Canon LEGRIA HF G26
Спецификации

Спецификации

Full HD 1920 x 1080 AVCHD or MP4 50P recording to SD cards

Снимање на Full HD 1920 x 1080 AVCHD или MP4 со 50P на SD картички

HD CMOS sensor with high sensitivity

HD CMOS сензор со голема чувствителност

20x optical zoom with a wide 28.8mm lens plus 5-Axis Image Stabilizer

Оптички зум до 20x со широкоаголен објектив од 28,8 mm и стабилизација на слика со 5 оски

Wide DR and Highlight Priority modes

Режими за широк динамички опсег и приоритет на осветлени делови

Slow and fast recording modes

Режими за снимање бавни и брзи движења

3.0-inch touchscreen

Екран на допир од 3,0 инчи

8 blade aperture for beautiful focus blurring

Отвор на блендата со 8 сечила за прекрасно дефокусирање

Погледни сè

Детални спецификации

Видео систем

Формати за снимање

MP4 / AVCHD

Медиум за снимање

•SDXC / SDHC / SD (2 отвора)
•Истовремено снимање во двата отвора
•Пренасочено снимање

Макс. време на снимање

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка 1
SDXC картичка од 64 GB: 24 ч. 30 мин. 2, 3 (не се испорачува)

Сензор

Тип

Напреден HD CMOS PRO од тип 1/2,84

Вкупно пиксели

3,09MP (2208x1398)

Ефективни пиксели: видео

2,91MP (2136x1362)

Ефективни пиксели: фотографија

2,07 мегапиксели (16:9)

Филтер

Филтер за RGB основни бои

Објектив

Оптички зум

20x

Дигитален зум

400x

Фокусна должина

3,67 - 73,4mm

35mm еквивалентна фокусна должина

•26,8 - 576 (без динамичка стабилизација на сликата) •28,8 - 576 (со динамичка стабилизација на сликата)

Максимална решетка

f1.8 - f2.8

Вид на решетка

Кружна дијафрагма со 8 сечила

Минимално растојание на фокусирање

10mm

Стабилизатор на слика

Оптички стабилизатор на слика, интелигентна стабилизација на слика

Дијаметар на филтер

58mm

Додаток за телеконверзија

Изборен TL-H58 (не се испорачува)

Дополнителен широкоаголен приклучок

Изборен WD-H58 (не се испорачува)

Вклучен широкоаголен приклучок

Не

Капак за објектив

Вклучено капаче, плус вградено капаче на сенилото на објективот

Процесор на слика

Процесор на слика

DIGIC DV 4

Технологија за откривање лице

Да

Екран

Големина на екран

3" (7,5 cm), 100% приказ

Променлив агол

Да

Пиксели

Еквивалент на 460.000 точки

Екран на допир

Да

Следење со допир

Да

Фокус на допир

Да

Експозиција на допир

Да

Рачно прилагодување

Балансирање на бои, стандардна/голема светлина

Надворешен HDD за складирање

Директно складирање на надворешен HDD

Не

Визир

Големина на екран

0,24" (0,61cm), 100% приказ

Пиксели

Еквивалент на 1,56 милиони точки

Минимална осветленост

Минимум лукси

1 лукс

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,1 лукс)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

Да

Фокус

Автоматски/рачно

Да / Да

Контрола

Автоматски:
•Технологија за откривање лице
•AF само за лице
•Моментален AF
•Среден AF
•TV AF
Рачно:
•Прстен на објективот
•LCD екран на допир
•Однапред поставен фокус

Помош при рачно фокусирање

Издвојување, зголемување

Креативни функции

Снимање забавени движења

1/2 брзина

Снимање забрзани движења

2x, 4x, 10x, 20x, 60x, 120x, 1200x

Куси видео записи

Да, избор помеѓу 2, 4 или 8 секунди

Декорации на допир

Не

Создавање приказни

Не

Филтери за изглед како во кино

Да, кино стандард, живописно, сон, ладно, сепија, стари филмови, меморија

AE режим

Интелигентен автоматски режим

Да

Програми за AE

Рачен режим:
•P, Tv, Av, M
•Сцени - портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет
Кино режим:
•P, Tv, Av, M

Зебра

Да

Компензација на задно осветлување

Компензација на задно осветлување

Да (автоматски или контролирано од корисник)

Баланс на белата боја

Тип

FAWB

Автоматски

Да

Поставување/зададена вредност

Подесено 1, Подесено 2, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентно, флуоресцентно H, температура на боја

Автоматско прилагодување на опсег

2.800K до 8.000K

Брзина на бленда

Максимум

1/2000 сек.

