Серија PIXMA TS5150 од Canon
Спецификации

Важни функции

Wi-Fi printing

Безжично користење и споделување

Canon PRINT app

Апликација Canon PRINT

 PIXMA cloud link

Инк-џет систем со 2 FINE картриџи

6.2 cm LCD screen

LCD екран од 6,2 cm

XL inks

XL мастила

Dual paper feeder

Два механизми за снабдување со хартија

Auto 2-sided print

Автоматско 2-страно печатење

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Броеви на модели

PIXMA TS5150 (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS5151 (БЕЛА БОЈА) 1

Функции

Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 4800 2 x 1200 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (црн и во боја)

Брзина на црно-бело печатење

Прибл.13,0 слики/мин. 3

Брзина на печатење во боја

Прибл. 6,8 слики/мин. 4

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15 cm: прибл. 43 секунди 5

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25 cm, 13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm)

Печатење на обете страни

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

PG-540 (црна)
CL-541 (бои)

Изборни XL картриџи за мастило

PG-540XL (црна)
CL-541XL (бои)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Печатење A4-документи во боја 6

Црна боја: 180 страници
Црна боја XL: 600 страници
Бои: 180 страници
Бои XL: 400 страници

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Печатење фотографии во боја од 10x15 cm 7
Црна боја: 2465* фотографии
Црна боја XL: 7560* фотографии
Бои: 69 фотографии
Бои XL: 150 фотографии
* Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
Pro Platinum (PT-101) од Canon
Plus Glossy II (PP-201) од Canon
Pro Luster (LU-101) од Canon
Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
"Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
Matte (MP-101) од Canon
Пликови

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)

Големини на хартија

Заден фах: A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25 cm/13x18 cm/10x15 cm/13x13, пликови (DL, COM10)
Предна касета: A4, A5, B5, LTR

Тежина на хартија

Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m²

Спецификации на скенерот

Тип на скенер

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

Резолуција на скенер (оптичка)

1200 x 2400 dpi 8

Брзина на скенирање на A4

Прибл. 14 сек. 9

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

216 x 297 mm

Спецификации на копирот

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 20 сек. 10
sESAT: прибл. 4,0 слики/мин. 11

Повеќекратно копирање

99 копии макс.

Функции за копирање

Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање документи за идентификација

Зумирање на копија

25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
Вклопување на цела страница
A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

Тип и големина на екран

LCD (TFT, во боја) од 6,2 cm

Јазици на екран

Можност за избор на 33 јазици: Jапонски/Англиски(mm и инчи)/Германски/Француски/Италијански/Шпански/Холандски/Португалски/Норвешки/Шведски/Дански/Фински/Руски/Чешки/Унгарски/Полски/Словенски/Турски/Грчки/Едноставен Кинески/Традиционален Кинески/Корејски/иИндонезиски/Словачки/Естонски/Латвиски/Литвански/Украински/Романски/Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4 GHz

Тип на интерфејс - друго

Апликација Message In Print
PIXMA Cloud Link
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Google Cloud Print
Apple AirPrint
Wireless Direct
Режим на пристапна точка
WLAN PictBridge
Mopria (Android)

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6
OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.12

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Mac: интернет врска, простор на дискот од 1,5 GB, Safari 5
Екран: 1024 x 768 XGA

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility
My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи 12
Брзо мени
Easy-WebPrint EX (преземете) 13

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 6,5 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 425 x 315 x 147 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 43,5 (A) 14

Препорачани работни услови

Температура: 15-30 °C
Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,2 W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,7 W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,5 W (исклучена лампа за скенирање) 
Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути
Копирање: прибл. 14 W 15

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 12. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 13. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 14. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 15. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.