Професионални екрани

Canon DP-V2730

Спецификации

Спецификации

 • 4K HDR-екран од 27”

  LCD-екран со резолуција од 3840 x 2160 што нуди светлина на целиот екран од 1.000 cd/m²

 • Напредно HDR-следење

  Следење бранови форми, погрешни бои, проверка на опсегот и многу повеќе

 • Исклучителен квалитет на слика

  Поддршка за Dolby Vision и стандардите EBU TECH33201

 • Приказ на два/четири екрани и поддршка за 8K

  За беспрекорно следење на повеќе камери и работни процеси со висока резолуција

 • Далечинска контрола/поврзување повеќе монитори

  Може да се поврзе со компјутер, таблет или паметен телефон заради далечинска контрола

 • Беспрекорно поврзување

  1x HDMI-влез и приклучоци 12G-SDI (4x влезови и 5x излези)

Детални спецификации

Панел

 • Вид на панел
  a-Si TFT LCD-екран со активна матрица
 • Големина на екран
  27 инчи (68,5 cm)
 • Сооднос на слика
  16:9
 • Резолуција
  3840 x 2160 (8,3 мегапиксели)
 • Активна површина за приказ
  Прибл. 596,7x335,7 mm
 • Растојание помеѓу пикселите
  155,4 μm

Квалитет на слика

 • Осветленост
  Стандардно: 100 cd/m2
  Максимално, бела боја на целиот екран: 1.000 cd/m21
 • Агол на гледање (горе, долу, лево, десно)
  89° (сооднос на контрастот 10:1 или повисок)
 • Третирање на површината
  Облога против одблесоци

Општо

 • Вид на задно осветлување
  LED, избор на матрици
 • Енергија
  Номинален напон: AC 100 - 240 V Номинална фреквенција: 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  При максимално оптоварување (вклучувајќи промени во осветлувањето со тек на време): прибл. 380 W
  При фабричка испорака: Прибл. 125 W
  Во режим на подготвеност: 0,5 W или помалку
 • Временски услови
  Користење
  Температура и влажност: 0 до 40℃ (32 - 104°F) (20 - 85 % RH без кондензација)
  Препорачано: 15 - 30 ℃ (59 - 86 °F) (20 - 80% RH без кондензација)
  Притисок: 700 - 1060 hPa


  Складирање/Пренос
  Температура и влажност: -20 до 40℃ (-4 - 104°F) (20 - 85 % RH без кондензација)
  41 до 60℃ (105 - 140°F) (20 - 30 % RH без кондензација)
  Притисок: 700 - 1060 hPa
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 635×447×214 mm (со држач и рачка)
  Прибл. 635×426×158 mm (само екран, без испакнатите делови)
 • Тежина
  Прибл. 16,0 kg
 • Растојание помеѓу отворите за монтирање
  Стандард VESA 200x100 mm

Интерфејс

 • Влез
  12G/6G/3G/HD/SD-SDI: 4x приклучоци BNC (75 Ω)
  12G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2082
  6G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2081
  3G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2048-2/274M/296/372/425-5/425-3/425-1/428-19/428-9
  HD-SDI: Усогласеност со SMPTE 2048-2/274M/292-1/296/428-19/428-9
  SD-SDI: Усогласеност со SMPTE 259M

  HDMI: 1x приклучок од тип A
  Заштита од копирање: HDCP 2.3 / 1.4
 • Печатење
  12G/6G/3G/HD-SDI: 4x приклучоци (за проследување) BNC (75 Ω)
  ПОВЕЌЕФУНКЦ. SDI-ИЗЛЕЗ2: 1x приклучок BNC (75 Ω)
  Звучници: 2 W (стерео)
  Излез за слушалки / аудиосигнал: 2x мини стерео приклучоци (преден / заден), поддржана импеданса: 32 Ω - 64 Ω
 • Друго
  USB: 1x влезен приклучок USB A што е усогласен со ревизија 3.0 на спецификациите за универзална сериска магистрала

  LAN: 1x приклучок RJ-45 усогласен со IEEE802.3 10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-T

  GPI: 1x приклучок RJ-45
 1. Вредностите за светлината се стандардни, а не гарантирани вредности.
 2. За активирање е потребна лиценца што се плаќа