Бавно

1/2 сек.

Прилагодување на квалитет на слика

Ефекти на слика

Стандардно, широк динамички опсег, приоритет на осветлени делови

Функции за прилагодување

Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

Прилагодена контрола

Прилагодена контрола

5 копчиња плус вртливо копче

Фотографии

Големина на снимка

1920x1080 (не во режим на кино)

Истовремено снимање фотографии

Да

Копче за фотографирање

Екран на допир

Сним. Преглед/Сним. Пребарување

Сним. Преглед

Да

Режим на снимање

Формат за снимање

MP4 и AVCHD

Режим на снимање

AVCHD4 5
•1920x1080 50p 28 Mbps
•1920x1080 50i/25p 24 Mbps 17 Mbps
•1440x1080 50i/25p 5 Mbps
MP46 7
•1920x1080 50p 35 Mbps
•1920x1080 25p 24 Mbps, 17 Mbps
•1280x720 50p 8 Mbps
•1280x720 25p 4 Mbps
•640x360 25p 3 Mbps

Режим на континуирано снимање

50p, 25p

Снимање на забавени и забрзани видео снимки

Да

Повеќенасочно, инверзно

Да

Куси видео записи

Да (за време на снимањето)

Pre REC

Да

Ленти во боја и тест тон

Исклучено/EBU/SMPTE

Поддршка за временски код

Само снимање/слободно снимање

Мемориска картичка

Secure Digital картичка

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

Да

Внатрешен податочен трансфер

Да, од картичка A на картичка B

Аудио

Вид на микрофон

Стерео микрофон со електрет кондензатор

Систем

Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.) 5.1-кан. опкружувачки звук (со помош на изборен микрофон SM-V1)

Избирање на аудио сцена

Да

Микрофон со зумирање

ДА (прилагодлив одзив на фреквенција и насочување)

Рачно снимање Контрола на ниво

Да

Прилагодување на звук

Вградено:
•заштита од ветар на микрофонот, придушување на микрофонот, фреквенција на микрофонот, насочување
Влезен приклучок:
•придушување на микрофонот, отсекување на ниските фреквенции на микрофонот,

Мешање на звукот

Внатрешен микрофон со надворешен влезен сигнал

Приклучок

Слушалки

Да

Микрофон

Да

USB

Да (Mini B, USB 2.0 Hi-Speed)

AV

Да (само излез)

Компонентен

Не

HDMI

Да (HDMI мини приклучок: v1.3, само излез, поддршка за CEC)

Вграден полнач

Да

Мемориска картичка

Да

DC вл.

Да

Лежиште за статив

Да

Приклучок за дополнителна опрема

Приклучок за дополнителна опрема

ДА (приклучок со држач и мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

Комплет за поврзување со PC

Апликативен софтвер

Со преземање од интернет

USB кабел

Не се испорачува

Батерија

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

Да

Батерија вклучена во комплетот

BP-820

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

120 мин.

Издржлива батерија

BP-828

Подолго време на снимање

190 мин.8

Димензии

Ш x В x Д

115 x 84 x 231mm (со сенило на објектив)

Тежина

880 г (со сенило за објектив, батерија и картичка)

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

  1. Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24 Mbps/17 Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа
  2. Режим на снимање со најмалку Mbps
  3. Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа
  4. Варијабилна бит-стапка што се користи кај сите режими на снимање
  5. Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24 Mbps/17 Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува
  6. Варијабилна бит-стапка што се користи кај сите режими на снимање
  7. Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24 Mbps/17 Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува
  8. Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија