Canon EQ80 imageRUNNER ADVANCE 6065i
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Брзина на процесор

1,2 GHz

Контролен панел

TFT SVGA екран на допир во боја од 21,3 cm (8,4 инчи)

Меморија

Стандардно: 1,5 GB

Хард диск драјв

Стандардно: 80 GB

Приклучок за интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed
Етернет 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T
2 x USB Host (2.0)

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk
*Поддршка за IPv4/IPv6

Внес на хартија (стандарден)

Стандардно:
1.500 листови × 2 касети (3.000 листови : 80 gsm)
550 листови × 2 касети (1.100 листови : 80 gsm)
Повеќенаменски фах за 100 листови (80 gsm)

Максимален капацитет за внес на хартија

4.200 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Со фах за копирање : 250 листови(A4, 80 gsm).
Со фах за поместување : 500 листови(A4, 80 gsm).
Со над. ед. за з. об.: м. 4000 листови(A4, 80 gsm).

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање, офсет печатење
Со единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување
Со единица за завршна обработка и единица за правење дупки: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки

Поддржани типови на медиуми

Горна лева/десна касета(1/2):
Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми, хартија за поврзување
Долни касети (3/4):
Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, меморандуми, хартија за поврзување, хартија за картички*.
*Хартијата за картички може да се повлекува од касетите 3 и 4 кога е инсталиран изборниот ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1.
Повеќенаменски фах:
Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, за поврзување, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за поврзување, пликови

Поддржани големини на медиуми

Горна лева/десна касета(1/2):
Стандардна големина: A4, B5
Долни касети (3/4):
Стандардна големина: A4, A4R, A3, A5R, B5, B5R
Слободна големина: 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 487,7 mm
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, A5R, B5, B5R, пликови(бр. 10(COM 10), ISO-B5, Monarch, ISO-C5, DL)
Слободна големина: 100 mm x 148 mm до 297 mm x 487,7 mm

Поддржани тежини на медиуми

Кас.:
52 до 220 gsm
Повеќенаменски фах:
52 до 256 gsm
Двостр.:
52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 38 секунди или помалку 1
Од режим на мирување: 32 секунди или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

645 mm x 770 mm x 1220 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1533 mm x 1353 mm (повеќенаменски фах + предна врата + отворена десна врата + фах за копирање)

Тежина

Прибл. 234 kg

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

65 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 47 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 3,3 секунди или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 1.200dpi x 1.200dpi

Повеќе копии

До 9.999 копии

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Стандардно: читач и автоматски двостран механизам за снабдување со документи (двострано скенирање во боја во 1 поминување)

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/2016

Резолуција на скенирање

Црно-бело скенирање: 75 dpi, 150 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 400 dpi, 600 dpi
Скенирање во боја: 75 dpi, 150 dpi, 200 dpi, 300 dpi

Прифат. ориг./тежини

Големина на медиум:
A3, A4, A4R, A5, A5R, прилагодени големини (Ш x Д): макс. 304,8 mm x 432 mm мин. 128 mm x 139,7 mm
Тежина на медиуми:
Еднострано скенирање: 38 до 220 g/m²
Двострано скенирање: 64 до 220 g/m²

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано (црно-бело): 120 слики/мин. (300 dpi)
Еднострано (во боја): 85 слики/мин. (300 dpi)
Двострано (црно-бело): 200 слики/мин. (300 dpi)
Двострано (во боја): 100 слики/мин. (300 dpi)

Капацитет за хартија

300 лист. (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

E-пошта/интернет факс (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, Super G3 FAX (изборно)

Режим на бои

Автоматски бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

1.800 одредишта
(1.600 одредишта во локалниот адресар и 200 одредишта со копчиња со еден допир)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/XPS со можност за пребарување, PDF/A-1b
Изборно: PDF скици (траг и рамномерност), шифрирани PDF документи, PDF/XPS со потпис на уредот, PDF/XPS со кориснички потпис

