PTZ-камери

Canon CR-N100

Спецификации

Спецификации

 • Квалитет на слика во 4K UHD

  Снима видеозаписи со извонреден квалитет со резолуција до 4K UHD со 30P, 4:2:2 и 10 бита

 • Процесор DIGIC DV6

  Моќна обработка на слика за сите видови на опкружување

 • 20x оптички зум

  Широк зум на објективот што покрива фокусна должина од 29,3-601 mm (еквивалент на 35 mm)

 • Хибриден автоматски фокус

  Брзо и прецизно автоматско фокусирање дури и при услови на слаба осветленост

 • IP-протоколи за проследување и контрола

  Располага со NDI|HX2, SRT, RTSP/RTP, RTMP/RTMPS, протокол Canon XC и стандардна комуникација

 • Автоматско следење

  Автоматски следи субјект преку дополнителна апликација што се плаќа

 • Рамномерна и прецизна далечинска контрола

  Овозможува движење со поместување и закосување со мала брзина од дури 0,2 °/s

 • Мало и компактно куќиште

  Компактна камера со тежина од само 2,2 kg.

 • Флексибилно поврзување

  Голем број приклучоци како што се HDMI, LAN (PoE+), USB-C и приклучок за звук од 3,5 mm.

Детални спецификации

Камера

 • Сензор за слика
  Тип 1/2,3 (1/2,3 инчи) CMOS-сензор со една плоча
 • Ефективни пиксели
  прибл. 8,29 мегапиксели (3840 x 2160)
 • Објектив
  f=3,67 – 73,4 mm, F/1,8 – 2,8, оптички зум до 20x, кружен отвор на бленда со 8 сечила
 • Оптички зум
  20x оптички зум
 • Дигитален зум
  20x дигитален зум
 • Фокусна должина
  3,67 - 73,4 mm, f/1,8 - 2,8,
  Еквивалентна фокусна должина за 35 mm:
  [4K UHD] прибл. 29,3 (Ш) – 601 mm (Т)
  [Full HD] прибл. 30,5 (Ш) – 627 mm (Т)
 • Агол на гледање
  [4K UHD]
  Хоризонтално: 65,6 (Ш) – 3,6° (T)
  Вертикално: 39,8° (Ш) – 2,0° (Т)
  [Full HD]
  Хоризонтално: 63,5 (Ш) – 3,4° (T)
  Вертикално: 38,4° (Ш) – 1,9° (Т)
 • Минимална осветленост на објектот
  Прибл. 1,5 лукси (брзина на бленда од 1/30 сек., стапка на слики од 59,947P (режим на снимање P (програма AE), автоматско вклучување на бавната бленда)
 • Брзина на бленда
  1/6 – 1/2000 сек. (вредностите зависат од фреквенцијата на слики и стапката на слики)
 • Ирис
  Рачен/автоматски отвор на бленда
 • Засилување
  0,0 dB – 36 dB
 • ND филтер
  Вграден (ND-филтер за градации, максимум до 1/8), управуван со помош на мотор
 • Ноќен режим (исклучен филтер за отсекување на IR)
  Не
 • Баланс на белата боја
  АВТОМАТСКИ (AWB), поставување A, поставување B, однапред поставени поставки (дневна светлина: 5.600 K1, лампа за вештачка светлина: 3.200 K2),
  поставување за температура на бои (2000 K – 15000 K), рачно
 • Фокус
  Режим за фокусирање: рачно, континуиран AF, AF за лице, следење
  Тип на AF: хибриден AF, AF со контраст
 • Гама
  Нормално 1 (Стандардно), Нормално 3 (BT.709)
 • Поместување и закосување
  Опсег за ракување со поместувањето: хоризонтално ±170°
  Брзина на поместување: 0,2° – 300°/сек.
  Опсег на закосување: Вертикално -30° – +100°
  Брзина на закосување: 0,2° – 170°/сек.

