Canon DP-V3120
Спецификации

DP-V3120 од Canon

Спецификации

4K

4K

(4096 x 2160) резолуција

UHD

UHD

(3840 x 2160) резолуција

DCI

DCI

(2048 x 1080) резолуција

Supporting HDR standards

Поддршка за HDR-стандарди

ITU-R BT.2100 и SMPTE ST 2084

12G-SDI

12G-SDI

Поддржува 4 x 12G-SDI

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип на панел

IPS LCD панел

Големина на екран

31,1 инчи (79,0 cm)

Сооднос на слика

17:9

Резолуција

4096×2160 (8,8 мегапиксели)

Активна површина за приказ

Прибл. 698,0×368,1 mm

Растојание помеѓу пикселите

170 μm/149 ppi

Квалитет на слика

Осветленост

Стандардно
100 cd/m2

Максимално, бела боја на целиот екран
2.000 cd/m2

* Вредностите за светлината се стандардни, а не гарантирани вредности.

Агол на гледање (горе, долу, лево, десно)

89° (сооднос на контрастот од 10:1 или поголем)

Третирање на површината

Облога против одблесоци

Општо

Вид на задно осветлување

LED, избор на матрици

Енергија

Номинален напон: AC 100 - 240 V
Номинална фреквенција: 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

При максимално оптоварување (вклучувајќи промена во осветленоста поради дотраеност): Прибл. 840 W
При фабричка испорака: Прибл. 175 W

Временски услови

Користење
Температура и влажност: 5 - 35 ℃ (20 - 85% RH без кондензација)
Препорачана температура и влажност: 15 - 30 ℃ (20 - 80% RH без кондензација)
Притисок: 700 - 1060 hPa

Складирање/Пренос
Температура и влажност: -20 - 40 ℃ (10 - 85% RH без кондензација)
41 - 60 ℃(10 - 30% RH без кондензација)
Притисок: 700 - 1060 hPa

Димензии (ширина x висина x длабочина)

Прибл. 749×492×335 mm (со рачка)
Прибл. 749×470×295 mm (само екран, без испакнатите делови)

Тежина

Прибл. 31 kg

Растојание помеѓу отворите за монтирање

Стандард VESA 200×200 mm

Интерфејс

Влез

12G/6G/3G/HD/SD-SDI
4 (1 канал) BNC (75 Ω) приклучок
12G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2082
6G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2081
3G-SDI: Усогласеност со SMPTE 2048-2/274M/296/372/425-5/425-3/425-1/428-19/428-9
HD-SDI: Усогласеност со SMPTE 2048-2/274M/292-1/296/428-19/428-9
SD-SDI: Усогласеност со SMPTE 259M

HDMI
1 од тип A
Заштита од копирање: HDCP 2.2

Печатење

12G/6G/3G/HD-SDI
4 (1 канал за проследување)

Слушалки
1 мини стерео приклучок, поддржана импеданса: 32 Ω - 64 Ω

Други

ПОЛНЕЊЕ ПРЕКУ
1 приклучок за USB A
Усогласеност со Ревизија 2.0 за универзална сериска магистрала, компатибилност со режимите LS (мала брзина)/FS (целосна брзина)/HS (висока брзина)
Усогласеност со спецификации за подобрен централен интерфејс за контрола за ревизија за универзална сериска магистрала 1.0

LAN
1 RJ-45 приклучок
Усогласеност со IEEE802.3 10BASE-TX / IEEE802.3u 100BASE-TX

ДАЛЕЧИНСКИ
1 RJ-45 приклучок, GPI 8 пин