PTZ-камери

Canon CR-X500

Спецификации

Спецификации

 • 4K UHD

  CMOS-сензор од тип 1.0 за неверојатен квалитет

 • 15x оптички зум

  Од широки агли до телефото

 • Конструкција отпорна на сите временски услови

  Ознака IP55 за отпорност на прав и вода

 • Два процесори DV6

  Моќна обработка на слика што гарантира фантастични резултати

 • Професионални опции за поврзување

  Поддржува 12G-SDI-интерфејс за видео и сериска комуникација RS-422 за контрола

 • Dual Pixel AF

  За рамномерно, брзо и прецизно фокусирање

 • Оптички стабилизатор на слика

  Исклучителна стабилност за пријатно ракување со PTZ

 • Истовремено функционирање по 3 оски

  Поместување, вртење и зумирање во исто време за рамномерен премин од една на друга снимка

Детални спецификации

 • Сензор за слика
  CMOS од тип 1.0
 • Ефективни пиксели
  8,29 милиони ефективни пиксели (3840 x 2160)
 • Објектив
  8,3 - 124,5 mm F 2,8 - 4,5,
  Оптички до 15 пати (30 x со напреден зум)
 • Минимална осветленост на објектот
  Лукси: 2,5 лукси (50,00 Hz , + 33 dB, бленда 1/50)
 • Брзина на бленда
  Автоматски, рачно (1/3 до 1/1000 sec)
 • Ирис
  автоматски, рачно
 • Засилување
  Автоматски, рачно (0 до + 33 dB)
 • ND филтер
  1/1, 1/4, 1/16, 1/64 (4 позитивни)
 • Баланс на белата боја
  Автоматски, поставено
 • Примероци во боја
  4:2:2 со 10 бита
 • Прилагодување на квалитет на слика
  Мени за прилагодена слика
 • Фокус
  Автоматски (Dual Pixel AF)
 • Работен агол
  ПОМЕСТУВАЊЕ: -170 °-+ 170 °, T: -50 °-+ 30 °
 • Работна брзина
  ПОМЕСТУВАЊЕ: 0,5 ° - 25 °/s, ВРТЕЊЕ: 0,3 ° - 20 °/s
 • Статичка прецизност
  ± 7 ' или помалку
 • Бришач
  Да
 • Чистач
  Со приклучок за контрола
 • Поврзувања
  DC, контрола, SDI, GENLOCK, AUX
 • Отпорност на ветер
  0 - 25 m/s нормално функционирање
  25 - 35 m/s управувано
  35 - 60 m/s можно е нормално обновување (недеструктивно функционирање со брзина од 60 m/s или помалку)
 • Шум
  NC55 или помалку кога работната брзина е 10°/сек. или помала
 • Надворешна завршна обработка
  спецификации за отпорност на сол
 • Радиус на вртење
  ПОМЕСТУВАЊЕ: Φ 620 mm ВРТЕЊЕ: Φ 430 mm
 • Протокол
  U -4/NU

Физички карактеристики

 • Работни услови
  -15 -40 ° C/90% или помалку (без кондензација)
 • Отпорност на прав и вода
  IP 55
 • Потрошувачка на енергија
  10,5 DC - 15 V 90 W
 • Димензии (Ш x В x Д)
  337 (Ш) x 390 (В) x 386 (Д) mm *Без водоотпорните цевки
 • Тежина
  Приближно 17 kg