Canon EOS C700 FF
Спецификации

Спецификации

5.9K/60P RAW

5,9K/60P RAW

Снимање во RAW-формат со 10 или 12 бита во CODEX drive

XF-AVC

XF-AVC

Внатрешно снимање со 810 Mbps и резолуција до 4K

High Dyanmic Range

Голем динамички опсег

Поддршка за PQ и HLG со следење

Built-in ND filters

Вградени ND филтри

Оптички ND-филтри со 10 чекори

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF

Прецизен, сигурен и рамномерен автоматски фокус

15-Stops Dynamic Range

Динамички опсег со 15 чекори

Log 2 овозможува максимален динамички опсег

ProRes

ProRes

Лесна интеграција во постоечките работни процеси

CFast 2.0TM

CFast 2.0™

Стабилен медиум за снимање со висока бит-стапка

Погледни сè

Детални спецификации

Сензор за слика

Сензор

CMOS-сензор за целосна слика

Систем

Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

Режими на сензорот

Целосна слика / Super 35 mm (отсекување) / Super 16 mm (отсекување)

Ефективни пиксели (режим за целосна слика)

Прибл. 18,69 мегапиксели (5952 x 3140): кога е избрана резолуција 4096 x 2160 или 2048 x
1080
Прибл. 17,52 мегапиксели (5580 x 3140): кога е избрана резолуција 3840 x 2160 или 1920 x
1080

Ефективна големина на приказот од сензорот

38,1 x 20,1 mm (дијагонално 43,1 mm): кога е избрана резолуција 4096 x 2160 или
2048 x 1080
35,7 x 20,1 mm (дијагонално 41,0 mm): кога е избрана резолуција 3840 x 2160 или
1920 x 1080

Динамички опсег

Canon Log 2 со повеќе од 15 чекори (TBC) /Canon Log 3: 1600% (ISO 800 или повеќе)
Со Canon Log/широк динамички опсег: 800% (ISO 400 или повеќе)

Заменлив сензор

Да, преку сервисниот центар

Процесор на слика

Тип

Три DIGIC DV 5

Објектив

Објектив со менување

EF-приклучок од Canon со заклучување при снимањето/ PL-приклучок (компатибилност со Cooke /i Technology)
во зависност од верзијата
Објектив со B4-приклучок преку адаптер за дополнителна опрема (EF или PL)

Фактор на зголемување на објективот (за објективи со EF приклучок, вклучувајќи и примарни од серијата Cinema)

Целосна слика:
4096 x 2160/2048 x 1080: Nil
3840 x 2160/1920 x 1080: X 1,06
Super 35 MM (отсекување):
4096 x 2160/2048 x 1080: X 1,46
3840 x 2160/1920 x 1080: X 1,53
Super 16 mm (отсекување):
4096 x 2160/2048 x 1080: X 2,92
3840 x 2160/1920 x 1080: X 3,07

Приклучок за заменлив објектив

Да, преку сервисниот центар. Опции за EF-кон-PL или PL-кон-EF. 1

Корекција на надворешно осветлување

ДА (во зависност од објективот кој се користи)

ND филтер

До 10 чекори преку вградениот ND филтер

Контрола на фокус

EF приклучок: преку објективот, безжичен далечински управувач или жичен далечински управувач (во зависност од објективот кој се користи)
PL приклучок: само Cine Servo објективи

Контрола на ирис

Преку куќиштето, држачот, безжичен далечински управувач или жичен далечински управувач.
1/2-чекор, 1/3-чекор или FINE контрола.
Можност за одржување на постојана F вредност при зумирање.

