Одговорното и одржливото
деловно работење е во нашата ДНК

Ние сме одговорен деловен избор поради мерките што ги имаме воведено за ефикасно управување со безбедноста на производите и хемикалиите, практиките за етичка и одржлива набавка и усогласеноста со прописите.

Ние сме посветени на управување со човековите права и спречување на современото ропство во нашите ланци на испорака.

CanonCircularEconomy_Final
Responsible business

Почитување на човековите права

За да обезбедиме доследна фер пракса во областите на човековите права, работничките права и животната средина, доставуваме годишни извештаи за нашите перформанси за одржливост до „Global Compact“ на ОН, најголемата доброволна иницијатива за корпоративна одржливост во светот, и „Алијансата за одговорен бизнис“, водечката коалиција во индустријата посветена на корпоративна општествена одговорност во глобалните синџири за набавка.

ОБЕЗБЕДУВАЊЕ УСОГЛАСЕНОСТ И ЕТИКА ЗА ПРОИЗВОДИТЕ И УСЛУГИТЕ

Ние сме горди потписници на UN Global Compact во регионот EMEA и сите компании од групацијата Canon се членови на Responsible Business Alliance (RBA).

Разговарајте со нашиот тим за одржливост

Споделете ги вашите размислувања и прашања со нашиот тим за одржливост

Усогласеност и политика

Нашата стратегија за одржливост е изградена врз темелите на солидна и ефикасна законска усогласеност и активности за сертификација. Исто така, создадовме политики за да овозможиме континуирано подобрување на начинот на кој управуваме со влијанијата врз општеството и животната средина.

Подолу може да најдете линкови до сите наши документи за прописи и усогласеност.

Разгледајте повеќе

 • Заглавје

  Разновидност, рамноправност и инклузија

  Дознајте повеќе за тоа како работиме на создавањето на инклузивно работно опкружување и развојот на разновидно општество во порамноправен свет.

 • A black and white image of three elephants walking down a barren land.

  Planet

  Capturing life in the wild to inspire change

  Canon Ambassador, Chris Fallows, has spent more than 30 years capturing wildlife and nature all around the world. Decades spent chasing these dramatic shots have made him an established and respected photographer – but they’ve also opened his eyes to the great dangers these species are increasingly exposed to.

 • A girl putting a plant bulb into the soil

  The Tiny Forests enchanting communities

  All over the UK, small areas of land are being transformed into so-called ‘tiny forests’, bringing biodiversity and a little bit of magic to urban communities.

 • The silhouette of a couple holding hands and dragging a suitcase, as they walk through the snow towards a ferry under bright floodlights. To their left is a sign with arrows reading “ISABELLE”

  Finding safe harbour on the Isabelle ferry

  A passenger ferry is an unusual place to find a classroom. But for many Ukrainian refugees and their children, the Isabelle is not just a temporary accommodation: it’s a place to grow, learn, and inspire change.

 • Six upright bodies, shrouded in red sheets from head to toe, cling on to each other, pulling away from a figure on the right, which is near naked, except for underwear, red stockings, sleeves and a headdress.

  Photography for sustainable development: Eliška SKY’s human sculptures point in the direction of change

  Eliška SKY’s exploration of the UN Sustainable Development Goals is a stunning and surreal interpretation of destruction, action, fear and hope.

 • Придружете се во дискусијата на нашите социјални канали

  КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ

  Контактирајте нè

  Споделете ги вашите размислувања и прашања со нашиот тим за одржливост