Печатачи за во домот

Canon PIXMA G540

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA G540
Функции
Wi-Fi, печатење и Cloud
PIXMA G550
PIXMA G550
PIXMA G550
PIXMA G550
PIXMA G550

Спецификации

 • Шест мастила базирани на боја

  Висококвалитетно печатење на фотографии во боја

 • Безжично печатење

  Печатете од уреди со WiFi

 • 2-линиски LCD екран

  Информирајте се и прилагодете ги поставките

 • Капацитет за хартија на задниот механизам

  Поставете до 100 страници без проблем

 • Печатење фотографии без рабови

  Печатете фотографии со големина до A4

 • Само печатење

  Печатач со една функција

 • Печатење големи количини

  3.800 фотографии, 1 комплет шишиња1

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA G540
 • Функции
  Wi-Fi, печатење и Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 x 1200 dpi1
 • Технологија за печатење
  2 глави за печатење FINE (Лева: BK/R/Gy, Десна: C/M/Y)
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Брзина на црно-бело печатење
  прибл. 3,9 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  прибл. 3,9 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  4" x 6 (10x15 cm), без рабови: прибл. 47 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да
  A4, LTR, 4"" x 6"“ (10x15 cm), 5"" x 7"" (13x18 cm), 7"" x 10"" (18x25 cm), 8"" x 10"" (20x25 cm), квадратна форма 5““ x 5"" (127 mm x 127 mm), квадратна форма 3,5"" x 3,5"“ (89 mm x 89 mm), големина на картички 55 mm x 91 mm (2,17"" x 3,58"")5
 • Двострано печатење
  Рачно користење

Потрошни материјали и потрошувачка на мастило

 • Стандардни шишиња со мастило
  GI-43 <BK>
  GI-43 <C>
  GI-43 <M>
  GI-43 <Y>
  GI-43 <R>
  GI-43 <GY>
 • Картриџ за одржување
  MC-G02 (менување од страна на корисникот)
 • Обем на печатење по шише (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја6
  Црно-бело: 3.700 страници
  Во боја: 8.000 страници
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Обем на печатење по шише (фотохартија)
  Печатење фотографии во боја со димензии од 4"" x 6"" (10x15 cm)7
  Во боја: 3.800 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фотохартија Pro Luster (LU-101),
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Мат фотохартија (MP-101),
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Хартија за висока резолуција (HR-101N),
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201),
  Premium Fine Art Rough <FA-RG1>
  Самолеплива фотохартија (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101),
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101),
  Двострана мат хартија (MP-101D)
  Честитка (произведено од Avery и RedRiverPaper),
  Картички (произведено од Neenah Paper и INKPRESS),
  Red Label Superior од Canon (WOP111)
  Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon (SAT213)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m² (100 листови) или поддржана оригинална хартија од Canon
  Погледнете го онлајн прирачникот за деталната листа на ограничувањата за полнење хартија коишто зависат од типот на избраниот медиум и димензии на хартијата.
 • Големини на хартија
  A4, A5, B5,A6, LTR, LGL, 4"" x 6"" (10x15 cm), 5"" x 7"" (13x18 cm), 7"" x 10"" (18x25 cm), 8"" x 10"" (20x25 cm), квадратна форма 5"" x 5"" (127 mm x 127 mm), квадратна форма 3,5"" x 3,5"" (89 mm x 89 mm), големина на картички 55 mm x 91 mm (2,17""x3,58"")
  Пликови (DL, COM10, C5, Monarch)

  [Прилагодена големина]
  Широчина: од 55 до 216 mm, должина: од 89 до 1200 mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m² или поддржана оригинална хартија од Canon
  Фотохартија: макс. тежина на хартијата: прибл. 275 g/m² или поддржана оригинална хартија од Canon

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD-екран исполнет со точки (еднобоен)

