CN10X25 IAS S
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации

Приклучок

PL-приклучок*: CN10x25 IAS S/P1
EF-приклучок*: CN10x25 IAS S/E1

Сооднос на зумирање

10x

Вграден оптички додаток за продолжување

1,5x

Фокусна должина

25-250 mm 


(со додаток за продолжување)
37,5-375 mm

Сооднос на максимален дијаметар (T-број)

T2,95 при 25 - 187 mm / T3,95 при 250 mm 


(со додаток за продолжување)
T4,4 при 37,5 - 281 mm / T5,9 при 375 mm

Број на сечила на ирисот

11 сечила

Агол на гледање

Сооднос на сликата од 1,78: 1 (големина на сензорот од 24,6 x 13,8 mm)
52,4⁰ x 30,9⁰ при 25 mm
5,6⁰ x 3,2⁰ при 250 mm 


(со додаток за продолжување)
36,3⁰ x 20,9⁰ при 37,5 mm
3,8⁰ x 2,1⁰ при 375 mm

Сооднос на сликата од 1,9:1 (големина на сензорот од 26,2 x 13,8 mm)
55,3⁰ x 30,9⁰ при 25 mm
6,0⁰ x 3,2⁰ при 250 mm 


(со додаток за продолжување)
38,5⁰ x 20,9⁰ при 37,5 mm
4,0⁰ x 2,1⁰ при 375 mm

Сооднос на сликата од 1,9:1 (големина на сензорот од 38,1 x 20,1 mm)
Целосна слика (само со додатокот за продолжување)
53,9⁰ x 30,0⁰ при 37,5 mm
5,8⁰ x 3,1⁰ при 375 mm

Сооднос на сликата од 1,5:1 (големина на сензорот од 36 x 24 mm)
Целосна слика (само со додатокот за продолжување)
51,3⁰ x 35,5⁰ при 37,5 mm
5,5⁰ x 3,7⁰ при 375 mm

Минимално растојание на фотографирање

1,2 m / 4,0'

Опсег на фотографирање при најкратко растојание

Сооднос на сликата од 1,78: 1 (големина на сензорот од 24,6 x 13,8 mm)
86,5 x 48,5 cm при 25 mm
8,7 x 4,9 cm при 250 mm 


(со додаток за продолжување)
57,7 x 32,3 cm при 37,5 mm
5,8 x 3,3 cm при 375 mm

Сооднос на сликата од 1,9:1 (големина на сензорот од 26,2 x 13,8 mm)
92,1 x 48,5 cm при 25 mm
9,3 x 4,9 cm при 250 mm 


(со додаток за продолжување)
61,4 x 32,3 cm при 37,5 mm
6,2 x 3,3 cm при 375 mm

Сооднос на сликата од 1,9:1 (големина на сензорот од 38,1 x 20,1 mm)
Целосна слика (само со додатокот за продолжување)
89,3 x 47,1 cm при 37,5 mm
9,0 x 4,8 cm при 375 mm

Сооднос на сликата од 1,5:1 (големина на сензорот од 36 x 24 mm)
Целосна слика (само со додатокот за продолжување)
84,4 x 56,2 cm при 37,5 mm
8,5 x 5,7 cm при 375 mm

Преден дијаметар

Ф114 mm

Надворешни димензии(ш x в x д)

E F-приклучок
Прибл. 7,6 x 5,2 x 11,1 инчи /
Прибл. 186,7 x 131,7 x 282,1 mm
PL-приклучок
Прибл. 7,6 x 5,2 x 10,8 инчи /
Прибл. 186,7 x 131,7 x 274,1 mm

Тежина

Прибл. 6,7 lbs. / 3,06 kg

*Приклучокот може да го промените во овластен сервисен центар на Canon