Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA TS6050

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA TS6050 (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS6052 (СИВА БОЈА)
PIXMA TS6051 (БЕЛА БОЈА)
Функции
Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации

 • Безжично користење и споделување

 • Апликација Canon PRINT

 • Фотографии од 10x15 cm (4”x6”) за само 39 секунди

 • Ставајте обична хартија и фотохартија истовремено

 • Изборни мастила за голема потрошувачка

 • Печатење и скенирање кон Cloud услуги*

 • Екран со многу брз одзив

 • Печатете квадратни фотографии од 13x13 cm (5”x5”)

 • Променете го само мастилото што се потрошило

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA TS6050 (ЦРНА БОЈА)
  PIXMA TS6052 (СИВА БОЈА)
  PIXMA TS6051 (БЕЛА БОЈА)1
 • Функции
  Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 48002 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)
  ChromaLife100 мастила
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 15,0 слики/мин.3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 10,0 слики/мин.4
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 39 секунди5
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm, 13x13cm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  5 одделни резервоари за мастило
  PGI-570PGBK (мастило со црн пигмент)
  CLI-571BK (црна боја)
  CLI-571C (цијан)
  CLI-571M (магента)
  CLI-571Y (жолта боја)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-570PGBK XL (мастило со црн пигмент)
  CLI-571BK XL (црна боја)
  CLI-571C XL (цијан)
  CLI-571M XL (магента)
  CLI-571Y XL (жолта боја)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  A4 документ во боја6
  Мастило со црн пигмент: 300 страници
  Мастило со црн пигмент XL:  500 страници
  Црна боја:  1795* страници
  Црна боја XL:  5565* страници
  Цијан:  345 страници
  Цијан XL:  715 страници
  Магента:  306 страници
  Магента XL:  645 страници
  Жолта боја:  347 страници
  Жолта боја XL:  715 страници
  * Проценета потрошувачка на додаток
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15cm7
  Мастило со црн пигмент: 2305* фотографии
  Мастило со црн пигмент XL: 4310* фотографии
  Црна боја: 376* фотографии
  Црна боја XL: 810* фотографии
  Цијан: 121 фотографија
  Цијан XL: 257 фотографии
  Магента: 136 фотографии
  Магента XL: 339 фотографии
  Жолта боја: 127 фотографии
  Жолта боја XL: 295 фотографии
  * Проценета потрошувачка на додаток

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Пликови
  Pro Platinum (PT-101) од Canon
  Pro Luster (LU-101) од Canon
  Plus Glossy II (PP-201) од Canon
  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
  "Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
  Matte (MP-101) од Canon
  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија)
  Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25cm/13x18cm/10x15cm/пликови(DL, COM10)/квадрат (13x 13cm)
  Предна касета: A4, A5, B5, LTR
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
  Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Брзина на скенирање
  Прибл. 19 сек.8
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  1200 x 2400 dpi9
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Во боја: 48 бита / 24 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 19 сек.10
  sESAT: прибл. 6,5 слики/мин.11
 • Повеќекратно копирање
  99 копии макс.
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD екран од 7,5 cm (TFT во боја/на допир)
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 33 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенски/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/литвански/украински/романски/бугарски/таи/хрватски/виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  PIXMA Cloud Link
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Google Cloud Print
  Apple AirPrint
  Wi-Fi Direct
  Режим на пристапна точка
  WLAN PictBridge
  Mopria (Android)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10
  Windows 8.1 (вклучувајќи го и Windows 8.1 Update), Windows 8
  Windows 7, Windows 7 SP1
  Windows Vista SP2
  Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6
  Mac OS X v10.8.5 - OS X v10.11
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS,Android,Windows RT,Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи12
  Брзо мени
  Easy-WebPrint EX (преземете)13

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,2 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 372 x 315 x 139 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 47,0dB(A)14
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30°C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240V, 50/60Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2W  
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,7W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,4W (исклучена лампа за скенирање) 
  Време за премин во режим на подготвеност: 12 минути
  Копирање: прибл. 13W15

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 9. Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.
 10. Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 11. Брзината за копирање на документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 12. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видео записот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 13. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 14. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 15. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.