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок USB B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n/a8
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4 GHz
  PictBridge Wi-Fi9
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација Canon PRINT Inkjet/SELPHY10
  Апликација Creative Park11
  Апликација Easy-PhotoPrint Editor12
 • Функции на печатачот
  Софтвер Easy-PhotoPrint Editor13
  PIXMA Cloud Link (печатење само од паметен телефон или таблет)14
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)15
  Apple AirPrint16
  Wireless Direct17
  Mopria (Android)18
 • Паметен помошник и поддршка за автоматизација
  Amazon Alexa™19
  Google Assistant™20

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.
  Драјверот за печатачот и IJ Printer Assistant Tool се достапни за следните оперативни системи.
  Windows Server 2008 R2 SP1、Windows Server 2012 R2、Windows Server 2016、Windows Server 2019

  Mac: OS X 10.12.6 - macOS 10.15

  Chrome OS

  Оперативни системи за мобилни уреди: iOS®, iPadOS, Android™21

  *Компатибилноста со оперативните системи се потврдува во моментот на издавање; ве молиме посетете го центарот за преземање содржини од Canon за поддршка на новоиздадените верзии на оперативни системи за овој производ.
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 1,5 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  IJ Printer Assistant Tool
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 5,1Kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 445 x 340 x 136 mm (вовлечени фахови)
  прибл. 445 x 564 x 249 mm (извлечени фахови)
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 50,5 dB(A)22
 • Препорачани работни услови
  Температура: 5 - 35 °C, Влажност: 10 - 90 % RH (релативна влажност) (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,6 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,2 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 4 минути и 4 секунди*
  Печатење: прибл. 14W
  *Времето на чекање за режимот за подготвеност не може да се промени
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,18 kWh23
 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Следните видови хартија НЕ се поддржани за печатење без рабови: пликови, хартија за висока резолуција, трансфер на маички, фотоналепници
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 8. За безжично печатење потребна е функционална мрежа со безжични протоколи 802.11b/g/n или ad и работна фреквенција од 2,4 GHz. Безжичните перформанси може да бидат различни во зависност од опкружувањето и растојанието помеѓу печатачот и безжичните мрежни клиенти.
 9. Потребен е уред со компатибилност за DPS преку IP.
 10. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n на којашто е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 11. Потребна е интернет-врска и апликацијата Creative Park што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилна е со оперативните системи iOS 12.0 или понова верзија/Android OS 5.0 или понова верзија. Мора да имате Canon ID и инк-џет печатач од Canon за да ја користите оваа апликација.
 12. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 13. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 14. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n на којашто е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 15. Canon Print Service е дополнителна компонента за паметни уреди со Android која овозможува печатење од уреди со Android v4.4 - v5.0 преку голем број печатачи од Canon поврзани на Wi-Fi-мрежа. Дополнителната компонента не функционира како самостојна апликација. Може бесплатно да се преземе од Google Play.
 16. За функцијата AirPrint е потребен компатибилен iPad, iPhone или iPod Touch што користи iOS 7.0 или понова верзија, како и печатач што поддржува AirPrint и е поврзан на истата мрежа како и вашиот уред со iOS. Нема поддршка за поврзување на вашиот печатач преку USB-приклучокот на вашиот Mac, компјутер, базна станица AirPort или временска капсула.
 17. Потребен е паметен уред во кој е инсталирана апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY и тој треба да биде поврзан на саканата активна безжична мрежа за да се комплетира поставувањето без кабел.
 18. Потребен е мобилен уред со оперативен систем Android 4.4 или понова верзија во кој треба да биде инсталирана Mopria Print Service, а компатибилниот печатач PIXMA треба да биде поврзан на истата безжична мрежа. Функционалноста што ја нуди Mopria е достапна и преку мобилни уреди со Android 4.4 во кои треба да се преземе и инсталира Mopria Print Service од Google Play.
 19. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 20. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 21. Некои функции може да бидат недостапни кај овие оперативни системи. Ве молиме погледнете го прирачникот или веб-страницата за повеќе информации.
 22. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 23. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.