Статив со држач HG-100TBR од Canon
Спецификации

Главни спецификации

Лесно држење

Лесно ракување

Компактна големина

Дизајн со мала тежина

Прилагодлив приклучок за фотоапарати

Отстранлив далечински управувач BR-E1

Погледни сè

Детални спецификации

Статив со држач HG-100TBR од Canon

Вид на дополнителна опрема

Статив со држач

Material

Поликарбонат (главни надворешни делови)

Надворешна боја

Црна боја (достапен само во една боја)

Завртка за стативот

CU 1/4

Приклучок за фотоапарати со можност за ротирање и блокирање

Приклучокот ротира лево и десно за 360° и може да се блокира во следните положби.
• Лево: 0°, 90°, 180°, 270°
• Десно: 0°, 90°, 180°, 270°

Приклучок за фотоапарати со приспособливо закосување и блокирање

Приклучокот се закосува нанапред и наназад и може да се блокира во следните положби.
• Нанапред: 15°, 30°, 45°
• Наназад: 15°, 30°, 45°, 60°, 75°, 90°

Капацитет на оптоварување

Не надминува 1 kg1

Батерија

Нема

Димензии

Како држач: прибл. 38,6 (Ш) x 190,0 (В) x 43,4 (Д) mm2
Како статив: прибл. 172,4 (Ш) x 148,5 (В) x 174,1 (Д) mm2

Тежина

Само куќиштето: прибл. 163 g 2
Куќиштето и BR-E1: прибл. 179 g 2

Вклучена дополнителна опрема

Безжичен далечински управувач BR-E1 (погледнете ги деталните спецификации подолу)
Ременче за на зглоб
Приклучок за микрофон L
Приклучок за микрофон S
Прирачник со инструкции
Гаранција

Спецификации на безжичниот далечински управувач BR-E1

Вид на дополнителна опрема

Далечински управувач

Стандарди за усогласеност

Спецификации за Bluetooth верзија 4.1
(Технологија за Bluetooth со мала потрошувачка на енергија)

Метод на пренос

GFSK-модулација

Работен опсег

Куќиштето со мала тежина од прибл. 5 m од фотоапаратот во сите насоки 3

Енергија

Литиумска батерија во вид на монета CR2032

Издржливост на батеријата

Куќиштето со мала тежина од прибл. една година

Димензии (Ш x В x Д)

Куќиштето со мала тежина од прибл. 27,0 x 91,5 x 12,0 mm

Тежина

Куќиштето со мала тежина од прибл. 14 g (без батерија)

Опсег на работна температура

0°C - 40°C / 32°F - 104°F

Работна влажност

85% или помалку

Сите податоци погоре се основаат врз стандардите за тестирање на Canon.

Спецификациите на производот и надворешниот изглед подлежат на промени без претходно известување.

  1. Вкупен капацитет за оптоварување на приклучокот за фотоапарати кога монтирате фотоапарат, објектив, микрофон и друга дополнителна опрема
  2. Без лента и приклучок за микрофон
  3. Без пречки помеѓу далечинскиот управувач и фотоапаратот и без радиофреквентни пречки