Canon LEGRIA HF G60
Спецификации

Главни спецификации

4K sensor

4K-сензор

Зголемена резолуција во 4K UHD и Full HD квалитет со прекумерно семплирање во 4K.

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF

Извонредно брз автоматски фокус со фокусирање со следење што овозможува остар фокус за објектите што се движат.

9 bladed circular aperture

Кружна решетка со 9 сечила

Заматените светли површини добиваат кружни рабови за подобар естетски квалитет.

f/2.8 – f/4.5 lens aperture

Објектив со решетка од f/2,8-f/4,5

Може да навлезе повеќе светлина во фотоапаратот и поголема контрола врз длабочината на полето.

Image stabiliser with dynamic mode

Стабилизација на слика со динамички режим

Видеозаписите остануваат стабилни при рачно снимање дури и кога одите и следите објект во движење.

3.0-inch capacitive touch panel

Капацитивен екран на допир од 3,0 инчи

Сликите се претставуваат јасно и реалистично дури и кога не гледате директно во екранот.

0.24-inch tiltable EVF

EVF со можност за закосување од 0,24 инчи

Визирот со висока резолуција овозможува попрецизен приказ.

Slow and fast motion recording

Снимање забавени и забрзани видеоснимки

Добијте прекрасни ефекти со прикажување на вашиот објект со забавени или забрзани движења.

Погледни сè

Детални спецификации

Видео систем

Формати за снимање

MP4

Медиум за снимање

• SDXC / SDHC / SD (2 отвори)
• Истовремено снимање во двата отвора
• Снимање со пренасочување

Макс. време на снимање

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка1
SDXC-картичка од 64 GB: 495 мин. 2, 3 (не се испорачува)

Сензор

Тип

CMOS од тип 1.0

Вкупно пиксели

Прибл. 13,40 MP

Ефективни пиксели: видео

Прибл. 8,29 MP (3840x2160)

Филтер

Филтер за RGB основни бои

Објектив

Оптички зум

15x

Дигитален зум

300x

Фокусна должина

25,5 - 382,5 mm

35mm еквивалентна фокусна должина

Прибл. 25,5 до 382,5 mm (динамичкиот режим е исклучен)
Прибл. 28,3 до 424,6 mm (динамичкиот режим е исклучен)

Максимална решетка

f/2,8-4,5

Вид на решетка

Кружна дијафрагма со 9 сечила

Минимално растојание на фокусирање

10 mm кај широкоаголниот крај

Стабилизатор на слика

Оптичка стабилизација на слика (Напојувана стабилизација на слика / динамички режим)

Дијаметар на филтер

58mm

Додаток за телеконверзија

Изборен TL-U58 (не се испорачува)

Дополнителен широкоаголен приклучок

Изборен WA-U58 (не се испорачува)

Вклучен широкоаголен приклучок

Не

Капак за објектив

Вклучено капаче, плус вградено капаче на сенилото на објективот

Процесор на слика

Процесор на слика

DIGIC DV 6

Технологија за откривање лице

Да

Минимална осветленост

Минимум лукси

1,4 лукси

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,1 лукс)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

Да

Фокус

Автоматски/рачно

Да / Да

Систем за фокусирање

Dual Pixel CMOS AF, AF со контраст

Контрола

Автоматски:
• Континуиран AF
• MF потпомогнат со AF
• AF со откривање и следење лице
• AF само за лице

Рачно:
• Прстен на објективот
• Водич за фокусирање
• LCD екран на допир
• Однапред поставен фокус

Помош при рачно фокусирање

Издвојување, зголемување

Креативни функции

Снимање забавени движења

1/2 брзина

Снимање забрзани движења

2x, 4x, 10x, 20x, 60x, 120x, 1200x

Декорации на допир

Не

Создавање приказни

Не

Контрола на експозиција

Режими на снимање

Автоматски режим:

Рачен режим:
• P, Tv, Av, M
• Сцени - портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет

Заклучување на експозиција

Да

Компензација на задно осветлување

Компензација на задно осветлување

Да (автоматски или контролирано од корисник)

Баланс на белата боја

Тип

FAWB

Автоматски

Да

Поставување/зададена вредност

Подесено 1, Подесено 2, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентно, флуоресцентно H, температура на боја

Автоматско прилагодување на опсег

2.800K до 8.000K

Брзина на бленда

Максимум

1/2000 сек.

