Серија imageRUNNER ADVANCE 4500 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс

Брзина на процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран на допир во боја од 25,6 cm (10,1 инчи)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДРУГО
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 550 листови (80gsm)
Повеќенаменски фах за 80 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

2 x касети за 550 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1)
Касети за 2.450 листови (80 gsm) (ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1)
Дополнителни 2.700 листови (80gsm) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1)

Максимален капацитет за внес на хартија

6.330 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со внатрешна единица за завршна обработка: макс. 545 листови (A4, 80 gsm)
Со надворешна единица за завршна обработка: макс. 3.250 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки*, захефтување без хефталки, захефтување на барање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, брошури**, правење дупки*, захефтување без хефталки, захефтување на барање

*Со ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 ИЛИ ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/F4 ДУПКИ-C1 или ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА S4 ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1
**Само ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1

Поддржани типови на медиуми

Касети 1/2:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, пликови* 
*Поддршка за пликови само со втората фиока.  
(Потребен е изборен МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1)
Повеќенаменски фах:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, паус хартија, пликови
Касети 3/4 (КАСЕТА ЗА СНАБДУВАЊЕ-AN1):
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија
КАСЕТА ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1: тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија
МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1: тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија

Поддржани големини на медиуми

Касета 1:
Стандардна големина: B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R
Прилагодена големина: мин. 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 390 mm
Касета 2:
Стандардна големина: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R, пликови* (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL) 
*Поддршка за пликови само преку втората фиока (потребен е изборен ДОДАТОК ЗА МЕХАНИЗМОТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-D1)
Прилагодена големина: мин. 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R, пликови (бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL)
Прилагодена/слободна големина: мин. 98 mm x 148 mm до 297 mm x 431,8 mm
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1:
A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R, прилагодена големина (мин. 139,7 mm x 182 до 297 mm x 431,8 mm)
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1:
A4
МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1:
A4, B5

Поддржани тежини на медиуми

Касети:
60 до 128 gsm
Повеќенаменски фах:
52 до 220 gsm
Двострано:
60 до 105 gsm
Магацин за хартија:   
60 до 128 gsm    
ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1:
60 до 128 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 24 секунди или помалку*
Од режим на мирување: 30 секунди или помалку
Режим на брзо вклучување: 4 секунди или помалку*

*Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање. ВКЛУЧЕН Режим на брзо вклучување

Димензии (Ш x Д x В)

Модел со валјак: 587 mm x 740 mm x 823 mm
Модел RADF: 587 mm x 750 mm x 926 mm
Модел DADF: 587 mm x 740 mm x 945 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

889 mm x 1.171,9 mm (основно: валјак + отворен повеќенаменски фах))
889 mm x 1.181,9 mm (основно: RADF + отворен повеќенаменски фах))
889 mm x 1.171,9 mm (основно: DADF + отворен повеќенаменски фах))
1.811 mm x 1.269,9 mm (целосна конфигурација; валјак + МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
1.811 mm x 1.279,9 mm (целосна конфигурација; RADF + МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
1.811 mm x 1.269,9 mm (целосна конфигурација; DADF + МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1 + ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)

Тежина

Модел со валјак: прибл. 74,3 kg вклучувајќи тонер
Модел RADF: прибл. 80,7 kg вклучувајќи тонер
Модел DADF: прибл. 86 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV 4525i:
25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 17 стр./мин. (A4R), 14 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4535i:
35 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4545i:
45 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4551i:
51 стр./мин. (A4), 25 стр./мин. (A3), 37 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија

iR-ADV 4525i: прибл. 5,2 секунди или помалку
iR-ADV 4535i/4545i: прибл. 3,8 секунди или помалку
iR-ADV 4551i: прибл. 3,7 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 1.200 dpi x 1.200 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25% - 400% (во чекори на зголемување од 1%)

Scan Specifications

Стандарден вид

Стандардно: читач
Изборно: валјак во боја или двостран автоматски механизам за снабдување со документи или двостран автоматски механизам за снабдување со документи со едно поминување

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
Поддржани оперативни системи: Windows Vista/7/8/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2

Резолуција на скенирање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Прифатливи оригинали

Големина на медиуми за стаклениот капак: лист, книга, 3-димензионални предмети (до 2kg)
Валјак: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
Модел RADF: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6
Модел DADF: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, B6R       
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
Модел RADF:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
Модел DADF:
1-страно скенирање: 38 до 157 gsm/64 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 157 gsm/64 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Функцијата за испраќање е достапна кај сите модели

Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели

Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации

Скенирање кон услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Модел RADF:
Еднострано скенирање (црно-бело): 70 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 70 слики/мин. (300 pi) / 51 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 35 слики/мин. (300 pi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 35 слики/мин. (300 pi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)
Модел DADF:
Еднострано скенирање (црно-бело): 80 слики/мин. (300 pi) / 80 слики/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 80 слики/мин. (300 pi) / 60 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 160 слики/мин. (300 pi) / 150 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 160 слики/мин. (300 pi) / 80 слики/мин. (600 dpi)

