Професионални печатачи за фотографии

Canon PIXMA PRO-200

Спецификации

Спецификации

 • Систем со 8 мастила базирани на боја

 • Печатење без рабови во формат A3+

 • Печатење со голема брзина

 • Безжично поврзување и поврзување преку етернет

 • 3-инчен LCD-екран

 • Компактна и лесна конструкција

Детални спецификации

Мастило / глава за печатење

 • Тип
  ChromaLife 100+
 • Број на млазници
  Вкупно 6.144 млазници
  Y/M/C/PC/PM/Gy/Bk/LGY секое по 768 млазници x 8)
 • Резервоар со мастило
  CLI-65 (BK/C/M/Y/PC/PM/GY/LGY)

Максимална резолуција на печатење

 • Максимална резолуција на печатење
  4800 (хоризонтално)1 x 2400 (вертикално) dpi

Брзина на печатење

 • Брзина на печатење
  Фото(слика од 11"x14" во формат A3+ со рабови)2
  Бои/PT-101: прибл. 1 мин. 30 сек.
  Црна/PT-101: прибл. 2 мин. 55 сек.

Максимална големина на хартија на која може да се печати

 • Горен фах (ширина)
  Горен фах: 322,2 mm(12,7 инчи, печатење без рабови: 329 mm(A3+)(13 инчи)
 • Рачно снабдување (ширина)
  Рачно полнење: 323,4 mm(12,7 инчи, печатење без рабови: 329 mm(13 инчи)
 • Приспособено (должина)
  990,60 mm (со рабови)

Површина врз која може да се печати

 • Печатење без рабови
  Горна/долна/десна/лева маргина: секоја по 0 mm
 • Печатење со рабови
  Горна маргина: 3 mm, долна маргина: 5 mm/ (големини различни од писмо или правни или квадратни од 5" лева/десна маргина): секоја по 3,4 mm (LTR/LGL: лева: 6,4 mm, десна: 6,3 mm) квадратна форма 5”
  Горна/долна/десна/лева маргина: секоја по 6,0 mm
  Препорачана горна/долна маргина за хартија за фина уметност: секоја по 25 mm LTR: лева: 6,4 mm, десна: 6,3 mm, големини различни од писма лева/десна маргина: секоја по 3,4 mm

Поддржани медиуми

 • Горен фах
  Обична хартија/ фотохартија Pro Platinum (PT-101)/фотохартија Plus Glossy II (PP-201)/ фотохартија Pro Luster (LU-101)/ фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201)/ мат фотохартија (MP-101)/ Red Label Superior 80 g/m2(WOP111)/ канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon од 80 g/m2(SAT213)/ хартија за висока резолуција (HR-101N), сјајна фотохартија (GP-501), пликови, хартија за пренос на слики врз маички, хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање(LF-101), хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF 101) двострана мат хартија
 • Рачно снабдување
  Фотохартија Pro Platinum (PT-101)/фотохартија Plus Glossy II (PP-201)/фотохартија Pro Luster (LU-101)/ фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201)/ мат фотохартија (MP-101)/ фотохартија Pro Premium Matte (PM-101)/ Premium Fine Art Rough (FA-RG1)/ сјајна фотохартија (GP-501), хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање(LF-101), хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF 101) двострана мат хартија
 • Повеќенаменски фах
  Налепници за нокти што може да се печатат(NL-101)/ дискови врз кои може да се печати

Големина на хартија

 • Горен фах
  A3+/A3/A4/A5/B4/B5/LTR/LGL/табела/Hagaki/7""×10""/12×12
  L(3,5""×5"")/KG(4""x6"")/2L(5""×7"")/8""×10""/10""×12""/квадратна форма(127 mm)/210 ×594 mm
  Приспособена големина(ширина 89 mm - 329 mm, должина 127 mm - 990,6 mm)
  Пликови (DL, COM10)
 • Рачно снабдување
  A3+/A3/A4/B4/LTR/LGL/табела/12×12
  8""×10""/10""×12""/210×594 mm
  Приспособена големина (ширина 203,2 mm - 330,2 mm, должина 254 mm - 990,6 mm)
 • Повеќенаменски фах
  120 x120 mm

Големина на хартија (без рабови)

 • Големина на хартија (без рабови)
  A3+/A3/A4/LTR/табела/Hagaki/7”×10”/12”×12”/5”×7” / L(3.5"×5")/ KG (4"x6")/2L(5"×7")/ 8"×10" / 10"×12" / квадратна форма 5” (127 mm)/ 210 ×594 mm

