Canon EOS C500 Mark II
Спецификации

EOS C500 Mark II од Canon

Спецификации

5.9K Full Frame CMOS sensor

CMOS-сензор за целосна слика што нуди резолуција од 5,9K

Прекрасен изглед на форматот за целосна слика со реалистична репродукција на боите

Internal 5.9K Cinema RAW Light recording

Внатрешно снимање во форматот Cinema RAW Light со резолуција од 5,9K

Ефикасна RAW-датотека на CFexpress

4K 4:2:2 10-bit

4K 4:2:2 10 бита

Внатрешно снимање до 810 Mbps

Dual CFexpress slots

Два отвора за CFexpress

Истовремено снимање или снимање со пренасочување

High Dynamic Range support

Поддршка за голем динамички опсег

SMPTE ST 2084 и ITU-R BT.2100 (HLG)

Pioneering Autofocus Technology

Револуционерна технологија за автоматски фокус

Прецизно и сигурно, со контроли на екранот на допир

DIGIC DV7 Image Processor

Процесор за слика DIGIC DV7

За да можете да ги користите напредните функции на камерата

12G-SDI terminal

Приклучок 12G-SDI

Пренесувајте 4K-сигнал преку еден кабел

Погледни сè

Детални спецификации

Сензор за слика

Сензор

CMOS-сензор за целосна слика

Систем

Филтер за основни RGB-бои (Bayer-низа)

Режими на сензорот

Целосна слика / Super 35 mm (отсекување) / Super 16 mm (отсекување)

Вкупно пиксели

Прибл. 20,8 мегапиксели (6062 x 3432)

Ефективни пиксели (режим за целосна слика)

Прибл. 18,69 мегапиксели (5952 x 3140): кога е избрана резолуција од 5952 x 3140 или 4096 x 2160 или 2048 x 1080
Прибл. 17,52 мегапиксели (5580 x 3140): кога е избрана резолуција од 3840 x 2160 или 1920 x 1080
Прибл. 13,16 мегапиксели (4192 x 3140): кога е избрана резолуција од 4:3
Прибл. 11,83 мегапиксели (3768 x 3140): кога е избрана резолуција од 6:5

Ефективна големина на приказот од сензорот

38,1 x 20,1 mm (дијагонално 43,1 mm): кога е избрана резолуција од 5952 x 3140, 4096 x 2160 или 2048 x 1080
35,7 x 20,1 mm (дијагонално 41,0 mm): кога ќе се избере резолуција од 3840 x 2160 или 1920 x 1080

Динамички опсег

Canon Log 2: 1600% / 15+ чекори
Canon Log 3: 1600% / 14 чекори
Широк динамички опсег: 800% (при ISO 400)

Процесор на слика

Тип

DIGIC DV7

Објектив

Објектив со менување

EF-приклучок од Canon.
PL-приклучок преку дополнителната опрема PM-V1.
B4-приклучок преку адаптерите MO-4E/MO-4P.

Фактор на зголемување на објективот (за објективи со EF приклучок, вклучувајќи и примарни од серијата Cinema)

Целосна слика:
5952 x 3140 / 4096 x 2160 / 2048 x 1080: x1,00
3840 x 2160 / 1920 x 1080: x1,056

Super 35 MM (отсекување):
4096 x 2160 / 2048 x 1080: x1,460
3840 x 2160 / 1920 x 1080: x1,534

Super 16 mm (отсекување):
4096 x 2160 / 2048 x 1080: x2,920
3840 x 2160 / 1920 x 1080: x3,069

Приклучок за заменлив објектив

Да, корисникот може да избере EF-приклучок со заклучување при снимањето или PL-приклучок

Корекција на надворешно осветлување

ДА (во зависност од објективот кој се користи)

ND филтер

До 10 чекори преку вградениот ND-филтер (во проширен режим)

Контрола на фокус

EF-приклучок: преку објективот, безжичен или жичен далечински управувач (во зависност од објективот што се користи)
PL-приклучок: само објективи Cine Servo

Контрола на ирисот (објективи со EF-приклучок)

Преку куќиштето, држачот, безжичен далечински управувач или жичен далечински управувач.
1/2-чекор, 1/3-чекор или FINE контрола.
Можност за одржување на постојана F вредност при зумирање.

