Canon SELPHY CP1300
Спецификации

Касета за хартија

Касета за хартија со големина на картичка PCC-CP400

Напојување со енергија и полначи за батерии

AC адаптер CA-CP200B

Спецификации

Wi-Fi printing

Печатење преку Wi-Fi

Apple AirPrint

Apple AirPrint

Mopria

Mopria

Fast lab quality prints

Брзо печатење со фотолабораториски квалитет

Large 8.1 cm tilt up screen

Голем екран од 8,1 cm што се закосува нагоре

2x6 photo-booth prints

2x6 фотографии како во кабините за фотографирање

ID photo print

Печатење фотографии за документи

Choice of 4 finishes

Избор од 4 завршни обработки

Погледни сè

Детални спецификации

Систем За Печатење

Метод

Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

Максимална резолуција

300 x 300 dpi

Бои

3 мастила во боја (жолта, цијан, магента) со заштитен прекривен слој
256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

Медиум и картриџ

Големина на разгледница

148 x 100 mm - KP-36IP, KP-108IN, RP-108, RP-1080V

Големина на кредитна картичка

86 x 54 mm - [KC-36IP]1

Налепници со големина на кредитна картичка

86 x 54 mm - [KC-18IF]2

Налепници во форма на квадрат

50 x 50 mm - [KC-18IS]3

Мини налепници

22,0 x 17,3 mm (x8 налепници на еден лист) - [KC-18IL]4

Картриџ за мастило

Вклучено со медиумот

Траење на сликата

Трајност на отпечатените материјали до 100 години5

Внес на медиум

Механизам за снабдување со листови

Автоматско снабдување од касета за хартија

Брзини на печатење

Големина на разгледница

прибл. 47 сек.6

Големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.7

Налепници со големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.8

Мини налепници

прибл. 27 сек.9

Печатење

Режими за печатење

Избирање и печатење (избор на индивидуални слики и број на копии за сериско печатење), печатење на сите слики (избор на сите слики и број на копии за сериско печатење), печатење слики со DPOF, повторно печатење, печатење фотографии за документи (стандардно / прилагодено / двојно)

Подесувања при печатење

Завршна обработка на печатењето:
Сјајно, полусјајно (шаблон 1 / шаблон 2 / шаблон 3)
Распоред на слики:
Рабови (со рабови / без рабови), распоред на страници (1 / 2 / 4 / 8 слики по страница, 2 слики по страница со фиксна големина (заднина (бела / црна) / централно), 2 ленти со 6 фотографии, индекс, измешано (8 / 20 слики по страница (поврзување повеќе паметни уреди со печатачот преку апликацијата Canon PRINT)10 / ориентација (пејзаж / портрет) / заднина (бела / црна))
Манипулација на слика:
Интелигентно откривање сцени и лица преку оптимизација на слика, iContrast, светлина (7 нивоа, од -3 до +3), прилагодување на бои (7 нивоа (C-R) x 7 нивоа (Y - B)), рамномерност на кожата, мои бои (живописно / неутрално / позитивен филм / сепија / црно-бело / исклучено), корекција на црвени очи, отсекување
Поставки на печатачот:
Приоритет на фотографии за документи, задржување поставки за печатење, точки за спречување повторна употреба на хартијата, датум (истакнато / дискретно / исклучено), формат на датумот, број на датотека (истакнато / дискретно / исклучено)

Метод на печатење

Директно печатење од фотоапарат

Компатибилност со PictBridge (USB и безжичен LAN)

Директно од мемориска картичка

Поддржани видови на картички: SD, SDHC, SDXC
USB флеш меморија11 
Поддржани преку адаптер12: miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, microSDXC

Директно од телефон со камера

Компатибилност со паметни телефони, таблет-уреди и преносливи уреди преку Wi-Fi (директна или инфраструктурна врска)13 14:
Уреди со iOS:
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Apple AirPrint

Мобилни уреди со Android:
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Дополнителна компонента Canon PRINT Service (верзија 1.20 или понова)
Mopria Print Service

Уреди со Kindle Fire OS:
Дополнителна компонента Canon Print
Mopria Print Service

Печатење од компјутер

Да, потребен е стандарден USB кабел или компатибилна Wi-Fi врска.

Интерфејс

Камера

USB:
Преку USB приклучок од тип A на печатачот
Wi-Fi:
Преку PictBridge од дигитални фотоапарати компатибилни со WLAN

Компјутер

USB:
mini-B приклучок на печатачот
Wi-Fi:
(IEEE802.11 b/g)

LCD монитор

TFT екран во боја од 8,1 cm (3,2") со повеќејазичен кориснички интерфејс и механизам за закосување
(Јазици: англиски, германски, француски, италијански, шпански, руски, едноставен кинески, традиционален кинески, корејски, таи, хинди, виетнамски, малезиски, јапонски, португалски, турски, арапски)

Поддржани оперативни системи

PC

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP115

Macintosh

Компатибилност со Apple OS преку AirPrint16

Софтвер

Драјвери

Windows

Извор на напојување со енергија

AC напојување со енергија

Да, се испорачува

Батерија

Да, изборна NB-CP2LI (прибл. 72 отпечатени листови со големина на поштенска картичка со едно полнење)

Потрошувачка на енергија

Прибл. 4W (режим на подготвеност), прибл. 60W (печатење)
Достапна е опција за автоматско исклучување

Дополнителна опрема

Торбичка

Торба за печатење во движење DCC-CP3
CP торбичка за носење на печатач DCC-CP2

Касета за хартија

Касета за хартија со големина на картичка PCC-CP400

Напојување со енергија и полначи за батерии

AC адаптер CA-CP200B

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

 1. Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400
 2. Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400
 3. Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400
 4. Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400
 5. За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики што се чуваат во албум, користиме забрзан метод на тестирање сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фотохартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).
 6. Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата
 7. Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата
 8. Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата
 9. Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата
 10. Поврзете најмногу 8 паметни уреди со печатачот во исто време преку апликацијата Canon PRINT, на пример, за да ја користите опцијата за печатење Shuffle (Измешано) преку Wi-Fi, меѓутоа само еден уред ќе може да ја испраќа наредбата „Print“ (Печати).
 11. Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или отпечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.
 12. Потребен е адаптер (се продава посебно)
 13. Компатибилноста на апликациите од Canon е различна во зависност од вашиот паметен уред и оперативниот систем. За најновите информации за компатибилноста, ве молиме погледнете во продавницата за апликацијата на вашиот паметен уред.
 14. За повеќе информации за компатибилноста на Apple AirPrint со вашиот паметен уред/компјутер од Apple, ве молиме погледнете на https://support.apple.com/en-gb/HT201311
 15. Драјверот за печатачот може да го преземете од http://www.canon-europe.com/support, а компатибилноста на драјверот/софтверот со Windows 10 е применлива само кога компјутерот работи во режимот Windows 10 Desktop
 16. За повеќе информации за компатибилноста на Apple AirPrint со вашиот паметен уред/компјутер од Apple, ве молиме погледнете на https://support.apple.com/en-gb/HT201311