Ракување со хартија

 • Горен фах
  Обична хартија: LTR/A4/A5/B5 = 100 B4/A3/LGL/LDR = 50
  Фотохартија Pro Platinum (PT-101): L/KG(4"x6") = 20 LTR/A3/A4/2L/8"×10" = 10 10"×12"/A3+ = 1
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201): L/KG(4"x6")/Hagaki/квадратна(127 mm) = 20 LTR/A3/A4/2L/8"×10" = 10 5”x7” = 10 A3+ = 1
  Фотохартија Pro Luster (LU-101): LTR/A4 /A3 = 10 A3+ = 1
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201): L/KG(4"x6") = 20 LTR/A4 /A3/5×7/2L/8"×10" = 10 10"×12"/A3+ = 1
  Мат фотохартија (MP-101): L/KG(4"x6") = 20 LTR/A4 /A3 = 10 A3+ = 1
  Двострана мат хартија = 10
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање = 1
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање = 1
 • Рачно снабдување
  Фотохартија Pro Platinum (PT-101): A3/A4/LTR/8"×10" /10"×12"/A3+ = 1
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201): LTR/A4/A3/A3+ = 1
  Фотохартија Pro Luster (LU-101): LTR/A4/A3/A3+ = 1
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201): LTR/A4/A3/8"×10" /10"×12"/A3+ = 1
  Мат фотохартија (MP-101): LTR/A4/A3/A3+ = 1
  Фотохартија Pro Premium Matte (PM-101): LTR/A4/A3/A3+ = 1
  Premium Fine Art Rough (FA-RG1): LTR/A4/A3/A3+ = 1
  Двострана мат хартија = 1
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање = 1
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање = 1
 • Повеќенаменски фах
  1 (повеќенаменски фах)
  *За подетални информации за ограничувањата за полнење хартија, ве молиме погледнете го онлајн прирачникот

Тежина на хартија

 • Горен фах
  Обична хартија:64-105 g/m2
  Оригинална хартија од Canon (максимум): прибл. 380 g/m
 • Рачно снабдување
  Оригинална хартија од Canon (максимум): прибл. 380 g/m,
  или дебелина на хартија 0,1-0,6 mm или помалку
 • Page Yield (4x6" PT-101)
  Број на фотографии од 10x15 cm
  Црна (BK): 860 фотографии*
  Сива (GY): 595 фотографии*
  Светло сива (LGY): 965 фотографии*
  Цијан (C): 482 фотографии*
  Фото цијан (PC): 275 фотографии
  Магента (M): 610 фотографии*
  Фото магента (PM): 320 фотографии
  Жолта (Y): 295 фотографии
  * Проценета потрошувачка на додаток
 • Page Yield (A3+ PT-101)
  Број на фотографии A3+
  Црна (BK): 69 фотографии*
  Сива (GY): 96 фотографии*
  Светло сива (LGY): 139 фотографии*
  Цијан (C): 51 фотографии
  Фото цијан (PC): 59 фотографии*
  Магента (M): 77 фотографии*
  Фото магента (PM): 54 фотографии
  Жолта (Y): 55 фотографии
  * Проценета потрошувачка на додаток

Поврзување

 • Интерфејс
  Приклучок USB B - Hi-Speed USB
 • Жичен LAN
  Достапно
  Вид на мрежа: SNMP/ HTTP/TCP/IP(IPv4/IPv6)
  Брзина за пренос на податоци: 10 Mbps/100 Mbps (автоматско префрлување)
  Безбедност: IEEE 802.1X(EAP-TLS/EAP-TTLS/PEAP)
 • Безжичен LAN
  Достапно
  Вид на мрежа: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b/IEEE802.11a
  Фреквентен опсег: 2,4 GHz
  2,4 GHz: канал: 1-13
  Опсег: 50 m во затворени простории ※зависи од условите и брзината на пренос
  Безбедност: WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
 • Supported Operating Systems
  Достапен е Chrome OS
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1, Windows Server 2019/2016/2012 R2/2008 R2 SP1 3
  OS X 10.11.6, macOS 10.12 - 10.15, macOS 11 *

Софтверска поддршка

 • Професионално печатење и приказ од Canon
  Достапно
 • Adobe Photoshop / Lightroom
  Поддржано преку дополнителната компонента PPL од Canon

Апликации и методи на печатење

 • Canon PRINT Inkjet/SELPHY
  Достапно
 • AirPrint
  Достапно
 • Mopria
  Достапно
 • Canon Print Service (за Android)
  Достапно
 • Windows 10 Mobile
  Достапно
 • PIXMA Cloud Link
  Достапно
 • WiFi Pictbridge
  Достапно

Оперативен панел

 • Екран
  LCD-екран од 3,0 инчи/7,5 cm(екран во боја)
 • Јазик
  Можност за избор на 33 јазици: јапонски / англиски(mm и инчи) / германски / француски / италијански / шпански / холандски / португалски / норвешки / шведски / дански / фински / руски / чешки / унгарски / полски / словенски / турски / грчки / едноставен кинески / традиционален кинески / корејски / индонезиски / словачки / естонски / латвиски / литвански / украински / романски / бугарски / таи / хрватски / виетнамски

Акустичен шум

 • Акустичен шум
  Обична хартија (A4, во боја) = прибл. 42,5 db
  Фотохартија Pro Platinum (PT-101)(4×6, во боја, без рабови) = прибл. 42,2 db3

Енергија

 • Енергија
  AC 100-240 V 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

 • Режим на подготвеност при поврзување со компјутер преку USB
  Прибл. 1,0 W
 • Исклучено
  Прибл. 0,2 W
 • Печатење / поврзување со компјутер преку USB
  прибл. 1,6 W
 • Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани / исклучена лампа за скенирање)
  прибл. 2,5 W
 • Време за премин во режим на подготвеност
  прибл. 3 мин.

Димензии (Ш x Д x В)

 • Фабричка конфигурација
  прибл. 639 x 379 x 200 mm
 • Излезен/ADF-фах издолжен
  прибл. 639 x 837 x 416 mm

Тежина

 • Тежина
  прибл. 14,1 kg
 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.
 2. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. Брзината за печатење фотографии се основа врз зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 врз фотохартија Plus Glossy II и фотохартија Pro Platinum (PT-101) и не го зема во предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.
 3. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779 со зададените подесувања.