Поддршка за Cooke/I Technology

ДА (само PL-приклучок)

Поддршка за анаморфни објективи

Да

Систем за стабилизација на слика

Во зависност од објективот кој се користи

Снимање

Опции за снимање во RAW формат

Codex Drive:
59,94P/50,00P.
5952x3140/5952x2532: 10 бита
4096x2160/2048x1080: 12 бита
29,97P/23,98P/25,00P/24,00P.
5952x3140/5952x2532/4096x2160/2048x1080: 12 бита
Надворешен снимач преку SDI:
59,94P/29,97P/23,98P/50,00P/25,00P/24,00P
4096x2160: 10 бита

Внатрешно снимање

CFast 2.0™-картичка x 2 за снимање во форматот XF-AVC или Pro Res, SD-картичка за снимање во форматот XF-AVC Proxy
SD-картичката се користи и за складирање фотографии (1920 x 1080) и за ажурирање на фирмверот, вклучувајќи и ажурирање на фирмверот на CODEX CDX-36150

Време на снимање (CFast 2.0™ картичка од 64Gb)

XF-AVC - компресија на тековен кадар: 810 Mbps, 10 мин. 160 Mbps, 50 мин.
XF-AVC Long GOP 50Mbps: 165 мин.
ProRes: 4K, ProRes4322HQ 10 мин. 2K ProRes4444 25 мин. (25,00P)

Формати за снимање

Canon RAW .RMF, XF-AVC Intra, XF-AVC Long GOP. XF-AVC Proxy
ProRes, Apple Quick формат на датотеки 4444XQ/4444/422HQ/422

Стапка на слики за снимање

Во зависност од режимот за снимање

Бит-стапка/ семплирање при снимање во XF-AVC формат (режим со 50Hz) на CFast 2.0™ картичка

4096x2160 YCC422 10 бита/3840x2160 YCC422 10 бита
2048x1080 YCC422 10 бита/1920x1080 YCC422 10 бита
2048x1080 RGB444 12 бита/1920x1080 RGB444 12 бита
2048x1080 RGB444 10 бита/1920x1080 RGB444 10 бита
 Бит-стапки: 810/440/410/310/225/210/170/160/ 90 Mbps со компресија на тековен кадар
Long GOP со 50 Mbps во зависност од режимот за снимање

Бит-стапка/ семплирање при снимање во ProRes-формат (режим со 50 Hz) Максимална стапка на слики Мемориски уред за снимање или CFast-картичка

CFast 2.0™ или CDX-36150:
Целосна слика, Super 35 mm (отсекување), 4K/UHD ProRes 422HQ од 10 бита со 30 FPS
2K/FHD ProRes 422HQ од 10 бита со 60 FPS, ProRes 4444 од 12 бита со 60 FPS
Super 16 mm (отсекување) 2K/FHD ProRes 422HQ/ ProRes 422 од 10 бита со 168 FPS
CDX-36150
Целосна слика, Super 35 mm (отсекување), 4K/UHD ProRes 422HQ од 10 бита со 60 FPS
2K/FHD ProRes 4444XQ од 12 бита со 60 FPS
Super 35 mm (отсекување) 2K/FHD ProRes 422HQ од 10 бита со 72 FPS

Бит-стапка/ семплирање при снимање во XF-AVC Proxy формат (режим со 50Hz) на SD картичка

2048x1080 YCC420 8 бита/1920x1080 YCC420 8 бита
Бит-стапки: 24/35Mbps Long GOP

Бавно/брзо движење

Да. 1 - 168 FPS, во зависност од резолуцијата/режимот на снимање. Достапна е брзина од 168 FPS

Снимање со интервали

Не

Снимање на слики

Не

Пред снимање (снимање во компонентата cache)

Не

Пренасочено снимање

Да

Истовремено снимање во двата отвори (симултано)

Да

Обратно скенирање

Да

HD->SD конверзија

Не

Медиуми за зачувување фотографии

SD/SDHC мемориска картичка

Големина за снимање фотографии

Прибл. 930 KB при 2048x1080; прибл. 880 KB при 1920x1080

Систем

Wave Form Monitor

Да. Преку MON.1/2, приклучоци за ВИДЕО или HDMI (не е достапно преку SDI излез 1 -4)
Приказ на линија/линија и точка/избор на линија/приказ на поле/приказ на RGB/YPrPb

Приказ на погрешни бои (индикатор за експозиција)

Да. Преку MON.1/2, приклучоци за ВИДЕО или HDMI (не е достапно преку SDI излез 1 -4)

Ленти во боја

Достапни се ленти со бои SMPTE, EBU и ARIB. Погледнете го менито.

