Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA TS5350a

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA TS5350a (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS5351a (БЕЛА БОЈА)
PIXMA TS5352a (РОЗОВА БОЈА)
PIXMA TS5353a (ЗЕЛЕНА БОЈА)
Функции
Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации

 • Врвни резултати

  Картриџи FINE со мастило ChromaLife100

 • Безжично поврзување

  Апликација Canon PRINT, AirPrint (iOS) и Mopria (Android)

 • Користење различни медиуми

  2-насочно снабдување со хартија

 • Заштеда на хартија

  Автоматско 2-страно печатење

 • Едноставна контрола

  OLED-екран од 1,44 инчи, копче QR, Wireless Connect

 • Брза проверка на статусот

  LED-лента за статус

 • Лесно полнење хартија

  Автоматско откривање на ширината на хартијата

 • Печатење фотографии без рабови

  Фотографии без рабови од 4x6 инчи за само 36 секунди

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA TS5350a (ЦРНА БОЈА)
  PIXMA TS5351a (БЕЛА БОЈА)
  PIXMA TS5352a (РОЗОВА БОЈА)
  PIXMA TS5353a (ЗЕЛЕНА БОЈА)1
 • Функции
  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 48002 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 FINE картриџи (црн и во боја)
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 13,0 слики/мин.3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 6,8 слики/мин.4
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 43 секунди5
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm, 13x13cm, 8,9x8,9cm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PG-560 (црна)
  CL-561 (бои)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PG-560XL (црна)
  CL-561XL (бои)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4 документи во боја6
  Црна боја: 180 страници
  Црна боја XL: 400 страници
  Бои: 180 страници
  Бои XL: 300 страници
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15cm7
  Црна боја: 2152* фотографии
  Црна боја XL: 4973* фотографии
  Бои: 69 фотографии
  Бои XL: 106 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
  Pro Platinum (PT-101) од Canon
  Plus Glossy II (PP-201) од Canon
  Pro Luster (LU-101) од Canon
  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
  Хартија „за секојдневна употреба“ од Canon (GP-501)
  Matte (MP-101) од Canon
  Пликови
  Отстранливи фотоналепници (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Двострана мат хартија (MP-101D)
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 20 листови (фотохартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
  Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25cm/13x18cm/10x15cm/13x13cm/8,9x8,9cm, пликови(DL,COM10)
  [Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

  Предна касета: A4, A5, B5, LTR
  [Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
  Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m2

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  1200 x 2400 dpi8
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 20 сек.9
  sESAT: прибл. 4,0 слики/мин.10
 • Повеќекратно копирање
  99 копии макс.
 • Функции за копирање
  Копирање документи, 2-страно копирање, 2-на-1
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  OLED (1,44 инчи)
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 33 јазици: Jапонски/Англиски(mm и инчи)/Германски/Француски/Италијански/Шпански/Холандски/Португалски/Норвешки/Шведски/Дански/Фински/Руски/Чешки/Унгарски/Полски/Словенски/Турски/Грчки/Едноставен Кинески/Традиционален Кинески/Корејски/иИндонезиски/Словачки/Естонски/Латвиски/Литвански/Украински/Романски/Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Easy-PhotoPrint Editor
  Апликација Message In Print
  PIXMA Cloud Link
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Apple AirPrint
  Wireless Direct
  Режим на пристапна точка
  WLAN PictBridge
  Mopria (Android)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS

  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1

  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

  OS X 10.11.6 、macOS 10.12 - macOS 10.14
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android, Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 2,0 GB или повеќе
  Mac: 1,0 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,3 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 403 x 315 x 148 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 43,5(A)11
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30°C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,7 W (исклучена лампа за скенирање)
  Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути 7 секунди
  Копирање: прибл. 19 W12

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779(печатење во боја) со зададени поставки.
 12. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.