Видеокамери

Canon LEGRIA HF G70

Спецификации

Спецификации

 • 4K UHD / 25P

  MP4 до 150 Mbps

 • 20x оптички зум

  29,3 - 601 mm
  4K-објектив за зумирање со широк агол

 • HD-обработка со прекумерно семплирање

  Висококвалитетно снимање во Full HD
  Го користи 4K UHD-сензорот за да создаде Full HD-слики со врвен квалитет

 • Оптичка IS

  IS со 5 оски
  Напредна оптичка и динамичка стабилизација на слика

 • Екран на допир

  Екран на допир од 3,5 инчи
  Едноставна контрола на фокусната точка и на камерата

 • Аудио

  Стерео микрофон со електрет кондензатор и мини приклучок од 3,5 mm за надворешни уреди

 • Два отвори

  Два отвора за картички
  SD-картички со истовремено снимање или снимање со пренасочување

 • USB-C

  Излез за проследување видео во живо преку Mac или компјутер1 Компатибилност и со GPS-приемникот GP-E2 од Canon

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Сензор
  CMOS од тип 1/2,3
 • Филтер
  Филтер за основни RGB-бои
 • Вкупно пиксели
  Прибл. 21,14 MP
 • Ефективни пиксели по сензор
  Прибл. 8,29 MP (3840 x 2160)
 • Опсег за осветлување субјекти
  Прибл. Од 0,3 lx до 100.000 lx
 • Минимална осветленост (PAL)
  Режим P (програма AE): прибл. 4,2 lx (брзина на бленда 1/25 сек. со автоматско вклучување на бавната бленда)
  Режим за слаба осветленост: прибл. 0,3 lx (брзина на бленда 1/2 сек.)

Процесор за слика

 • Тип
  DIGIC DV 6
 • Семплирање во боја
  YCC 4:2:0 со 8 бита

Објектив

 • Сооднос на зумирање
  Оптички зум до 20x
 • Фокусна должина (еквивалент на 35 mm)
  Прибл. 29,3 - 601 mm стандардна стабилизација на слика/исклучена стабилизација на слика
 • Минимално фокусно растојание
  1 cm кај широкоаголниот крај, 60 cm низ целиот опсег на зумирање
 • Макс. решетка
  f/1,8 - 2,8 (AV приоритет и рачни режими)
 • Сечила на решетката
  8 сечила
 • Дијаметар на филтер
  58mm
 • Систем за стабилизација на слика
  Оптички систем (поместување на објективот) + електронска стабилизација
  Динамичка, стандардна, напојувана стабилизација на слика, исклучена
 • ND-филтер
  Вграден филтер за градација (автоматски или исклучено)
 • Контрола на зумот
  Копчиња за зумирање на куќиштето и рачката;
  Избирање на прстен за рачно зумирање/фокусирање на објективот;
  Можност за избор на режим со голема брзина и меко зумирање.
 • Брзина на зумирање
  Променлива (само копче на куќиште) или константна брзина (копчиња на куќиште и рачка; брзо/нормално/бавно, со 16 нивоа на брзина за секој режим)
 • Контрола на фокус
  РАЧНО: прстен на објектив и екран на допир за избор на точка (функции за помош при зголемување и издвојување), однапред поставен фокус.
  АВТОМАТСКИ ФОКУС: екран на допир за избор на AF-точка, откривање и следење лица, допри и следи, AF само за лица.
  (моментален AF, среден AF, нормален AF)
 • Систем за фокусирање
  Хибриден AF (голема брзина/средна брзина). Користи комбинација од систем за откривање TTL-видеосигнали и надворешен систем за мерење на фазната разлика. Нормален AF. TTL, AF врз основа на контраст
 • Контрола на ирисот
  Екран на допир, автоматски
 • Дигитален зум/телеконвертор
  Достапен е дигитален зум до 20x (400x со оптички зум) и дигитален зум до 40x (800x со оптички зум). Дигиталниот зум не е достапен во АВТОМАТСКИОТ режим.
  2x дигитален телеконвертор

