Печатачи MegaTank

Canon PIXMA G2420

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA G2420
Функции
Печатење, скенирање и копирање
PIXMA G2420, галерија со слики
PIXMA G2420, галерија со слики
PIXMA G2420, галерија со слики
PIXMA G2420, галерија со слики
PIXMA G2420, галерија со слики

Спецификации

 • Брзини на печатење

 • Печатете фотографии без рабови со големини до A4

 • 4 резервоари за мастило што можат лесно да се дополнуваат

 • Картриџ за одржување што може да се замени

 • Едноставна контрола со 2-линиски LCD-екран

 • Печатење реклами

 • Хибридно мастило за остар текст и живописни фотографии

 • Резервоари за мастило за континуирано печатење големи количини

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA G2420
 • Функции
  Печатење, скенирање и копирање

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 x 1200 dpi1
 • Технологија за печатење
  2 глави FINE за печатење (црно мастило и мастила во боја)
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Брзина на црно-бело печатење
  прибл. 9,1 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  прибл. 6,0 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 45 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да
  A4, LTR, 4" x 6" (10x15 cm), 5" x 7" (13x18 cm), 7" x 10" (18x25 cm), 8" x 10" (20x25 cm), квадратна форма 3,5” (89 mm x 89 mm), квадратна форма 5” (127 mm x 127 mm), големина на картички 2,17” x 3,58” (55 x 91 mm)5
 • Двострано печатење
  Рачно користење

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  GI-41 <PGBK>
  GI-41 <C>
  GI-41 <M>
  GI-41 <Y>
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја 6
  Црно-бело: 6.000 страници (7.600 страници во економичен режим) 7
  Во боја: 7.700 страници
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Печатење фотографии во боја од 10x15cm 8
  Во боја: 2.200 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Pro Luster (LU-101),
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Мат фотохартија (MP-101),
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Хартија за висока резолуција (HR-101N),
  Пликови,
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201),
  Картички (произведено од Neenah Paper и INKPRESS)
  Честитка (произведено од Avery и RedRiverPaper)
  Red Label Superior од Canon (WOP111)
  Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon (SAT213)
  Самолеплива фотохартија (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101),
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101),
  Двострана мат хартија (MP-101D)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  A4, A5, A6, B5, LTR, LGL, 4" x 6" (10x15 cm), 5" x 7" (13x18 cm), 7" x 10" (18x25 cm), 8" x 10" (20x25 cm), пликови DL, пликови COM10, пликови C5, пликови Monarch со квадратна форма 3,5” (89 mm x 89 mm), квадратна форма 5” (127 mm x 127 mm), големина на картички 2,17” x 3,58” (55 x 91 mm)

  [Прилагодена големина] ширина 55 mm - 216 mm, должина 89 mm - 1200 mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m²
  Специјална хартија од Canon: макс. тежина на хартијата: прибл. 275 g/m²
  (Фотохартија Plus Glossy II PP-201)

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  600 x 1200 dpi9
 • Брзина на линиско скенирање
  Во боја: 3,5 ms/линија (300 dpi)
  Сиви тонови: 1,5 ms/линија (300 dpi)10
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  A4/LTR (216 x 297 mm)

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 28 сек.
  sESAT: прибл. 2,6 слики/мин. 11
 • Повеќекратно копирање
  99 копии (макс.)
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD-екран исполнет со точки
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 32 јазици: јапонски, англиски (mm и инчи), германски, француски, италијански, шпански, холандски, португалски, норвешки, шведски, дански, фински, руски, чешки, унгарски, полски, словенечки, турски, грчки, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, индонезиски, словачки, естонски, латвиски, литвански, украински, романски, бугарски, хрватски, виетнамски
 • Интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок USB B)
 • Апликации и методи на печатење
  Софтвер Easy-PhotoPrint Editor 12

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
  Драјверот за печатачот и IJ Printer Assistant Tool се достапни за следните оперативни системи.
  Windows Server 2008 R2 SP1、Windows Server 2012 R2、Windows Server 2016、Windows Server 2019

  Chrome OS

  Mac: macOS 10.12.6, macOS 10.12 - macOS 10.15, macOS 11 13
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 1,5 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  IJ Printer Assistant Tool
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,4 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Прибл. 445 x 330 x 167
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 49.5dB(A)14
 • Препорачани работни услови
  Работна температура: 5-35 °C
  Работна влажност: 10-90 % RH (без капки кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,6 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,6 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути 2 секунди
  Копирање: прибл. 18 W 15
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,18 kWh16
 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Следните видови хартија НЕ се поддржани за печатење без рабови: пликови, хартија за висока резолуција, трансфер на маички, фотоналепници
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Економичниот режим ја намалува потрошувачката на црно мастило преку намалување на густината, при што може да се отпечатат 26 % повеќе страници отколку во стандардниот режим
 8. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 9. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 10. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
 11. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 12. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768.
 13. Некои функции може да бидат недостапни кај овие оперативни системи. Ве молиме погледнете го прирачникот или веб-страницата за повеќе информации.
 14. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 15. Копирање: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење зададени поставки.
 16. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.