Печатачи MegaTank

PIXMA G5040 од Canon

Спецификации

Функции
Wi-Fi, етернет, печатење
Canon Camera
Canon Camera
Canon Camera
Canon Camera

Спецификации

 • Notification Image

  Вградени резервоари со мастило

  4 резервоари за мастило за голема потрошувачка што се дополнуваат

 • Notification Image

  Печатење големи количини

  До 18.000 страници од 3 шишиња црно мастило или 7.700 страници од комплет мастила во боја*.

 • Notification Image

  Капацитет за 350 листови

  Голем капацитет за обична хартија

 • Notification Image

  Сите опции за поврзување

  Етернет и Wi-Fi

 • Notification Image

  Поддршка за паметни телефони

  Добијте целосна контрола со апликацијата Canon PRINT (iOS и Android)

 • Notification Image

  Врвен квалитет, максимална брзина

  Печатете остар црн текст и живописни фотографии без рабови во големини до A4

 • Notification Image

  Едноставна контрола

  Уживајте во практично користење и контрола преку 2-линискиот еднобоен LCD-екран

 • Notification Image

  Автоматско 2-страно печатење

  Заштедете време со автоматското двострано печатење

Детални спецификации

Општи спецификации

Спецификации на печатачот

Картриџи и потрошувачка

Поддршка за хартија

Интерфејс

Поврзување

Софтвер

Физички карактеристики

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

* Бројот на страници што може да ги отпечатите со првото шише мастило е помал во однос на замената, бидејќи за време на првичното поставување се троши одредена количина на мастило за да се наполни главата за печатење. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата за бои ISO/IEC 24712 со резервни шишиња со мастило по почетното поставување.

Потрошувачката на страници за црното мастило и мастилата во боја не треба да се комбинира.

Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.

** Измерено по меѓународни стандарди, во зададен режим. При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни шишиња со мастило по почетното поставување.
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни шишиња со мастило по почетното поставување.
 7. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 8. Печатење: при печатење на ISO/JIS-SCID N2 на обична хартија со големина A4 и користење зададени поставки.
 9. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.