Canon imagePROGRAF PRO-300
Спецификации

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 639 x 379 x 200 mm

Тежина

прибл. 14,4 kg

Спецификации

Borderless Printing

Печатење без рабови

Печатење без рабови на формати A3+

3.0''

3,0''

LCD-ЕКРАН

10

10

ЕДИНЕЧНИ МАСТИЛА

Chroma Optimizer

Chroma Optimizer

ПРОЅИРНО МАСТИЛО

High Longevity

Голема долготрајност

МАСТИЛО СО ПИГМЕНТ

WIFI & Ethernet

Wi-Fi и етернет

ПОВРЗУВАЊЕ

Погледни сè

Детални спецификации

Спецификации на производот и ракување со медиуми

Класа

13"

Мастило/глава за печатење

Тип: трајно
Број на млазници: вкупно 7.680 млазници
(Y/M/C/R/PC/PM/Gy/PBk/MBk/CO/секое по 768 млазници x 10)
Резервоар за мастило: 10 бои = 9 бои(Y/M/C/R/PC/PM/Gy/PBk/MBk)+ CO

Максимална резолуција

4800 (хоризонтално)1 x 2400 (вертикално) dpi

Брзина на печатење

Фото(слика од 11"x14" во формат A3+ со рабови)2
Во боја/PT-101: прибл. 4 мин. 15 сек.
Црна/PT-101: прибл. 4 мин. 15 сек.

Максимална големина на хартија на која може да се печати

Горен фах (ширина):322,2 mm(12,7 инчи), Печатење без рабови:329 mm(A3+)(13 инчи)
Рачно полнење (ширина):323,4(12,7 инчи)*, Печатење без рабови:329 mm(A3+)(13 инчи)
Приспособена (должина): 990,60 mm

Површина врз која може да се печати

Печатење без рабови: горна/долна/десна/лева маргина: секоја 0 mm
Печатење со рабови: Горна маргина:3 mm, Долна маргина:5 mm/ (големини различни од писмо или правни или квадратни од 5" лева/десна маргина): секоја по 3,4 mm (LTR/LGL: лева: 6,4 mm, десна: 6,3 mm) Квадратни од 5” горна/долна/десна/лева маргина: секоја по 6,0 mm
Препорачана горна/долна маргина за хартија за фина уметност: секоја по 25 mm LTR: лева: 6,4 mm, десна: 6,3 mm, големини различни од писма лева/десна маргина): секоја по 3,4 mm

Поддржани медиуми

Горен фах: обична хартија/ фотохартија Pro Platinum (PT-101)/фотохартија Plus Glossy II (PP-201)/ фотохартија Pro Luster (LU-101)/ фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201)/ мат фотохартија (MP-101)
Рачно полнење: фотохартија Pro Platinum (PT-101)/фотохартија Plus Glossy II (PP-201)/фотохартија Pro Luster (LU-101)/ фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201)/ мат фотохартија (MP-101)/ фотохартија Pro Premium Matte (PM-101)/ Premium Fine Art Smooth(FA-SM)/ Premium Fine Art Rough
Повеќенаменски фах: налепници за нокти што може да се печатат(NL-101)/ дискови на кои може да се печати

Големина на хартија

Горен фах: A3+/A3/A4/A5/B4/B5/LTR/LGL/7"×10"/12×12
L(3,5"×5")/KG(4"x6")/2L(5"×7")/8"×10"/10"×12"/квадратна форма(127 mm)/210 ×594 mm
Приспособена големина(ширина 89 mm - 329,0 mm, должина 127 mm - 990,6 mm)
Рачно полнење: A3+/A3/A4/B4/LTR/LGL/табела/12×12
8"×10"/10"×12"/210×594 mm
Приспособена големина (ширина 203,2 mm - 330,2 mm, должина 254,0 mm - 990,6 mm)
Повеќенаменски фах: 120 x120 mm

Големина на хартија (без рабови)

A3+/A3/A4/LTR/7×10/12×12/5×7/L(3,5"×5")/KG (4"x6")/2L(5"×7")/8"×10"/10"×12"/квадратна форма(127 mm)/210 ×594 m

Ракување со хартија (горен фах) (максимален број)

Обична хартија: LTR/A4/A5/B5 = 100 B4/A3/LGL/LDR = 50
Фотохартија Pro Platinum (PT-101): L/KG(4"x6") = 20 LTR/A3/A4/2L/8"×10" = 10 10"×12"/A3+ = 1
Фотохартија Plus Glossy II (PP-201): L/KG(4"x6")/Hagaki/квадратна(127 mm) = 20 LTR/A3/A4/2L/8"×10" = 10 5”x7” = 10 A3+ = 1
Фотохартија Pro Luster (LU-101): LTR/A4 /A3 = 10 A3+ = 1
Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201): L/KG(4"x6") = 20 LTR/A4 /A3/5×7/2L/8"×10" = 10 10"×12"/A3+ = 1
Мат фотохартија (MP-101): L/KG(4"x6") = 20 LTR/A4 /A3 = 10 A3+ = 1

Ракување со хартија (рачно полнење) (максимален број)

Фотохартија Pro Platinum (PT-101): A3/A4/LTR/8"×10" /10"×12"/A3+ = 1
Фотохартија Plus Glossy II (PP-201): LTR/A4/A3/A3+ = 1
Фотохартија Pro Luster (LU-101): LTR/A4/A3/A3+ = 1
Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201): LTR/A4/A3/8"×10" /10"×12"/A3+ = 1
Мат фотохартија (MP-101): LTR/A4/A3/A3+ = 1
Фотохартија Pro Premium Matte (PM-101): LTR/A4/A3/A3+ = 1
Premium Fine Art Smooth (FA-SM): LTR/A4/A3/A3+ = 1
Premium Fine Art Rough (FA-RG1): LTR/A4/A3/A3+ = 1

Ракување со хартија(повеќенаменски фах) (максимален број)

1 (повеќенаменски фах)

Тежина на хартија

Горен фах: обична хартија: 64-105 g/m2
Оригинална хартија од Canon (максимум): прибл. 380 g/m
Рачно полнење: оригинална хартија од Canon (максимум): прибл. 380 g/m,
или дебелина на хартија 0,1-0,6 mm или помалку

ПОВРЗУВАЊЕ

Протоколи

SNMP/ HTTP/TCP/IP(IPv4/IPv6)

Жичен LAN

Вид на мрежа: IEEE 802.3 10base-T
IEEE 802.3u 100base-TX
Брзина за пренос на податоци: 10Mbps/100Mbps( автоматско префрлување)
Безбедност: IEEE 802.1X(EAP-TLS/EAP-TTLS/PEAP)

Безжичен LAN

Вид на мрежа: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b IEEE802.11a
Фреквентен опсег: 2,4 GHz
Опсег: 50 m во затворени простории ※зависи од условите и брзината на пренос
Безбедност: WEP(64/128 бита)
WPA-PSK(TKIP/AES)
WPA2-PSK(TKIP/AES)

Директна врска (безжичен LAN)

Достапно

Решенија за печатење

Професионално печатење и приказ од Canon

Достапно

Canon PRINT Inkjet/SELPHY (за iOS/Android)

Достапно

AirPrint

Достапно

Mopria

Достапно

Canon Print Service (за Android)

Достапно

Windows 10 Mobile

Достапно

PIXMA Cloud Link

Достапно

Camera direct

Wi-Fi Pictbridge

Општи спецификации

Оперативен панел

Екран: LCD-екран од 3,0 инчи/7,5 cm (панел за приказ, во боја)
Јазик: можност за избор на 33 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенечки/турски/грчки/поедноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/литвански/украински/романски/бугарски/тајски/хрватски/виетнамски

Поддржани оперативни системи

Достапен е Chrome OS
Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1, Windows Server 2019/2016/2012 R2/2008 R2 SP1 3
macOS 10.12 - 10.15, OS X 10.11.6, macOS 11 *

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS
Android

Интерфејс

Приклучок USB B: Hi-Speed USB

PictBridge

Безжичен LAN: достапно

Раб. услови

Температура: 5-35 ℃ Влажност: 10-90 % RH (без кондензација)4

Recommended Environment

Температура: 15-30 ℃ Влажност: 10-80 % RH (без кондензација)5

Услови на складирање

Температура: 0-40 ℃ Влажност: 5-95 % RH (без кондензација)

Тивок режим

Достапно

Акустичен шум (печатење преку компјутер)

Обична хартија (A4, во боја)6: прибл. 41,1 dB(A)
Фотохартија Pro Platinum (PT-101)(L, во боја, без рабови): прибл. 39,5 dB(A)
Фотохартија Pro Platinum (PT-101)(4×6, во боја, без рабови): прибл. 39,2 dB(A)

Енергија

AC 100-240 V 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност со поврзување со компјутер преку USB: прибл. 1,0 W
ИСКЛУЧЕНО: прибл. 0,2 W
Печатење (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 16W
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани) <само за ЕУ - за регулативата ErP Lot 26>: прибл. 2,4 W
Време за премин во режим на подготвеност <само за ЕУ - за регулативата ErP Lot 26> : прибл. 3 мин. 34 сек.

Environment

Регулатива: RoHS (ЕУ, Кина)*, WEEE (ЕУ)* *Треба да се поправи
Еко-ознака: Energy Star* *Треба да се поправи (освен за EUR)

Димензии (Ш x Д x В)

Фабричка конфигурација
прибл. 639 x 379 x 200 mm
Извлечен излезен фах
прибл. 639 x 837 x 416 mm

Тежина

прибл. 14,4 kg

резервоари со мастило

Модел на мастило

Резервоари со мастило LUCIA PRO:
PFI-300
MBK/ PBK/C/M/Y/PC/PM/GY/R/CO

Потрошувачка на страници (4x6" PT-101)

Број на фотографии од 10x15 cm 7
Мат црна (MBK): 1750 фотографии*
Фото црна (PBK): 303 фотографии
Сива (GY): 236 фотографии
Цијан (C): 735 фотографии*
Фото цијан (PC): 625 фотографии*
Магента (M): 785 фотографии*
Фото магента (PM): 530 фотографии*
Жолта (Y): 530 фотографии*
Црвена (R): 920 фотографии*
Chroma Optimizer (CO): 272 фотографии
* Проценета потрошувачка на додаток

Обем на отпечатени страници (A3+ PT-101)

Број на фотографии во формат A3+ 8
Мат црна (MBK): 270 фотографии*
Фото црна (PBK): 33 фотографии*
Сива (GY): 44 фотографии*
Цијан (C): 82 фотографии
Фото цијан (PC): 116 фотографии*
Магента (M): 87 фотографии*
Фото магента (PM): 73 фотографии
Жолта (Y): 87 фотографии
Црвена (R): 129 фотографии*
Chroma Optimizer (CO): 97 фотографии*
* Проценета потрошувачка на додаток

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

  1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи.
  2. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот. Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.
  3. Минималните предуслови на системот зависат од оперативниот систем и апликацијата што се користат.
  4. Перформансите на печатачот може да се намалат при одредена температура и влага.
  5. За условите на температура и влага на хартиите како што е фотохартијата, погледнете го пакувањето на хартијата или испорачаните упатства.
  6. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779 со зададените подесувања.
  7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење. Кликнете со десното копче на глувчето врз сликата во Windows 10 и изберете „Отпечати“ од менито за да печатите.
  8. При континуирано печатење на пробна датотека ISO/JIS-SCID N2 од 11" x 14" на A3+ <вид големина на хартија>, со зададените поставки за тестирање хартија со помош на драјвер за печатач за Windows 10 и Photoshop CC.