Canon PIXMA G1411
Спецификации

Важни функции

High Page Yield

Печатење големи количини

Integrated ink tanks

Вградени резервоари со мастило

Hybrid ink system

Хибриден систем на мастила

Borderless printing

Печатење без рабови

Auto power On

Автоматско вклучување

Sharp black text

Остар текст во црна боја

Rear paper feeding

Снабдување со хартија од задната страна

1.2” LCD

My Image garden

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Функции

Печатете

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 48001 x 1200 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (црн и во боја)
Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 8,8 слики/мин.2

Брзина на печатење во боја

Прибл. 5,0 слики/мин.3

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 60 секунди4

Печатење без рабови

Да (A4, писмо, 20x25cm, 13x18cm, 13x13cm, 10x15cm)

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

GI-490 <PGBK>
GI-490 <C>
GI-490 <M>
GI-490 <Y>

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Печатење A4 документи во боја5
Црно-бело: 12.000 страници*
Бои: 7000 страници*
* Проценета потрошувачка на додаток

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Печатење фотографии во боја од 10x15cm6
Во боја: 2000 фотографии*
* Проценета потрошувачка на додаток

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N)
Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)
Фото-хартија Pro Luster (LU-101)
Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)
Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
Матирана фото-хартија (MP-101)
Плик

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

Големини на хартија

A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни

Тежина на хартија

Обична хартија: 64 – 105 g/m²
Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

Интерфејс

Тип и големина на екран

Нема екран

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач
My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи7
Брзо мени
Easy-WebPrint EX (преземете)8

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 4,8 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 445 x 330 x 135 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 54,5 dB(A)9

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,2 W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,6 W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,6 W (исклучена лампа за скенирање)
Време за премин во режим на подготвеност: 1 минута 10 секунди
Печатење: прибл. 11 W10

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

  1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
  2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
  3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
  4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
  5. Бројот на страници што може да ги отпечатите со првиот резервоар мастило е помал во однос на замената, бидејќи за време на првичното поставување е потребна одредена количина на мастило за да се наполни главата за печатење. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување. Потрошувачката на страници за мастилата во боја претставува просечна потрошувачка за комбинацијата од цијан, магента и жолто мастило. Потрошувачката на страници за црното мастило и мастилата во боја не треба да се комбинира. Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.
  6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
  7. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
  8. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
  9. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
  10. Печатење: при печатење ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.