Печатачи MegaTank

Canon PIXMA GM2040

Спецификации

Функции
Wi-Fi, етернет, црно-бело печатење
PIXMA GM2040

Спецификации

 • Вградени резервоари со мастило

  Црно мастило за голема потрошувачка и мали работни трошоци

 • Печатење големи количини

  До 18.000 страници од 3 шишиња црно мастило*.

 • Капацитет за 350 листови

  Голем капацитет за обична хартија

 • Сите опции за поврзување

  Етернет и Wi-Fi

 • Можност за поврзување со паметен телефон

  Добијте целосна контрола со апликацијата Canon PRINT (iOS и Android)

 • Остар текст во црна боја

  Наменско црно мастило со пигмент за печатење јасни, остри и професионални документи.

 • Големи брзини

  Брзини на печатење до 13 црно-бели слики/мин.**.

 • Автоматско 2-страно печатење

  Заштедете време со автоматското двострано печатење

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Wi-Fi, етернет, црно-бело печатење

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 600 1 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  1 FINE-картриџ (црна боја) со изборен картриџ со боја 2
  Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 13,0 слики/мин. 3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 6,8 слики/мин. 4
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  GI-40
 • Изборни картриџи за мастило XL
  CL-441 5
  CL-441XL 6
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Еднобојно печатење на A4-документи 7
  Црно-бело: 6.000 страници

  Во боја (CL-441): 180 страници 8
  Во боја (CL-441XL): 400 страници 9
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N)
  Плик
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)
  Касета: макс. 250 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4, A5, B5, LTR, LGL
  Пликови(DL, COM10), големина на картички(91 x 55 mm)
  [Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

  Касета: A4, A5, B5, LTR
  [Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах/касета: обична хартија: 64 - 105 g/m²

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  PIXMA Cloud Link
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Wireless Direct
  Режим на пристапна точка

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1

  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

  Драјверот за печатачот и IJ Network Device Setup Utility се достапни за следните оперативни системи.
  Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android (преку апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY)
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 2,0 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  IJ Printer Assistant Tool

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,0 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 403 x 369 x 166 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 52,0 dB(A) 10
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 1 мин. 29 сек.
  Печатење (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 13 W 11
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,12 kWh 12

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

* Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата за еднобојно печатење ISO/IEC 19752 со резервно мастило по почетното поставување.

Потрошувачката на страници може значително да се разликува во зависност од содржините што се печатат и други фактори.

** Измерено по меѓународни стандарди, во зададен режим. При непрекинато последователно печатење, печатачот може да ја намали брзината со која го извршува процесот за да спречи покачување на внатрешната температура.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 6. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 7. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата за еднобојно печатење ISO/IEC 19752 со резервно мастило по почетното поставување.
 8. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 9. Печатете документи во боја со изборниот картриџ со боја. Овој производ е еднобоен инк-џет печатач. И покрај тоа што може да печатите во боја ако купите компатибилен картриџ со боја, се препорачува брзо искористување на инсталираниот картриџ. Откако ќе го испразните инсталираниот картриџ со боја, ве молиме заменете го со заштитникот на контактот или со нов картриџ во боја.
 10. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 11. Печатење: при печатење ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.
 12. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.