Бирање

Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција)

Зебра

Ниво 1; Ниво 2; Двете
Излез преку HD-SDI или HDMI

Ознаки

Вклучено/исклучено (сооднос на слика, ознаки на слика, површина со безбедна област, безбедна област, мрежа, хоризонтално, центар)

EVF

Вграден EVF

Не

Изборна дополнителна опрема за EVF

Да. Електронски OLED визир, EVF-V70

Панел за приказ

Екран за контрола

Течни кристали во боја од 3,0 инчи (дијагонала од 7,66cm), прибл. 1,036 милиони точки

Влезови/Излези

Аудио влез

XLR 3-пински приклучок x2, мини стерео приклучок од 3,5 mm (само влез)

Излез за слушалки

Мини стерео приклучок од 3,5 mm (само излез)

Видео излез за монитор

MON.1/MON.2: BNC приклучок, само излез

HDMI

HDMI приклучок (тип A) (само излез)

USB

Не

SDI излез

BNC приклучок (4 линии, само излез)

Временски код

BNC приклучок (влез/излез)

Genlock

BNC приклучок (само влез/може да се користи и како SYNC OUT приклучок)

Синхронизација

BNC приклучок (само излез/може да се користи и како GENLOCK приклучок)

Компонентен излез

Не

AV приклучок

Не

DC излез

DC приклучок од 24V и 2A Fisher 3-пински приклучок (само излез),
DC приклучок од 12V и 2A LEMO 2-пински приклучок (само излез)

DC влез

XLR 4-пински приклучок

Приклучок со далечински управувач

REMOTE A приклучок и мини стерео приклучок од 2,5 mm (само влез)
REMOTE B приклучок Кружен 8-пински приклучок (за RS-422)

Приклучок за безжичен далечински управувач

Да, за WFT-E6B.WFT-E8

Приклучок за објективи

12-пински приклучок

Приклучок за етернет

Приклучок за етернет (RJ45) (поддржува 1000 BASE-T)

Приклучок за контрола

Сопствени спецификации на Canon, LEMO 7-пински приклучок

Влез за прилагодено гледање со LUT

ДА

Приклучок за видео (за EVF)

Сопствени спецификации на Canon (специјален 13-пински приклучок, само излез)

Раз.

Ламба за сигнализирање

Да

Прилагодено бирање

Да

Експозиција

Мерење на експозиција

Рачната експозиција ја одредуваат поставките на блендата, поставките на ирисот, поставките на ISO/засилувањето и поставките на ND филтерот, автоматски ирис со притиснување, автоматски ирис

Компензација на експозиција

Да

Режим на автоматска експозиција

Автоматски ирис

Автоматски ирис со притиснување

Да, сите компатибилни објективи од серијата EF, само Cine Servo објективи од Canon компатибилни со PL

Заклучување на експозиција

Не

Подесување на автоматска контрола на засилување

Да

ISO чувствителност

Приказ во чекор од 1: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200,102400]
[---] Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е вклучено. (*) Се прикажува кога проширувањето на ISO-брзината
е исклучено
Приказ во чекори од 1/3: [100.125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500,
3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600,
[32000,40000,51200,64000, 80000,102400]
[---] Кога проширувањето на ISO брзината е вклучено.

Систем за автоматско фокусирање (само EF верзија)

Dual Pixel CMOS AF, AF со контраст

Големини на кадарот за AF (само EF верзија)

Голем; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 25% (хоризонтално) од
опсегот за приказ на сликата
Мал; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 8% (хоризонтално) од опсегот за приказ на сликата
AF точка што може да се избере на повеќе од 80% (прибл.) од сензорот

Режими за автоматско фокусирање (само EF верзија)

AF со една снимка, континуиран AF и MF потпомогнат со AF. Сите режими се активираат кога прекинувачот за AF/MF на EF-објективот е во положбата AF.
AF со една снимка
Континуиран AF
MF потпомогнат со AF

AF со откривање лица

Приоритет на лице или само лице.