Поддршка за Cooke/I Technology

Да, со поддршка за синхронизација на кадри (само PL-приклучок)

Поддршка за анаморфни објективи

Да, 2x / 1,8x / 1,3x

Систем за стабилизација на слика

Оптичка, во зависност од објективот што се користи, дигитална стабилизација на слика со 5 оски за објективи без стабилизација на слика. Комбинација од оптичка и дигитална стабилизација на слика за да се добие комбинирана стабилизација на слика со 5 оски

Снимање

Внатрешно снимање

CFexpress-картичка x2 за Cinema RAW Light или XF-AVC/MXF, SD-картичка за снимање прокси датотеки
SD-картичка што се користи и за складирање фотографии (1920 x 1080), CP-поставка за пренос и ажурирање на фирмверот

Време на снимање (Cfexpress-картичка, 512 GB) прибл.

Cinema RAW Light: 5952 x 3140: 2,1 Gbps: 30 мин.

4096 x 2160: 1 Gbps: 65 мин.

2048 x 1080: 250 Mbps: 256 мин.
XF-AVC/MXF: 4096 x 2160: 810 Mbps 79 мин. / 410 Mbps 156 мин.

2048 x 2160: 310 Mbps 207 мин. / 160 Mbps 401 мин.

Формати за снимање

Cinema RAW Light (CRM), XF-AVC (MXF)

Фреквенција на системот/стапки на слики

Режим за 59,94 Hz (59,94P / 59,94i / 29,97P / 23,98P)
Режим за 50,00 Hz (50,00P / 50,00i / 25,00P)
Режим за 24,00 Hz (24,00P)

Бит-стапка/бит-длабочина на Cinema RAW Light (PAL)

5952 X 3140: 50,00P, 2,1 Gbps 10 бита / 25,00P, 2,1 Gbps 12 бита
4096 X 2160: 50,00P, 1 Gbps 10 бита / 25,00P, 1 Gbps 12 бита
4192 x 3140: 50,00P, 1,48 Gbps 10 бита / 25,00P, 1,48 Gbps 12 бита
3768 x 3140: 50,00P, 1,33 Gbps 10 бита / 25,00P, 1,33 Gbps 12 бита
2048 X 1080: 50,00P, 250 Mbps 10 бита / 25,00P, 250 Mbps 12 бита

Бит-стапка/семплирање при снимање во XF-AVC (PAL)

All-I: 4096 x 2160 / 3840 x 2160 (5,9K / отсекување во 4K), 2048 x 1080 / 1920 x 1080P, 1920 x 1080i (5,9K, отсекување во 4K, отсекување во 2K) YCC, 4:2:2 и 10 бита
Long GoP: 4096 x 2160 / 3840 x 2160 (5,9K / отсекување во 4K), 2048 x 1080 / 1920 x 1080P, 1920 x 1080i, 1280 x 720 (5,9K, отсекување во 4K, отсекување во 2K)*

Бит-стапка/семплирање при снимање XF-AVC-прокси датотеки (PAL) на SD-картичка

2048 x 1080: 50,00P, YCC 4:2:0 и 8 бита со 35 Mbps / 25,00P, YCC 4:2:0 и 8 бита со 24 Mbps Long GOP
Снимањето прокси датотеки е достапно за снимање во форматот Cinema RAW Light или XF-AVC*

Бавно/брзо движење

Cinema RAW Light:
5952 x 3140 / 4096 x 2160: 59,94P / 29,97P / 50,00P / 25,00P: 15 - 60 FPS. 24,00P / 23,98P: 12 - 60 FPS
2048 x 1080: 59,94P / 29,97P / 50,00P / 25,00P: 15 - 120 FPS. 24,00P / 23,98P: 12 - 120 FPS

XF-AVC, формат за целосна слика / Super 35 mm (отсечена слика):
4096 x 2160 / 3840 x 2160 (810 / 410 Mbps): 59,94P / 29,97P / 50,00P / 25,00P: 15 - 60 FPS 24,00P / 23,98P: 12 - 60 FPS
2048 x 1080 / 1920 x 1080 (310 / 160 Mbps): 59,94P / 29,97P / 50,00P / 25,00P: 15 - 60 FPS 24,00P / 23,98P: 12 - 60 FPS

