Canon Zoemini
Спецификации

Спецификации

ZINK Technology

ZINK™

Технологија за печатење

Canon Zoemini Resolution

314 x 400 dpi

Резолуција

Canon Zoemini Bluetooth Compatibility

Bluetooth®

Поврзување преку Bluetooth®

Canon Zoemini is Mobile Ready

Можност за поврзување со паметен телефон

iOS и Android

Connect your Canon Zoemini to our mobile app

Апликација Canon Mini Print

iOS и Android

Print on smudge-proof, tear-proof and water-resistant paper

Капацитет од 10 листови

Фотохартија Zink

Canon Zoemini Portable Size

Тежина 160 g

Тенок, лесен и мал

Погледни сè

Детални спецификации

Печатач

Технологија за печатење

ZINKTM

Брзина на печатење

Приближно 50 секунди (вклучување и исклучување на моторот, на собна температура од 25°C )

Резолуција на печатење

314dpi x 400 dpi

Печатење без рабови

Да

Поврзување

Bluetooth 4.0

Поврзување со печатач

Bluetooth - со употреба на апликацијата Canon „Mini Print“

Автоматски сензор за хартија

Да

Батерија

Вградена (литиум-полимерска батерија на полнење - 2 батерии, 7,4 V, 500 mAh)

Издржливост на батеријата

20 листови со едно полнење (приближно)

Автоматско исклучување

ДА (Нема/ 3 минути / 5 минути / 10 минути)

Брзина на полнење

Приближно 90 минути

Покажи

Систем со 2 LED светилки

Контролен панел

Копче за вклучување

Меморија (резервна слика на фирмверот)

64MB

Поддршка за Wi-Fi®

Не

Компатибилност со мемориска картичка

Не

Поддржани видови на медиуми

Фотохартија ZINKTM

Maximum Paper Size

2.0” x 3.0”

Капацитет за хартија

До 10 листови фотохартија ZINKTM од Canon + 1 паметен лист

Боја на куќиштето

РОЗОВО ЗЛАТНА И БЕЛА / ЦРНА И ТЕМНОСИВА / БЕЛА И СРЕБРЕНА

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

118,31 x 82,36 x 18,7 mm

Тежина

160 g

Препорачана работна температура и температура при полнење (℃)

15 - 32°C (59 - 90°F)

Препорачана работна влажност (RH)

40-55% RH

Работна температура (℃)

5 - 40°C (41 - 104°F)

Работна влажност (RH)

<70%RH

Регулаторен број за идентификација на моделот (RMN)

PV-123 / PP1002

Индикатори

Тип на екран

Систем со 2 LED светилки

LED светилка на долната страна (полнење)

Црвено: полнење 

Зелено: полнењето е завршено

LED светилка на копчето за вклучување (статус)

Бело: вклучено 

Бело светло што трепка: печатење /обработка / ладење 

Црвено светло што трепка: нема хартија/заглавување на хартија / отворен капак/слаба батерија / друга грешка

Информации за фотохартијата ZINK

Фотохартија ZINKTM

Футрола за фотохартијата ZINK (10 листови) 2” x 3” фотохартија / самолеплива задна страна / без замачкување / отпорност на вода и кинење

Услови на складирање

Температура: 1 - 25°C, влажност: 40-55% RH

Компатибилни оперативни системи и апликации

Компатибилни опер. системи

iOS®: 9.0 или понова верзија 

Android™: 4.4 или понова верзија

Апликација за мобилни уреди

Апликација Canon Mini Print