Снимање

 • Медиуми за зачувување видеозаписи
  SD/SDHC/SDXC картичка (2 отвори за картички)
 • Време на снимање
  150 Mbps: 55 мин. / 35 Mbps: 240 мин. / 17 Mbps: 495 мин.
 • Систем на датотеки за снимање
  FAT32/exFAT
 • Формат за внатрешно снимање (PAL)
  MP4:
  3840 x 2160 / 25,00P (150 Mbps)
  1920 x 1080 / 50,00P, 25,00P (35, 17 Mbps)
 • Надворешно снимање
  HDMI-излез (при фотографирање):
  Режим за снимање со UHD-резолуција:
  1920 x 1080 / 25,00P, 50,00P (за бавен и брз режим), 50,00i (режим PsF); 1280 x 720 / 50,00P YCC 4:2:2 со 8 бита
  Режим за снимање со Full HD-резолуција:
  1920 x 1080 50,00P/25,00P/50i; 1280 x720 50,00P YCC 4:2:2 со 10 бита
 • Забавени/забрзани движења (PAL)
  3840 x 2160 / 25,00P: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
  1920 x 1080 / 50,00P: x2, x4, x10, x20, x60, x120, x600, x1200
  1920 x 1080 / 25,00P: x0,5
 • Функција за пред-снимање
  Да. 3 секунди
 • Фотографии
  JPEG до 3840x2160
  (резолуцијата за фотографии зависи од резолуцијата за видео)
 • Медиуми за зачувување фотографии
  SD-картичка

Систем

 • Тип на екран
  Капацитивен LCD-екран на допир
 • Големина
  дијагонала од 3,5 инчи (8,8 cm), прибл. 2.760.000 точки (1280 x RGB x 720)
 • Монитор за бранови форми
  Не
 • Помош при фокусирање
  Издвојување / зголемување
 • Нагласување
  Можност за избор на боја: црвена / сина / жолта
 • Зебра
  70% или 100% референтно ниво
 • Ознаки
  Решетка (бела/сива), либела (бела/сива), 4:3 (бела/сива)

EVF

 • Големина
  0,36 инчи (дијагонала од 0,92 cm), прибл. 1.770.000 точки (1024 x RGB x 576)
 • Корекција на објектив
  Диоптер од +2,0 до -5,5

Влезови / излези

 • Аудио влез
  Влезен приклучок за микрофон од 3,5 mm (напон од 2,4 V DC) Вграден микрофон
 • Излез за слушалки
  Мини стерео приклучок од 3,5 mm
 • HDMI излез
  Мини HDMITM-приклучок
 • USB
  Type-C
  Еквивалент на Hi-Speed USB (USB 2.0).
  Поддршка за класа од точка до точка и UVC.
 • SDI-излез
  NA
 • Временски код
  Не
 • Genlock
  Не
 • LAN
  Не
 • AV-приклучок
  Не
 • DC-влез
  USB-C
 • Приклучок со далечински управувач
  Мини приклучок од 2,5 mm

Разно

 • Светилка за сигнализирање
  NA
 • Ленти во боја (PAL)
  Да. SMPTE, ARIB или EBU, со тон од 1 KHz
 • Приклучок за дополнителна опрема
  Да (приклучок со држач)
 • Копчиња на кои може да се доделат функции
  5 копчиња на кои може да се доделат функции
 • Прилагодено бирање
  Ирис/бленда/засилување, AGC-граница, компензација на експозицијата, исклучено

Експозиција

 • Мерење на експозицијата
  Просечно мерење со тежиште во центарот
  Режими за АВТОМАТСКИ, P, Av, Tv, портрет, спорт, слаба осветленост и IR
  Мерење со проценка на сегменти
  Режими за ноќна сцена, снег, плажа, зајдисонце, рефлектор
  Во режимот за огномет не се врши мерење: експозицијата е константна
 • Компензација на експозиција
  Осветлени делови AE, нормално, заклучување на експозицијата, автоматска компензација за задно осветлување.
 • Заклучување на експозиција
  Да.
 • Автоматско ISO / поставување автоматска контрола на засилувањето
  Автоматски / рачно
 • Ограничување на автоматската контрола на засилувањето
  0 - 23 dB (чекори на зголемување од 1 dB)

Брзина на бленда

 • Режими на контрола
  Автоматски, P, Tv, рачно
 • Брзина на блендата (PAL)
  1/6 - 1/2000 сек.
  (1/2 - 1/500 сек. во режим за слаба осветленост)
 • Бавна бленда (SLS)
  50,00P:
  Автоматско вклучување на бавната бленда: 1/25 до 1/500 сек.
  Автоматско исклучување на бавната бленда: 1/50 до 1/500 сек.