Super 16 mm (отсечена слика):
59,94P / 29,97P / 50,00P / 25,00P: 15 - 120 FPS. 24,00P / 23,98P: 12 - 120 FPS
2048 x 1080 (35 / 24 Mbps): 59,94P / 29,97P / 50,00P / 25,00P: 15 - 120 FPS. 24,00P / 23,98P: 12 - 120 FPS

Снимање со интервали

Не

Снимање на слики

Не

Пред снимање (снимање во компонентата cache)

Да, можност за избор на 3 секунди или 5 секунди*

Пренасочено снимање

Да

Истовремено снимање во двата отвори (симултано)

Да

Обратно скенирање

Да

HD->SD конверзија

Не

Медиуми за зачувување фотографии

SD/SDHC мемориска картичка

Големина за снимање фотографии

Прибл. 930 KB при резолуција од 2048 x 1080; прибл. 880 KB при резолуција од 1920 x 1080

Систем

Wave Form Monitor

Да. Преку приклучоците MON, SDI OUT, VIDEO или HDMI
Приказ на линија / линија и точка / избор на линија / приказ на поле / RGB-приказ / YPrPb / поддршка за излези HDR PQ и HDR-HLG. Индикација пред LUT (кога е избран LUT)

Приказ на погрешни бои (индикатор за експозиција)

Да. Преку приклучоците MON, SDI OUT, VIDEO или HDMI

Ленти во боја

Достапни се ленти со бои SMPTE, EBU и ARIB. Погледнете го менито.

Нагласување

Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција)

Зебра

Ниво 1; Ниво 2; Двете
Излез преку SDI или HDMI

Ознаки

Можност за избор на вклучено/исклучено: центар, хоризонтално, мрежа, сооднос, безбедна зона и правоаголна ознака. Можност за избор на боја, жолта, сина, зелена, црвена, црна, сива или бела.

EVF

Вграден EVF

Не

Изборна дополнителна опрема за EVF

Да. Електронски OLED-визир, EVF-V50 или EVF-V70

Влезови/Излези

Аудио влез

2x XLR-приклучоци со 3 пина, 1x мини стерео приклучок од 3,5 mm (само влез, со напојување)
XLR-влез 1 / 2 на куќиштето на камерата. XLR-влез 2 / 3 преку изборниот уред за проширување EU-V2

Излез за слушалки

Мини стерео приклучок од 3,5 mm (само излез, на куќиштето на камерата).

Видео излез за монитор

MON: 1x 3G-SDI BNC-приклучок (само излез, на куќиштето на камерата).

HDMI

HDMI-приклучок (тип A) (само излез, на куќиштето на камерата).

USB

Да, само влез, на куќиштето на камерата. (GP-E2-врска)

SDI излез

1x 12G-SDI BNC-приклучок, достапна е конверзија од 4K во 2K/FHD (само излез, на куќиштето на камерата)

Временски код

BNC-приклучок (влез/излез, на куќиштето на камерата).

Genlock

Да, со изборните држачи за продолжување EU-V1 и EU-V2. BNC-приклучок (само влез/може да се користи и како SYNC OUT-приклучок)

Sync

BNC приклучок (само излез/може да се користи и како GENLOCK приклучок)

Компонентен излез

Не

AV приклучок

Не

DC излез

Да, потребна е изборната дополнителна опрема EU-V2 или EU-V3.
EU-V2: 24 V/2 A преку Fischer-излез со 3 пина / D-Tap-излез од 50 W
EU-V3: 12 V/2 A преку Hirose-излез со 4 пина

DC влез

XLR-приклучок со 4 пина, 11,5 -20 V

Приклучок со далечински управувач

REMOTE A-приклучок и стерео приклучок од 2,5 mm (само влез)
REMOTE B-приклучок Кружен 8-пински приклучок (за RS-422) со изборен EU-V1 / EU-V2 / EU-V3

Приклучок за безжичен далечински управувач

Да

Приклучок за објективи

Да, потребен е изборниот EU-V2 / EU-V3. 12-пински приклучок

Приклучок за етернет

Да, потребен е изборниот EU-V1 / EU-V2 / EU-V3. Приклучок за етернет (RJ45) (поддржува 1000 BASE-T)

Проследување и контрола преку IP

Да, преку етернет / Wi-Fi-врска.
9 Mbps / 4 Mbps: 1920 x 1080 (59,94p / 59,94i / 50,00p / 50,00i) (потребен е EU-V1 / EU-V2 / EU-V3)
Поддршка за протоколот XC на Canon.
Поддршка за Browser Remote на Canon.