Капацитет за хартија

Модел RADF: 100 листови (80 gsm)
Модел DADF: 150 листови (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС(изборен), IP факс(изборен)

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои/ црно-бело)
Целосен опсег на бои, сиви тонови и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно, целосно)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word)
Изборно: PDF(Trace&Smooth, шифрирано), PDF/XPS(дигитален потпис)

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Изборно кај сите модели

Максимум линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Резолуција

400 x 400 dpi, 200 x 400 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5* и A5R* до A3
*Испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 страници

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс
Максимално складирање на 30.000 страници

Напреден простор

Карактеристики:
Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Достапен простор на дискот:
Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со изборен HDD од 1TB)

Мемориски медиуми

Стандардно: USB мемориски уред

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на тврд диск со лозинка, бришење на тврд диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на тврд диск (проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)*
Изборно: пресликување на хард диск, отстранување на хард диск, спречување на губењето на податоци (потребен е uniFLOW)

*Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408) - Тестирањето е закажано да заврши до крајот на јули 2017 година

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5
Изборно: шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Работни услови

Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

iR-ADV 4525i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,3 Amp
iR-ADV 4535i/4545i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,2 Amp
iR-ADV 4551i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,6 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 kW
Печатење*:
iR-ADV 4525i: прибл. 657 Wh или помалку
iR-ADV 4535i: прибл. 761 Wh или помалку
iR-ADV 4545i: прибл. 845 Wh или помалку
iR-ADV 4551i: прибл. 912 Wh или помалку
Режим на подготвеност: прибл. 37 Wh
Режим на мирување: прибл. 0,6 W**
Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,2 W*
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)***:
1,1 kWh (iR-ADV 4525i)
1,8 kWh (iR-ADV 4535i)
2,3 kWh (iR-ADV 4545i)
2,6 kWh (iR-ADV 4551i)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

*Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
**Режим на мирување со потрошувачка од 0,6 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
***Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)*
iR-ADV 4525i: активен (црно-бело): 65,4 dB или помалку**, режим на подготвеност: 36,1 dB или помалку***
iR-ADV 4535i: активен (црно-бело): 65,5 dB или помалку**, режим на подготвеност: 36,1 dB или помалку***
iR-ADV 4545i: активен (црно-бело): 67,3 dB или помалку**, режим на подготвеност: 37,2 dB или помалку***
iR-ADV 4551i: активен (црно-бело): 67,6 dB или помалку**, режим на подготвеност: 36,8 dB или помалку***

Звучен притисок (LpAm)****
Положба на стоење до уредот:
iR-ADV 4525i: активен (црно-бело): 47,6 dB или помалку**, режим на подготвеност: 20 dB или помалку***
iR-ADV 4535i: активен (црно-бело): 47,7 dB или помалку**, режим на подготвеност: 20 dB или помалку***
iR-ADV 4545i: активен (црно-бело): 49,5 dB или помалку**, режим на подготвеност: 20,9 dB или помалку***
iR-ADV 4551i: активен (црно-бело): 49,8 dB или помалку**, режим на подготвеност: 21,1 dB или помалку***

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
**Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
***Податоците се преземени од ECO декларација
****Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

Стандарди

Квалификација за ENERGY STAR®
RoHS
Еко ознака
Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

Алатки за далечинско управување

iW конзолата за управување: софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група на уреди (следење на потрошни материјали, како и на статусот и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со двигатели и ресурси)
eMaintenance: компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Систем за испорака на содржини: овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување.

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)
Инсталатор на уреди NetSpot:
Едноставна софтверска алатка која ви овозможува да ги поставите мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации):
Моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која обезбедува одлично поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апликациите преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со професионален изглед. Вклучува создавање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за едноставните дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

ЦРН ТОНЕР C-EXV 53

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

ЦРН ТОНЕР C-EXV 53: 42.100 страници

Опции за залиха на хартија

Опции за механизам за снабдување со листови

КАПАК НА ВАЛЈАК ТИП W - скенирање еден документ
DADF-AV1 - овозможува 2-страно скенирање документи со повеќе страници. Капацитет за хартија од 100 листови (80 gsm)
СО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ DADF-A1 - овозможува 2-страно скенирање документи со повеќе страници. Капацитет за хартија од 150 листови (80 gsm)

Изборно подножје

Име: Подножје од рамен тип - R1
Заменувајќи ја единицата за снабдување на касетата, подножјето го подига уредот без дополнително зголемување на капацитетот за хартија.