  25,00P:
  Автоматско вклучување на бавната бленда: 1/12,5* до 1/500 сек. (*се прикажува 1/12)
  Автоматско исклучување на бавната бленда: 1/25 до 1/500 сек.
 • Јасно скенирање (PAL)
  Не

Проследување, спецификации на Wi-Fi и GPS

 • Поддршка за протоколи за проследување преку IP
  UVC преку USB-C (нема поддршка за излезен аудиосигнал преку USB-C)
 • Wi-Fi
  Не
 • GPS-информации (изборна дополнителна опрема)
  Локација (географска должина/географска ширина/надморска височина), координирано универзално време (UTC), сателитски прием.
  (потребен е изборниот GPS-приемник GP-E2)

Баланс на белата боја

 • Автоматско
  Да
 • Однапред поставено
  Дневна светлина (прибл. 5.600K), вештачка светлина (прибл. 3.200K)
 • Рачно поставување
  Опсег на температура на боите: 2.000-15.000K
  Зададена вредност за комплет 1 и комплет 2: 5.600 K

Режими на снимање

 • Мени за прилагодена слика
  C1: нормално (BT.709 Normal / BT.709)
  C2 до C6: USER02 до USER06
 • Поставки за изгледот
  Стандардно
  (Прилагодување: острина, контраст, длабочина на бои)
 • Поставки за матрица на бои
  Неутрално: прецизна репродукција на бои
  Видео: репродукција на бои со повисок контраст
 • Режим на снимање со инфрацрвени зраци
  Не е поддржано

Звук

 • Формат за снимање
  MPEG-2 AAC-LC (16 бита, 2 канала)
 • Контрола на звукот
  Рачно/автоматски
  Независен 2-кан. линиски/микр./микр.+48V влез;
  Независна контрола на ниво по канал (-∞ до +18 dB);
  Независни ограничувачи на звук (2 канали);
  Отсекување на влезен сигнал од микрофон
 • Референтен тон
  1 KHz, -12 dB / -18 dB / -20 dB / исклучено
 • Намалување на јачината на микрофонот
  Вклучено/исклучено (20 dB)
 • Мерење на нивото на микрофонот
  Да

Дополнителна опрема

 • Испорачано
  Сенило за објектив со заштита, батерија BP-820, USB-адаптер за напојување PD-E1, AC-кабел
 • Изборно
  Батерија BP-820/BP-828 од Canon, полнач за батерии CG-800E/CG-800 од Canon, HDMI-кабел HTC-100/HTC-100S од Canon, телеконвертор TL-H58 од Canon, широкоаголен додаток WA-H58 од Canon, ремен за преку рамо SS-600/SS-650 од Canon, ременче за на зглоб WS-20, ЗАШТИТЕН филтер од 58 mm од Canon, филтер ND4-L од 58 mm од Canon, филтер ND8-L од 58 mm од Canon, GPS-приемник GP-E2 од Canon, далечински управувач RC-V100 од Canon, батериско светло за видео VL-10Li/VL-10LiII од Canon, батерија од серијата BP-900 на Canon (за VL-10Li/VL-10LiII), компактен адаптер за напојување CA-910/920/930 од Canon (за полнење на серијата BP-900), кабел за интерфејс IFC-300PCU/S / IFC-400PCU од Canon

Извор на напојување со енергија

 • Уред за напојување (батерија)
  Батерија BP-820 од Canon (испорачана), BP-828 (изборна)
 • Потрошувачка на енергија
  UHD:
  MP4, 150 Mbps 25,00P: прибл. 4,5 W
  Full HD:
  MP4, 35 Mbps 50,00P: прибл. 4,6 W
 • Време на снимање
  UHD
  MP4: 150 Mbps/25,00p: макс. 165 мин. (BP-820), типично 95 мин. /
  макс. 240 мин., типично 140 мин. (со изборна батерија BP-828)

Физички спецификации

 • Димензии
  Прибл. 109 x 84 x 182 mm
 • Тежина (само куќиште)
  Прибл. 740 g
 • Тежина (дополнителна опрема)
  NA
 • Опсег на работна температура
  0ºC до +40ºC, 85% релативна влажност
 1. Нема поддршка за излезен аудиосигнал преку USB.