LUT-влез

Да, достапно за следење или применето директно во снимките. Компатибилност со датотеки .CUBE LUT

Приклучок за видео

Сопствени спецификации на Canon (специјален 13-пински приклучок) за мониторот LM-V2, изборниот визир EVF-V70 или екранот LM-V1

Светлосен сигнал

Да, потребен е изборниот EU-V3.
Излез за светлосен сигнал при снимање / влез за активирање на снимањето преку Hirose-приклучок со 4 пина

Влез за повратен сигнал

Да, потребен е изборниот EU-V3.
1x влезен BNC-приклучок (поддржува сигнали 3G/HD-SDI)
Повратни излезни дестинации: VIDEO / EVF-V50 / MON / HDMI / SDI OUT

Раз.

Ламба за сигнализирање

Да, физичка светилка и рамка што се прикажува на екранот

Прилагодено бирање

Да

Експозиција

Мерење на експозиција

Рачната експозиција ја одредуваат поставките на блендата, поставките на ирисот, поставките на ISO/засилувањето и поставките на ND филтерот, автоматски ирис со притиснување, автоматски ирис

Компензација на експозиција

Да

Режим на автоматска експозиција

Автоматски ирис со компатибилни објективи

Автоматски ирис со притиснување

Да, сите компатибилни објективи од моделот EF, само објективи Cine Servo од Canon што се компатибилни со верзијата PL со 12-пински приклучок на изборен EU-V2 / EU-V3

Заклучување на експозиција

Не

Подесување на автоматска контрола на засилување

Да

ISO чувствителност

Приказ во чекори од 1: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200, 102400]
[---] Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е вклучено. (*) Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е исклучено
Приказ во чекори од 1/3: [100,125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, [32000, 40000, 51200, 64000, 80000,102400]
[---] Кога проширувањето на ISO брзината е вклучено.

Систем за автоматски фокус (EF-приклучок)

Dual Pixel CMOS AF, AF со контраст

Големини на кадарот за AF (EF-приклучок)

Голем; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 25% (хоризонтално) од опсегот за приказ на сликата
Мал; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 8% (хоризонтално) од опсегот за приказ на сликата
AF-точка што може да се избере на повеќе од 80% хоризонтално / 80% вертикално (прибл.) од површината на сензорот
Режими за автоматски фокус (EF-приклучок)
AF со една снимка, континуиран AF и MF потпомогнат со AF. Сите режими се активираат кога прекинувачот за AF/MF на EF-објективот е во положбата AF.
AF со една снимка, континуиран AF и MF потпомогнат со AF

AF за откривање лице (само EF верзија)

Да, со поддршка за стапки на слика до 120p.
Достапни се режими за приоритет на лице и само лице.

Водич за фокусирање

EF-верзија: сите компатибилни EF-објективи од Canon, објективи Cine Servo од Canon

Подесување на засилување

[-6 dB, -3 dB], -2 dB (*), 0 dB, 3 dB, 6 dB, 9 dB, 12 dB, 15 dB, 18 dB, 21 dB, 24 dB, 27 dB, 30 dB, 33 dB, 36 dB, 39 dB, 42 dB, [45 dB, 48 dB, 51 dB, 54 dB]
[---] Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е вклучено. (*) Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е исклучено.
Кога проширувањето на ISO брзината е вклучено: помеѓу -2 dB и 54 dB
Кога проширувањето на ISO брзината е исклучено: може да се постават сите вредности од -2 dB до 42 dB во чекори на зголемување од 0,5 dB.

Бленда

Режими на контрола

Исклучено, брзина, агол, јасно скенирање (CS), бавна бленда (SLS)

Брзина на бленда

Чекор од 1/3: 1/12 до 1/1600, 1/2000 (24 поставки)
Чекор од 1/4: 1/12 до 1/1700. 1/2000 (31 поставки)

Агол на бленда

11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

Бавна бленда (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 во зависност од стапката на слики

Јасно скенирање

24,00 Hz* до 250,40 Hz
(*) Фреквенцијата ќе се разликува во зависност од поставената стапка на слики.

