XF605 ОД CANON

Револуционерна технологија за AF

AF со откривање на очи

XF605 ги користи придобивките од најновите подобрувања на препознатливиот Dual Pixel CMOS AF од Canon. Ова е првата видеокамера во серијата XF што има AF со откривање очи, овозможувајќи ѝ на камерата XF605 да открива и следи луѓе со прецизност дури и кога во преден план ќе се појави друг субјект.

Напреден EOS iTR AF X

XF605 е првата професионална видеокамера што ја користи технологијата EOS iTR AF X за автоматско фокусирање со „длабоко учење“, којашто го задржува фокусот на главата на субјектите дури и кога ќе се свртат спротивно од камерата.

Водич за фокусирање со технологија Dual Pixel

Кога фокусираат рачно со XF605, корисниците може да го употребат водичот за фокусирање на екранот што користи информации од системот Dual Pixel CMOS AF за да покаже дали фокусот е пред или зад субјектот. Откако водичот на екранот ќе засвети во зелена боја, операторите може да се уверат дека постигнале неверојатно остар фокус.

AF со приоритет на лице

AF со приоритет на лице автоматски го прилагодува фокусот за да го следи лицето на субјектот во кадарот, додека AF само за лице ќе реагира само кога ќе се открие лице во кадарот.

AF со следење

Изберете субјект преку екранот на допир или контролната палка и XF605 ќе го задржи фокусот врз субјектот додека се движи низ кадарот.

ПРИЈАВЕТЕ СЕ ВЕДНАШ

Регистрирајте ја вашата заинтересираност за XF605 од Canon

Бидете првите кои ќе добиваат новости за XF605 од Canon, понуди од Canon, совети и водичи, најнови вести и покани за локални настани.

Слични статии

  1. Надворешниот изглед на XF605 од Canon што е прикажан на овие фотографии и видеосодржини може да се разликува од комерцијалниот производ.