Печатачи за во домот

Canon PIXMA TS205

Спецификации

Функции
Печатење

Спецификации

 • FINE картриџ

 • Снабдување со хартија од задната страна

 • Печатење без рабови

 • XL мастила

 • Автоматско вклучување

 • Тивок режим

 • My Image garden

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Печатење

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 48001 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (црн и во боја)
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 7,7 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 4,0 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 65 секунди4
 • Печатење без рабови
  Да (10x15 cm)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PG-545 (мастило со црн пигмент)
  CL-546 (бои)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PG-545XL (XL мастило со црн пигмент)
  CL-546XL (XL бои)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4 документи во боја5
  Црна боја: 180 страници
  Црна боја XL: 400 страници
  Бои: 180 страници
  Бои XL: 300 страници
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Печатење фотографии во боја од 10x15cm6
  Црна боја: 1445* фотографии
  Црна боја XL: 3520* фотографии
  Бои: 55 фотографии
  Бои XL: 90 фотографии
  * Проценета потрошувачка на додаток

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Фото-хартија плус сјајна II (PP-201)
  Сјајна фото-хартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 60 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Обична хартија: A4, писмо
  Фотохартија: 10x15 cm
 • Тежина на хартија
  Обична хартија: 64-105 g/m2, специјална хартија од Canon: макс. тежина на хартијата: прибл. 275 g/m2 (фотохартија Plus Glossy II (PP-201))

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  Нема екран

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
  Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6
  OS X 10.10.5-OS X 10.11, macOS 10.12
 • Минимални системски предуслови
  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач
  My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи7
  Брзо мени
  Easy-WebPrint EX (преземете)8

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 2,5 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 426 x 255 x 131 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 46,0 dB(A)9
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240V, 50/60Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 1,2 W
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,9 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 1 минута
  Печатење (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 10 W10

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 8. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 9. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 10. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.