Прилагодена слика

Зачувани конфигурации

C1: BT.709 (широк динамички опсег / BT.709 Gamut)
C2: LOG2 (Canon Log 2 / Cinema Gamut)
C3: LOG3 (Canon Log3 / Cinema Gamut
C4: PQ (PQ / BT.2020 Gamut)
C5: HLG (HLG / BT.2020 Gamut)
C6: BT.709 стандардно (BT.709 стандардно / BT.709)
Од КОРИСНИК7 до КОРИСНИК20 (широк динамички опсег / BT.709 Gamut)

Матрица на бои

Неутрално: прецизна репродукција на бои
Продукциска камера: репродукција на бои за користење во филмска продукција
Видео: репродукција на бои еквивалентна на C300/500 CP-OFF (за комерцијални камери)

Профил HDR-HLG

BT.2100: соодветствува на ITU-R BT.2100
Живописно: соодветствува на стандардните бои во ITU-R BT.2390

Главно подножје

-50 до +50

Главна црна боја

Прилагодливо за секој канал RGB -50 до +50 и главна црна -50 до +50

Гама на црна боја

Прилагодливо ниво -50 до +50, опсег -20 до +50 и точка -20 до +50

Сатурација на ниски тонови

Прилагодливо: -50 до +50

Детали при силна осветленост

Точка -50 до +109, косина -35 до +50, заситеност -10 до +10

Острина

Прилагодување на ниво, висока фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање на детали, граница, избор, решетка со колено и острина зависна од ниво

Намалување на шум

Исклучено, вклучено (1 до 12)

Детали на кожа

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост. 32 чекори

Селективно намалување на шум

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост.

Матрица на бои

Прилагодување на фаза, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама

Баланс на белата боја

AWB, кориснички поставки (опсег за поставување: 2000K до 15000K/ -20CC до
+20CC), дневна светлина, вештачка светлина, поставки (A/B)

Корекција на боја

Избор на област / ревизија на област за две области

Ниво на поставување

-50 до +50 вклучено/исклучено

Спецификации на Wi-Fi и GPS

Wi-Fi (изборен додаток)

(1) WPS [поставување Wi-Fi со заштита] (систем со притиснување на копче, систем со PIN-код)
(2) Рачно поставување
(3) Пребарување на пристапни точки
Отворен систем, WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP-64, WEP-128, TKIP, AES, автоматски/рачно

GPS информации (изборна дополнителна опрема)

Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

Баланс на белата боја

Автоматски

ДА

Однапред подесено

Дневна светлина (5400K), вештачка светлина (3200K), келвини (2000K-15000K, интервали од 100K), подесување A, подесување B

Усогласување на балансот на белата боја

Да, за претходни модели

Поместување на балансот на белата боја

ДА. -9 до +9 (само дневна светлина и вештачка светлина)

Баланс на црната боја

Прилагодување на балансот на црната боја

ДА

Временски код

Систем за одбројување

Regen, RecRun, Free Run, External, Hold (за некои стапки на слики е можно испуштање на слики)

Активирај подесување на вредности

“00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

Аудио

Снимање

Linear PCM (24 бита / 48 kHz), 4 канали

Дополнителна опрема

Испорачано

Држач за фотоапарат GR-V1, потпора за палецот, држач за микрофон [со завртка M4], LCD-екран LM-V2,
LCD-екран LA-V2, рачка, ремен за преку рамо SS-1200, Полнач за батерии CG-A20,
компактен адаптер за напојување CA-CP200B, AC-кабел, батерија (BP-A60),
носач за монтирање на држачот за продолжување, кабел UN-5,
друго: блокатор, имбус (M4 и M3), завртка со шестоаголна глава (1/4 инчи),
завртка со шестоаголна глава (M3)

По избор

Батерија BP-A30 / BP-A60 од Canon (се испорачува со камерата)
Полнач за батерии CG-A10 / CG-A20 од Canon (се испорачува со камерата)
Далечински управувач RC-V100 од Canon
Компактен адаптер за напојување CA-CP200B од Canon (се испорачува со камерата)
Ремен за преку рамо SS-1200 од Canon (се испорачува со камерата)
Основа за статив TB-1 од Canon
Уред за безжичен пренос на датотеки WFT-E9 од Canon
GPS приемник GP-E2 од Canon
Кабел UN-5 (испорачан) / UN-10 (се купува посебно) од Canon
OLED-електронски визир EVF-V50(*) / EVF-V70 од Canon
Држач за продолжување од Canon 1: EU-V1
Држач за продолжување од Canon 2: EU-V2
Држач за продолжување од Canon 3: EU-V3
Комплет со EF-приклучок со заклучување при снимањето CM-V1 од Canon
Комплет со PL-приклучок PM-V1 од Canon
PTZ-контролор RC-IP100 од Canon
Адаптер за монтирање B4 MO-4E / MO-4P од Canon
LCD-екран LM-V2 (испорачан) / LM-V1 од Canon
Држач за LCD-екран LA-V2 (испорачан) / LA-V1 од Canon
Држач за фотоапарат GR-V1 (испорачан) од Canon
Потпора за на рамо SU-15 од Canon
Држач за на рамо SG-1 од Canon
Основа за штипка CL-V2 од Canon
Цевка со стеги RD-1 од Canon
Рачка HDU-2 од Canon
8-пински кабел за далечинска употреба RR-10/RR-100 од Canon
EF/EF-објективи за снимање видео од Canon,
PL-објективи за снимање видео од Canon и дополнителна опрема дизајнирана за овие објективи

Дополнителна опрема од трети страни

Батерија V-Lock

Разно

Димензии (само главно куќиште)

153 x 148 x 168 mm (Ш x В x Д)

Тежина (само куќиште)

Прибл. 1.750 g

Тежина (дополнителна опрема)

Држач за фотоапарат GR-V1: прибл. 260 g
Држач за микрофон: прибл. 56 g
LCD-екран LM-V2: прибл. 204 g
Држач за LCD-екран LA-V2: прибл. 265 g
Рачка: прибл. 227 g
Потпора за палецот: прибл. 9 g
Батерија BP-A60: прибл. 434 g
Држач за продолжување на системот: прибл. 11 g
Компактен адаптер за напојување CA-CP200B: прибл. 290 g (без AC-кабел)
Кабел UN-5 прибл. 80 g
Полнач за батерии CG-A20: прибл. 145 g
Капаче за куќиштето: прибл. 17 g
Заштитник за очи: прибл. 26 g

Изборна дополнителна опрема
Држач за продолжување 1 EU-V1: прибл. 114 g
Држач за продолжување 2 EU-V2: прибл. 652 g
Држач за продолжување 3 EU-V3: прибл. 1,06 kg
OLED-електронски визир EVF-V50: прибл. 170 g
Комплет со EF-приклучок со заклучување при снимањето CM-V1: прибл. 170 g Без капаче
Комплет со PL-приклучок PM-V1: прибл. 345 g Без капаче
Адаптер за монтирање B4 MO-4E: прибл. 230 g / MO-4P: прибл. 248 g
Картичка CFexpress: прибл. 8 g Основа за штипка: CL-V2: прибл. 120 g

Температурен опсег при користење

Прибл. Од 0 до 40°C, (85% релативна влажност)
Прибл. Од -5 до 45°C, (60% релативна влажност)

Напојување со енергија

BP-A60 (испорачана), BP-A30 (изборна), V-Lock со EU-V2 / EU-V3, 11,5 V - 20 V, XLR-приклучок за напојување со 4 пина

Потрошувачка на енергија

Cinema RAW Light: максимална големина / 5952 x 3140 2,1 GB: 59,94P / 50,00P - 34,0 W
Super 16 mm / 2048 x 1080 250 Mbps: 59,94P / 50,00P - 28,0 W
XF-AVC: максимална големина / 4096 x 2160 810 Mbps: 59,94P / 50,00P - 33,4 W
Super 16 mm / 2048 x 1080 310 Mbps: 59,94P / 50,00P - 28,0 W
МАКСИМАЛНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА: 63 W

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

* Може да биде потребно ажурирање на фирмверот што ќе биде достапно во јули 2020 година

Canon е овластен сопственик на лиценцата за заштитниот знак CFexpress Ver.2.0™, во сопственост на CompactFlash Association, што може да биде регистриран во различни судски надлежности.