Canon DP-V2411
Спецификации

Главни карактеристики

4K/UHD
Силна осветленост
12G-SDI

Спецификации

4K icon

4K (4096x2160) резолуција

UHD icon

UHD (3840x2160) резолуција

2k

2K (2048x1080) резолуција

HDR

Голем динамички опсег

12G-SDI

12G-SDI интерфејс

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип на панел

IPS LCD панел

Големина на екран

24 инчи (61,1 cm)

Сооднос на слика

17:09

Резолуција

4096×2160 (8,8 мегапиксели)

Активна површина за приказ

540,7×285,1 mm

Растојание помеѓу пикселите

132 μm/193 ppi

Квалитет на слика

Осветленост (стандардно)

100 cd/m² (стандардно) 

600 cd/m² (Максимално со бела боја на цел екран) 

1.000 cd/m² (типично со функција за зголемување)*

Температура на боите

D93, D65, D61, D60, D56, D50, DCI-P3, прилагодено

Простор на бои

SMPTE-C, EBU, ITU-R BT.709, ITU-R BT.2020, Adobe RGB, DCI-P3, Native, Cinema Gamut до 709, Cinema Gamut до 2020, Cinema Gamut до DCI, DCI-P3+ до 709, DCP-P3+ до DCI, Preset Gamut 1 до 709, Preset Gamut 1 до 2020, Preset Gamut 1 до DCI, Preset Gamut 2 до 709, Preset Gamut 2 до 2020, Preset Gamut 2 до DCI, Gamut LUT 1~8

Матрица на бои

ITU-R BT.2020(Постојано осветлување / Непостојано осветлување), ITU-R BT.709

EOTF

1.0, 2.2, 2.35, 2.4, 2.6, ITU-R BT.1886(CRT), Canon Log, Canon Log 2, Canon Log 3,
Canon Log (HDR), Canon Log 2 (HDR), Canon Log 3 (HDR), SMPTE ST 2084 (PQ)
Hybrid Log-Gamma, Hybrid Log-Gamma RGB, Preset Log 1, Preset Log 2
Gamma LUT 1-8

Агол на гледање (горе, долу, лево, десно)

89° (сооднос на контрастот 10:1 или повисок)

Третирање на површината

Облога против одблесоци

Општо

Вид на задно осветлување

LED, избор на матрици

Енергија

Номинален напон: AC 100 - 240 V Номинална фреквенција: 50/60 Hz

DC 24 V макс. 10 A, XLR приклучок

Потрошувачка на енергија

При максимално оптоварување (вклучувајќи промена во осветленоста поради дотраеност): Прибл. 230 W

При фабричка испорака: Прибл. 130 W

Временски услови

Користење

Температура и влажност: 0 - 40 ℃ (20 - 85% RH без кондензација)
Препорачана температура:15 - 30 ℃ (20 - 85% RH без кондензација)
Притисок: 700 - 1060 hPa


Складирање/Пренос

Температура и влажност: -20 - 40 ℃ (20 - 85% RH без кондензација)
41 - 60 ℃(20 - 30% RH без кондензација)
Притисок: 700 - 1060 hPa

Димензии (ширина x висина x длабочина)

Прибл. 576×438×180 mm (со рачка и држач)

Прибл. 576×387×105 mm (Само екран, без испакнати делови)

Тежина

Прибл. 12 kg

Растојание помеѓу отворите за монтирање

VESA стандардно 100×100 mm

Интерфејс

Влез

12G/6G/3G/HD/SD-SDI

4 (1 канал) BNC (75 Ω) приклучок
12G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2082
6G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2081
3G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2048-2/274M/296/372/425-5/425-3/425-1/428-19/428-9
HD-SDI: Усогласеност со SMPTE 2048-2/274M/292-1/296/428-19/428-9
SD-SDI: Усогласеност со SMPTE 259M


HDMI

1 заштита од копирање од тип А: HDCP 2.2

Печатење

12G/6G/3G/HD-SDI

4 (проследување)


Слушалки

1 мини стерео приклучок, поддржана импеданса: 32 Ω - 64 Ω

Други

USB

1 приклучок за USB A
Усогласеност со Ревизија 2.0 за универзална сериска магистрала, компатибилност со режимите LS (мала брзина)/FS (целосна брзина)/HS (висока брзина)
Усогласеност со спецификации за подобрен централен интерфејс за контрола за ревизија за универзална сериска магистрала 1.0


LAN

1 RJ-45 приклучок
Усогласеност со IEEE802.3 10BASE-TX / IEEE802.3u 100BASE-TX


ДАЛЕЧИНСКИ

1 RJ-45 приклучок, GPI 8 пин

* Функцијата за зголемена осветленост е со типична вредност кога се испорачува и не е загарантирана