Водич за фокусирање

EF верзија: сите компатибилни EF објективи од Canon, Cine Servo објективи од Canon
PL верзија: компатибилни Cine Servo објективи од Canon

Подесување на засилување

[-6 dB, -3 dB], -2 dB(*), 0 dB, 3 dB, 6 dB, 9 dB, 12 dB, 15 dB, 18 dB, 21 dB, 24 dB, 27 dB,
30 dB, 33 dB, 36 dB, 39 dB, 42 dB, [45 dB, 48 dB, 51 dB, 54 dB]
[---] Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е вклучено. (*) Се прикажува кога проширувањето на ISO-брзината
е исклучено.
Кога проширувањето на ISO брзината е вклучено: помеѓу -2 dB и 54 dB
Кога проширувањето на ISO-брзината е исклучено: може да се постават сите вредности од -2 dB до 42 dB во чекори на зголемување од 0,5 dB
.

Брзина на бленда

Режими на контрола

Исклучено, брзина, агол, јасно скенирање (CS), бавна бленда (SLS)

Брзина на бленда

1/1 до 1/2000 во зависност од стапката на слики и режимот за контрола на блендата, 39 опции за поставување

Агол на бленда

11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

Бавна бленда (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 во зависност од стапката на слики

Јасно скенирање

24,00 Hz* до 250,40 Hz
(*) Фреквенцијата ќе се разликува во зависност од поставената стапка на слики.

Прилагодена слика

Зачувани конфигурации

Однапред поставено:
Canon Log 3: C.Gamut (Canon Log 3/ Cinema Gamut/неутрално)
Canon Log 3: BT.2020 (Canon Log 3/ BT.2020 Gamut/неутрално)
Canon Log 3: DCI-P3 (Canon Log 3/ DCI-P3 Gamut/неутрално)
Canon Log 3: BT.709 (Canon Log 3/ BT.709 Gamut/неутрално)
Canon Log 2: C.Gamut (Canon Log 2/ Cinema Gamut/неутрално)
Canon Log 2: BT.2020 (Canon Log 2/ BT.2020 Gamut/неутрално)
Canon Log 2: DCI-P3 (Canon Log 2/ DCI-P3 Gamut/неутрално)
Canon Log 2: BT.709 (Canon Log 2/ BT.709 Gamut/неутрално)
Canon Log (Canon Log / BT.709 Gamut/Cinema EOS оригинално)
BT.2020 (широк динамички опсег/BT.2020 Gamut/неутрално)
BT.709 (широк динамички опсег/ BT.709 Gamut/неутрално)
Главни поставки: Canon Log 3, Canon Log 2, Canon Log, широк динамички опсег, нормално 1(стандарден),
Нормално 2 (x4,0), нормално 3 (BT.709), нормално 4 (x5,0)
Простор на бои: BT.709 Gamut, BT.2020 Gamut, DCI-P3 Gamut, Cinema Gamut
Матрица на бои: неутрално, производствена камера, Cinema EOS оригинално, видео, исклучено
Поддршка за HLG

Медиум за зачувување

HDMI приклучок (тип A) (само излез)

Главно подножје

-50 до +50

Главна црна боја

Од -50 до +50 за секој канал, R, G, B

Гама на црна боја

Можност за прилагодување на ниво, опсег и точка

Сатурација на ниски тонови

Прилагодување на нивото на боите во области со слаба осветленост од -50 до +50

Колено

Прилагодување на преголема експозиција, карактеристично, активирање, косина, сатурација

Острина

Прилагодување на ниво, висока фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање на детали, граница, избор, решетка со колено и острина зависна од ниво

Намалување на шум

Исклучено, вклучено (1 до 12)

Детали на кожа

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост. 32 чекори

Селективно намалување на шум

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост.