Бавно

1/2 сек.

Прилагодување на квалитет на слика

Поставки за изгледот

Стандардно, неутрално. Широк динамички опсег, еднобојно

Гама

Canon Log 3, широк динамички опсег BT.709, BT.709 нормално, BT.709 стандардно, EOS Std

Матрица на бои

Неутрално, продукциска камера, EOS Std, видео

Прецизно прилагодување

Главно подножје, главна црна боја, гама на црна боја, заситеност на ниски тонови, детали во заднина, острина, намалување шум, детали на кожа, баланс на белата боја, приспособување на матрицата за бои, корекција на бои, над 100 % компресија

Функции за прилагодување

Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

Прилагодена контрола

Прилагодена контрола

5 копчиња плус вртливо копче

Фотографии

Резолуција

3840x2160 / 1920x1080

Photos can be recorded only in record standby mode

Да

Копче за фотографирање

Екран на допир

Сним. Преглед/Сним. Пребарување

Сним. Преглед

Да

Режим на снимање

Формат за снимање

MP4

Режим на снимање

• 3840x2160 25p 150 Mbps
• 1920x1080 50p 35 Mbps
• 1920x1080 25p 35 Mbps, 17 Mbps

Режим на континуирано снимање

50p, 25p

Двојно снимање / снимање со пренасочување

Да

Снимање на забавени и забрзани видео снимки

Да

Повеќенасочно, инверзно

Да

Друго

Pre REC

Да

Црни и бели ленти

Да

Ознаки на екранот

Да (либела (бела / сива боја) и решетка (бела / сива боја))

Ленти во боја и тест тон

Исклучено / EBU / SMPTE

Поддршка за временски код

Само снимање / слободно снимање

Екран

Големина на екран

3" (7,5 cm), 100% приказ

Променлив агол

Да

Пиксели

Еквивалент на 460.000 точки

Екран на допир

Да

Следење со допир

Да

Фокус на допир

Да

Експозиција на допир

Да

Рачно прилагодување

Балансирање на бои, стандардна / голема светлина

Визир

Големина на екран

0,24" (0,61cm), 100% приказ

Пиксели

Еквивалент на 1,56 милиони точки

Поддршка за GPS

Поддршка за GPS

Да (поддршка за изборен GPS-приемник GP-E2)

Надворешен HDD за складирање

Директно складирање на надворешен HDD

Не

Мемориска картичка

Медиуми за снимање

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

Да

Внатрешен податочен трансфер

Да

Аудио

Вграден микрофон

Стерео микрофон со електрет кондензатор

Формат на звук

AAC 16 бита 2-кан.

Избирање на аудио сцена

Стандардно / музика / фестивал / говор / состанок / шума и птици / придушување на шум / приспособени поставки

Рачно снимање Контрола на ниво

Да

Прилагодување на звук

Вградено:
• Заштита од ветар на микрофонот, придушување на микрофонот, фреквенција на микрофонот, насочување

Влезен приклучок:
• Придушување на микрофонот, отсекување на ниските фреквенции на микрофонот

Приклучок

HDMI

Да (HDMI мини приклучок: v1.3, само излез)

Слушалки

Да (мини стерео приклучок од 3,5 mm)

Микрофон

Да (мини стерео приклучок од 3,5 mm)

USB

Да (Mini B, USB 2.0 Hi-Speed)

Компонентен

Не

Мемориска картичка

Да (2 отвори)

Приклучок за далечински управувач

Да (мини стерео приклучок од 2,5 mm)

DC вл.

Да

Лежиште за статив

Да

Приклучок за дополнителна опрема

Приклучок за дополнителна опрема

Да (приклучок со држач и мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

Комплет за поврзување со PC

Апликативен софтвер

Со преземање од интернет

USB кабел

Не се испорачува

Батерија

Тип

Литиум-јон

Батерија вклучена во комплетот

BP-820

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

105 мин.

Издржлива батерија

BP-828

Подолго време на снимање

160 мин.

Димензии

Ш x В x Д

125 x 91 x 265 mm (со сенило за објектив)

Тежина

1135 g (со сенило за објектив, батерија и картичка)

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

  1. Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24 Mbps/17 Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа
  2. Режим на снимање со најмалку Mbps
  3. Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа