзување

   Поврзување преку LAN и WLAN со подобрена мрежна безбедност за заштита на документите

  • 2.7-colour-lcd-touchscreen

   LCD-екран на допир во боја од 2,7”

   Интуитивно и лесно користење

  • 600-sheet-plain-paper

   Капацитет за обична хартија од 600 листови

   Печатете без прекин благодарение на опцијата за снабдување од задната страна со капацитет од 100 листови и двете предни касети за 250 листови

  • intuitive-user-experience

   Интуитивно корисничко доживување

   LED-лента за статус и проѕирен излезен фах за проверка на статусот на печатачот, како и картриџ за одржување и шишиња со мастило што лесно се заменуваат

  • compatible-with-mac-and-windows-os_key-specs

   Компатибилност со оперативните системи Mac и Windows

   Едноставно користење со вашиот оперативен систем или паметен уред преку апликацијата Canon PRINT

  vista eum-emb

  Што содржи кутијата

  • MAXIFY GX5540

  • Кабел за напојување

  • GI-46 PGBK x1

  • GI-46 C x1

  • GI-46 M x1

  • GI-46 Y x1

  • CD-ROM за поставување (CD само за Windows)

  • Прирачник и други документи

  eum-emb-pharmaceutical_lifestyle

  Совршенство во секое опкружување

  Аптеки

  Печатете големи количини на летоци со совети, етикети со рецепти, па дури и директно на пликови без да се грижите за безбедноста на вашата мрежа или дали ќе снема мастило.

  Малопродажба

  Печатете фактури и директна пошта на тенка хартија без напор благодарение на доследната сигурност, големата брзина и компактната форма. Создавајте висококвалитетни и издржливи материјали за продажни места, промотивни ленти, картички и етикети - сето тоа самостојно.

  -emb-retail_lifestyle
  eum-emb-logistics_lifestyle

  Логистика

  Печатете PD-етикети, етикети за подигнување и белешки за испорака со минимална корисничка интеракција, благодарение на повеќе касети што поддржуваат различни медиуми.

  Слични производи

 • Печатачи MegaTank

  MAXIFY GX4040

  Малиот 4-во-1 деловен печатач што овозможува огромна заштеда
 • MAXIFY GX6050

  Печатачи MegaTank

  MAXIFY GX6040

  Со овие печатачи за големи количини MegaTank со резервоари за мастило што се дополнуваат ќе добивате документи со деловен квалитет секојдневно со просечна заштеда од 90% на вкупните трошоци за користење во споредба со 10-те најдобри ласерски и инк-џет печатачи.
 • MAXIFY GX7050

  Печатачи MegaTank

  MAXIFY GX7040

  Со овие печатачи за големи количини MegaTank со резервоари за мастило што се дополнуваат ќе добивате документи со деловен квалитет секојдневно со просечна заштеда од 90% на вкупните трошоци за користење во споредба со 10-те најдобри ласерски и инк-џет печатачи.
  1. Вкупните трошоци за користење (TCO) се основани врз првичните трошоци за купување на хардверот и трошоците за мастила или тонер во определен временски период (погледнете ги условите подолу). Ве молиме имајте предвид дека дополнителните променливи трошоци можат да влијаат врз вкупните трошоци за користење, вклучувајќи, но не ограничувајќи се со, други потрошни материјали, комплети со мастила и тонер, пакувања со мастила и тонер за голема потрошувачка, сервисирање, потрошувачка на енергија и замена на делови.

   Наведеното намалување на трошоците во проценти претставува просечна вредност од намалувањето на вкупните трошоци за определен обем на печатење од 1000 страници месечно (50% во боја и 50% црно-бело) во период од 60 месеци (5 години).

   Вкупните трошоци за користење (TCO) се основани врз следните пресметки: [Просечен CPP во боја x обем на печатење во боја - минус страниците отпечатени со испорачаните мастила/ тонер] плус [Просечен CPP во црно-бел формат x обем на црно-бело печатење - минус страниците отпечатени со испорачаните мастила/ тонер] плус [трошоците за хардверот] плус [трошоците за картриџот за одржување, само за моделите MAXIFY GX].

   Моделите што се споредени во пресметката на намалувањето на трошоците за користење (TCO) се 10-те најдобри и најпродавани ласерски печатачи во боја и 10-те најдобри и најпродавани инк-џет печатачи според IDC EMEA Hardcopy Tracker (податоци од Q1 2020 до Q3 2020). Просечната продажна цена (ASP) на печатачите во EUR (€) беше земена од IDC EMEA Hardcopy Tracker (податоци од Q1 2020 до Q3 2020), а цената на потрошните материјали од официјалните веб-страници на производителите.

   Хардверот и потрошните материјали за сериите Canon MAXIFY GX7000, Canon MAXIFY GX6000 и Canon MAXIFY GX5000 се опфатени само заради овој калкулатор за TCO со нивната препорачана продажна цена („RRP“) што содржи ДДВ.

   ДДВ е вклучен, но имајте предвид дека трошоците за испорака не се вклучени во пресметките на цената. Цените подлежат на промени поради пазарните услови. Трошоците за печатење се основани врз користење на зададените поставки што се избрани и кај печатачите од Canon и кај печатачите од конкуренцијата. Ова е во согласност со условите за тестирање наведени во тестот за потрошувачка ISO/IEC за соодветната категорија.

   Трошоците по страница се пресметани од продажната цена на потрошните материјали наведена на веб-страниците на нивните производители која потоа се дели со потрошувачката што ја наведуваат производителите и што е официјално наведена во јавно достапните информации. Трошоците по страница се основани врз симулацијата за печатење шаблони за тестирање достапни во ISO/IEC24712 за инк-џет печатачи и ISO/IEC 19798 за ласерски печатачи во боја. Сите спецификации и податоци за перформанси од производителите се земени од јавно достапни информации, вклучувајќи, но не ограничувајќи се со, брошури и веб-страници на производителите. Потрошувачката на тонер и мастила од Canon и конкуренцијата се земени од спецификациите објавени од производителите.

   Заради фер споредба и давање прецизни податоци, податоците за потрошувачка на потрошните материјали се земени од потрошувачката на тонер или мастила со највисок стандард достапни во времето на издавање што биле одредени согласно ISO-стандардите. Споредбата не опфаќа комбинирани пакети, XL и мултикомплети. Овие податоци се достапни јавно.
  2. Брзината на печатење документи во формат А4 на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со стандардот ISO/IEC 24734.
  3. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
  4. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 50% повеќе страници отколку во стандардниот режим
  5. Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.
   Подлежи на промена без претходно известување.