Матрица на бои

Прилагодување на фаза, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама

Баланс на белата боја

AWB, кориснички поставки 01(опсег за поставување: од 2000K до 15000K/ од -20CC до
+20CC), дневна светлина, вештачка светлина, поставки (A/B)

Корекција на боја

Избор на област / ревизија на област за две области

Ниво на поставување

-50 до +50 вклучено/исклучено

100% отсекување на IRE

Го ограничува излезот на 100% по прилагодување на подесувањата

Спецификации на Wi-Fi и GPS

GPS информации (изборна дополнителна опрема)

Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

Баланс на белата боја

Автоматски

ДА

Однапред подесено

Дневна светлина (5400K), вештачка светлина (3200K), келвини (2000K-15000K, интервали од 100K), подесување A, подесување B

Усогласување на балансот на белата боја

Да, за претходни модели

Поместување на балансот на белата боја

ДА. -9 до +9 (само дневна светлина и вештачка светлина)

Баланс на црната боја

Прилагодување на балансот на црната боја

ДА

Временски код

Систем за одбројување

Regen, RecRun, FreeRun, External, Hold (за некои стапки на слики е можно испуштање на слики)

Активирај подесување на вредности

“00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

Аудио

Снимање

Внатрешно снимање и мотор за снимање: Linear PCM 48 KHz, 24 бита, 4 канали
RAW (SDI ИЗЛЕЗ): Linear PCM 48 KHz, 16 бита, 2 канали
Достапен е дигитален влез преку два канали (XLR), аналоген влез, AES3-стандарди (48
kHz/24 бита/2 кан.).

Дополнителна опрема

Испорачано

Држач за микрофон, основа за штипка, рачка, додатоци за продолжување, ногалки на основата x4
Имбус (1/4"), имбус (M4), плоча за зацврстување, кука за мерење x2 литиумска батерија (CR2025)

По избор

(вклучувајќи ги и оние што не се во продажба во моментот)
Далечински управувач RC-V100 од Canon, безжичен предавател WFT-E6/WFT-E8 од Canon, GPS-приемник GP-E1 од Canon, кабел UN-5/UN-10 од Canon, 8-пински кабел за далечинска употреба RR-10 / RR-100 од Canon
Адаптер за монтирање B4 MO-4E / MO-4P од Canon, OLED-електронски визир EVF-V70 од Canon
Уред за далечинско користење OU-700 од Canon, потпора за на рамо SU-15 од Canon
Држач за на рамо SG-1 од Canon, кабел за далечинско користење UC-V75/UC-V1000 од Canon

Дополнителна опрема од трети страни

Codex CDX-36150
IDX батерија со V-приклучок

Разно

Димензии (само главно куќиште)

(ширина x висина x длабочина)
Модел EF
Прибл. 167 x 154 x 327 mm (6,6 x 6,1 x 1,1 in)
Модел PL
Прибл. 167 x 154 x 336 mm (6,6 x 6,1 x 1,1 in)

Тежина (само куќиште)

EOS C700 FF EF: прибл. 3440 g (7,6 lb)
EOS C700 FF PL: прибл. 3615 g (8,0 lb), двата STC

Тежина (дополнителна опрема)

Држач за микрофон: прибл. 80 g (2,8 oz.)/основа за штипка: прибл. 120 g (4,2 oz.)/
Рачка: прибл. 260 g (9,2 oz.)/држач за продолжување: прибл. 9 g (0,32 oz.)/плоча за зацврстување. Прибл. 56 g (2,0 oz.)/EVF-V70: прибл. 830 g (1,8 lb)/SG-1: прибл. 565 g (1,2 lb)/SU-15: прибл. 930 g (2,1 lb)/ OU-700: прибл. 375 g (13,2 oz.)/
UC-V75: прибл. 50 g (1,8 oz.)/ UC-V1000: прибл. 450 g (15,9 oz.)/кабел UN-5: прибл. 80 g (2,8 oz.)

Температурен опсег при користење

Прибл. Од 0 до 40°C, (85% релативна влажност)
Прибл. Од -5 до 45°C, (60% релативна влажност)

* Сите спецификации се подложени на промена без претходно известување

* Компанијата Canon е овластен сопственик на лиценцата за заштитниот знак CFast 2.0™ кој може да биде регистриран во различни судски надлежности.

  1. „Замена на приклучоци за објективи“ е опција со плаќање и мора да биде извршена во сервисен центар на Canon или овластен сервисен центар. Корисниците кои се префрлуваат од PL кон EF приклучок можат истовремено да го активираат Dual Pixel AF. AF не е достапен кај моделот GS дури и по промената на приклучокот во EF. Промената на приклучокот од EF кон PL ќе резултира со губење на можноста за Dual Pixel AF.