Изборна касета

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1
Големина на хартија: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R,
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182,0 mm до 297,0 mm до 431,8 mm
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Капацитет на хартија: 550 листови x 2 (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 565 mm x 650 mm x 248 mm
Тежина: прибл. 23,5 kg

Изборна касета

Име: ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1
Големина на хартија: A4
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Капацитет за хартија: 2.450 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 565 mm x 650 mm x 248 mm
Тежина: прибл. 28 kg

Магацин/и за хартија

Име: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1
Големина на хартија: A4, B5
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Капацитет за хартија: 2.700 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 400 mm x 630 mm x 440 mm
Тежина: прибл. 31 kg

Излезни опции

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-N1)
Тежина/капацитет на горен фах: 52 до 220 gsm/A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Тежина/капацитет на долен фах: 52 до 220 gsm/A4, B5, A5R 3.000 листови6, A3, B4, A4R, B5R 1.500 листови
Положба/капацитет на единицата за захефтување: во агол, двојно/A4,B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3, B4, A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување: A3/A4: 4 листови (65 до 81,4 gsm)
Захефтување на барање: 50 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.142 mm (кога фахот е извлечен)
Тежина: прибл. 31 kg

Единица за завршна обработка на брошури

Име: ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1 (потребна е BUFFER PASS ЕДИНИЦА-N1)
Тежина/капацитет на горен фах: 52 до 220 gsm/A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови
Тежина/капацитет на долен фах: 52 до 220 gsm/A4, B5, A5R 3.000 листови, A3, B4, A4R, B5R 1.500 листови
Положба/капацитет на единицата за захефтување: во агол, двојно/ A4, B5: 50 листови (52 до 90 gsm), A3, B4R, A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување: A3/A4: 4 листови (65 до 81,4 gsm)
Захефтување на барање: 50 листови (90 gsm)
Големина на хартија за спојување брошури: A3, B4, A4R, прилагодена големина (195,0 mm x 270 mm до 297 mm x 431,8 mm)
Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури: 20 листови x 10 групи (81 gsm) (со 1 лист за корица до 220 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.142 mm (кога фахот е извлечен)
Тежина: прибл. 57 kg

Единица/и за правење дупки

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1:
Две или четири дупки 

* Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
Прифатлива тежина/големина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm/Две дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R; Четири дупки A3, A4

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1:
Четири дупки
* Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1
Прифатлива тежина/големина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm/Четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/F4 ДУПКИ-C1: две или четири дупки
*Потребна е ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1
Прифатлива тежина/големина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm/Две дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R Четири дупки A3, A4

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА S4 ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1: четири дупки
*Потребна е ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1
Прифатлива тежина/големина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm/Четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R

Внатрешна единица за завршна обработка

Име: ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1 (внатрешно)
Тежина/капацитет на горен фах: 52 до 220 gsm/A4, B5, A5R 45 листови, A3, B4, A4R, B5R 45 листови
Тежина/капацитет на долен фах: 52 до 220 gsm/A4, B5, A5R 500 листови, A3, B4, A4R, B5R 250 листови
Положба/капацитет на единицата за захефтување: во агол, двојно/A4,B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3, B4, A4R: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување: A3/A4/B4/B5: 4 листови (65 до 81,4 gsm)
Захефтување на барање: 40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 604 mm × 535 mm × 205 mm
Тежина: прибл. 7,2 kg

Внатрешен двонасочен фах

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-L1 Овозможува раздвојување на копии, отпечатени материјали и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капацитет од 350 листови (горен фах 100 листови/долен фах 250 листови).

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интеграција со Универзалниот управувач за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - систем за пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Others

КАРТРИЏ ЗА МАСТИЛО ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за мастило за печатење печати на скенираните и испратените оригинали
ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс
БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1 - го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање
СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1 - шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат документите.

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD-J1 - овозможува дуплирање на податоците во случај на хардверски дефект на хард дискот за да можат да се обноват податоците.
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен дополнителен HDD.
2,5-ИНЧЕН HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголемување на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.
ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).
PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-BG1 - овозможува поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Опции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1 - му овозможува на корисникот да испраќа шифрирани PDF документи, како и да додава дигитални потписи од уредите во PDF/XPS кои ќе помогнат во идентификацијата на уредот од кој бил испратен документот преку невидливи и/или видливи дигитални потписи.
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идентификација на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ PDF ДОКУМЕНТИ ОД ТИПОТ „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да создава и испраќа PDF документи од типот „Trace and Smooth“

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со помош на технологијата Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J2 - обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет.
КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОМПЛЕТ ЗА NFC-C1 - комплетот за NFC е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - придодава функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AS1 - придодава втора линија за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е Super G3 ФАКС картичка-AS1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас обезбедува потврда за основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на корисникот да постави разни функции на уредот користејќи гласовни инструкции и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за захефтување (2 x 5.000 парчиња)

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување (2 x 2.000 парчиња)