Сервер

 • Формат на видеоизлез: HDMI
  3840 x 2160: 29,97P, 25,00P, 23,98P (4:2:2 10 бита)
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i, 50,00P/50,00i/25,00P, 29,97P/23,98P (4:2:2 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P, 50,00P (4:2:2 10 бита)
 • Формат на видеоизлез: IP
  [Фреквенција на слики од 59,94 Hz]
  1920 x 1080: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 29,97 Hz]
  3840 x 2160: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 50,00 Hz]
  1920 x 1080: 50,00 fps, 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 50,00 fps, 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 50,00 fps, 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 25,00 Hz]
  3840 x 2160: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 23,98 Hz]
  3840 x 2160: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)
  – JPEG има фиксен шаблон во зависност од фреквенцијата на слики (форматот е
  фиксен и не може да се избере)
   Резолуција: 1280 x 720
   Кога фреквенцијата на слики е 59,94/29,97 Hz: 14,99 fps,
   Кога фреквенцијата на слики е 50,00/25,00 Hz: 12,50 fps,
   Кога фреквенцијата на слики е 23,98 Hz: 11,99 fps
 • Формат на видеоизлез: USB
  Motion JPEG:
  1920 x 1080
  59,94 Hz: 12,00 fps, 5,00 fps
  50,00 Hz: 12,50 fps, 5,00 fps
  1280 x 720
  59,94 Hz: 12,00 fps, 5,00 fps
  50,00 Hz: 12,50 fps, 5,00 fps
  640 x 360
  59,94 Hz: 12,00 fps, 5,00 fps
  50,00 Hz: 12,50 fps, 5,00 fps
 • Протокол за пренос на видеозаписи
  Протокол: XC (на Canon), RTSP/RTP, NDI|HX, RTMP/RTMPS, стандардна комуникација (сериска), стандардна комуникација (IP), SRT.
 • Однапред поставено
  Број на однапред поставени параметри: макс. 100 (вклучувајќи ја и почетната позиција)

Интерфејс

 • Контрола на комуникација
  LAN, сериски, IR
 • Мрежен приклучок
  LAN x 1, RJ45, 1000Base-T
 • GEN-LOCK-приклучок
  Не
 • Излезен HDMI-приклучок
  HDMI-приклучок x 1, само излез
 • Приклучок RS-422
  RJ45-приклучок x 1
 • Приклучоци ВЛЕЗ 1/ВЛЕЗ 2
  Не
 • MIC-приклучок
  Мини стерео-приклучок од ϕ3.5 (небалансиран, со поддршка за напојување преку приклучување)
  Чувствителност (МИКРОФОН): -72 dBV (рачна контрола за јачина на звук, целосен опсег - 18 dB)/1 kΩ или
  повеќе/придушување: 20 dB
  Чувствителност (ЛИНИСКИ): -10 dBV (рачна контрола за јачина на звук, целосен опсег -18 dB)/1 kΩ или
  повеќе
  Напон: 2,4 V DC (отпорност на поларизација: 2,2 kΩ)
 • USB-приклучок
  Тип-C (USB 3.1) x 1

Физички карактеристики

 • Работни услови
  Температура
  0 °C – +40 °C (+32 °F – +104 °F)
  Влажност
  10 % - 90 % (без кондензација)
 • Напојување со енергија
  PoE: PoE+ напојување со енергија преку приклучок за LAN (усогласеност со IEEE802.3at)
  – Не може да се користи PoE
  Надворешен извор на енергија: 24 V DC (со употреба на вклучениот AC-адаптер)
 • Потрошувачка на енергија
  Влез PoE +: прибл. 16,2 W3 макс. (само куќиште)
  DC-влез: прибл. 15,0 W макс. (само куќиште)
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 154 x 178 x 164 mm (без испакнатите делови)
 • Тежина
  Прибл. 2,2 kg (4,86 lb.) (само куќиште)
 • Шум
  NC35 или помали
 1. Температурите на боите се дадени само како референца.
 2. Температурите на боите се дадени само како референца.
 3. Класа 4 (потребни се 25,5 W) за уреди за напојување со енергија