Паметен телефон во раце што ја прикажува апликацијата Canon Photo Companion, на масата во заднина е ставен фотоапарат.

АПЛИКАЦИЈА ЗА ФОТОГРАФИИ

CANON

PHOTO COMPANION

Вашиот личен водич за раскажување приказни.

CANON

PHOTO COMPANION

Започнете ја вашата авантура

Нудејќи персонализирани содржини, професионално искуство и инспирации што ќе ве водат низ вашата фотографска авантура, нашата апликација Photo Companion е совршен партнер за сите раскажувачи на приказни преку видео, независно дали сте почетник или професионален фотограф.

ВИДЕО

Внесете реалистичност во вашата приказна

Започнете со Canon
Запознавање

Придобивки

Научете како да го користите вашиот фотоапарат и научете повеќе за фотографирањето со апликацијата за фотоапарати од Canon која ќе ви помогне да ја ослободите вашата креативност.

 • Слика од делот Мојот фотоапарат во апликацијата Photo Companion.

  Мојот фотоапарат

  Дозволете ни да ве водиме чекор по чекор низ поставувањето на вашиот фотоапарат и неговите функции и можности.

 • Слика од делот Вештини во апликацијата Photo Companion.

  Вештини

  Научете да снимате подобри фотографии со помош на нашите вежби, водичи и совети за фотографирање.

 • Слика од делот Калкулатори во апликацијата Photo Companion.

  Калкулатори

  Пресметувајте го хиперфокусното растојание, длабочината на полето и ефикасната фокусна должина на вашиот објектив.

 • Слика од делот Објективи во апликацијата Photo Companion.

  Алатка за избирање објективи

  Изберете го најдобриот објектив за вашиот DSLR-фотоапарат или фотоапарат без огледало од Canon.

Ослободете ја креативноста со вашите фотографски вештини

Апликацијата се испорачува со извонредни содржини за повеќето модели* на EOS-фотоапарати од Canon за да можете да ги научите основите на фотографирањето и да научите како да го користите вашиот фотоапарат и како да го ослободите вашиот креативен потенцијал.

*Погледнете подолу за повеќе информации околу компатибилноста.

Жена држи паметен телефон со апликацијата Canon Photo Companion на екранот во едната рака и фотоапарат од Canon во другата рака.
Маж држи паметен телефон во едната рака и фотоапарат од Canon во другата рака, гледајќи во LCD-екранот на фотоапаратот.

Учете во движење, каде и да сте

Опремена со мали и практични содржини и алатки за пресметка што ќе ви бидат достапни во движење, апликацијата секогаш ќе ви помага кога најмногу ќе ви биде потребно. Исто како да имате личен асистент за дигитално фотографирање.

Добијте приспособени содржини и водичи

Со помош на вежбите и професионалните водичи и совети за фотографирање што се приспособени според моделот на вашиот фотоапарат и вашите вештини, ќе научите нови техники за фотографирање и ќе снимате фотографии со кои ќе се гордеете.

Маж фотографира модел со фотоапарат од Canon.

Преземете ја апликацијата Canon Photo Companion

Photo Companion е бесплатна апликација од Canon за Android/iOS. Само отворете App Store или Google Play и побарајте „Canon Photo Companion“.

Компатибилност со апликацијата Photo Companion

Оваа апликација се испорачува со извонредни содржини за сите фотоапарати EOS R (освен за R3 и R5 C), сите фотоапарати EOS DSLR издадени по март 2013 година (освен за сериите 70D и 1D), сите фотоапарати од серијата EOS M, како и за PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G5 X Mark II и PowerShot G1 X Mark III.

За сите други EOS-фотоапарати ќе ви бидат понудени содржини за најсличниот модел на фотоапарат, за да можете сепак да уживате во апликацијата.

Јазици

Достапни јазици: арапски, чешки, дански, холандски, англиски, фински, француски, германски, унгарски, италијански, норвешки, полски, португалски, руски, словачки, шпански, шведски, турски.

Поддршка

Дали ви требаат драјвери, фирмвер или прирачници за вашиот производ од Canon?
Пронајдете

Слични статии