Canon CN-E70-200mm T4.4 L IS
Спецификации

Спецификации

Приклучок: EF

Покриеност на сензорот: Super

Прилагодување на растојанието до сензорот: Да

Фокусно растојание: 70-200 (140-400)* mm (*со додаток за продолжување EF од 2x)

Максимална релативна решетка: (T бр.) 1:4,4 при 70-200 mm, (F бр.)1:4 при 70-200 mm

Вграден серво: Да, со контрола на брзината

Тежина: 1,25 kg

Стабилизација на сликата: 3 режими

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Приклучок

EF

Покриеност на сликата

Super 35

Вграден додаток за продолжување

Нема

Фокусна должина

70-200 mm

Максимална релативна решетка

(T бр.) 1:4,4 при 70-200 mm
(F бр.) 1:4 при 70-200 mm

Аголно видно поле

19,9°× 11,3°
7,0°× 4,0° 1
21,2°× 11,3°
7,5°× 4,0° 2

M.O.D (од рамнината на сликата)

1,2 m

Димензии на објектот при M.O.D.

31,3×17,5 cm [при 70 mm]
11,5×6,4 cm [при 200 mm] 3
33,3×17,5 cm [при 70 mm]
12,2×6,4 cm [при 200 mm] 4

Прибл. Големина (Ш×В×Д)

93,4 × 107,2 × 182,3 mm

Прибл. Маса

1,25 kg (вкл. серво моторот)

  1. Големина на екранот за снимање: 24,6 mm×13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1
  2. Големина на екранот за снимање: 26,2mm×13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1
  3. Големина на екранот за снимање: 24,6mm×13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1
  4. Големина на екранот за снимање: 26,2mm×13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1