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5* и A5R* до A3
*Испр. како A4

Факс меморија

До 8.000 страници

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адреси

Резервна копија на меморија

3 часа

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина за скенирање, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, наведување на името на испраќачот (при испраќање факс), име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, TX извештај

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче

Максимално складирање на 8.000 страници

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Под. комп. клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 32, WebDAV: 12 (активни сесии)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: проверка на идентитет на корисник, идентификација на оддел, проверка
Изборно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција, со можност за бесплатно преземање), софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud (со можност за бесплатно преземање), функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW), систем за управување со пристап

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка
Изборно: шифрирање на хард диск (проверено со FIPS140-2), спречување на губењето на податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP

Документ

Станд.: безб. печ., интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5
Изборно: шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: 2,4 kW или помалку
Печ.: прибл. 1340 Wh
Подгот.: п. 306 Wh 3
Мир.: прибл. 1,1 Wh или помалку 4,5
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)6,7: 6,0 kWh

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)8
Активен режим: 75 dB или помалку, режим на подготвеност: 58 dB

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Следење и правење извештаи
Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

ЦРН ТОНЕР C-EXV 36

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

ТОНЕР C-EXV 36 (56K страници)

Опции за залиха на хартија

Дополнителен комплет за снабдување со картички

Дополнителен комплет за снабдување со картички-B1: на корисниците им овозможува печатење на хартија за картички со A4 големина, која се става во касетите за хартија 3 и 4

Излезни опции

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: единица за завршна обработка со захефтување-E1 ER
Број на фахови: 3
:
Фах A: A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови,
Фах B: A4/A5R 1.300 листови, A3/A4R 650 листови,
Фах C: A4 2.450 листови, A5R 1.700 листови, A3/A4R 650 листови
Тежина на хартија: 64 до 105 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови
Димензии (Ш x Д x В): 748 mm x 656 mm x 1121 mm
Тежина: прибл. 48 kg

Единица/и за правење дупки

НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1: 2 дупки, 4 дупки (француски)
Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување -E1 ER

Фах за копирање

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-Q1: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби со капацитет до 250 листови (A4 80 gsm). (режими за подредување, групирање и ротирање за 90 степени). Со режимот за ротирање за 90 степени, ако се печатат оригинали со иста големина, отпечатените материјали автоматски се подредуваат во комплети подредени по редослед на страници и се печатат во наизменични насоки во излезниот фах.

Фах за поместување

ФАХ ЗА ПОМЕСТУВАЊЕ-E1: се обезбедува едноставен фах за основни излезни потреби со капацитет до 500 листови (A4 80 gsm). (Режими за подредување, групирање и офсет печатење.)
Режимот за офсет печатење овозможува печатените материјали да се поместуваат прибл. 55 mm наизменично кон предниот и задниот дел на фахот, за да се подели секој комплет печатени материјали

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - комплет за читачот на картички со копирање-F1.

Друго

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали

Опции за безбедност

Безбедност на документите

БЕЗ. ВОДЕН ПЕЧАТ-B1 - го спречува умн. на чувс. отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање 

СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1 - шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребна лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат документите.

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ И ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-C2 Дополнителен комплет за хард диск кој обезбедува шифрирање и пресликување на привремените и трајните податоци. Со шифрирањето се овозможува копираните или скенираните слики да бидат шифрирани ПРЕД да бидат зачувани на хард дискот од уредот. Комплетот вклучува Canon MFP безбедносен комплет со Common Criteria level EAL3 сертификат. Со пресликувањето се копираат сите податоци во реално време, обезбедувајќи извонредно сигурна заштитна копија.

УПРАВУВАЊЕ СО ПРИСТАПОТ

Комплет со систем за управување со пристап-B1 - му овозможува на универзалниот управувач за најавување или uniFLOW да го ограничи пристапот на корисниците за користење на одредени функции на уредот.

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AJ1: додава поддршка за Genuine Adobe PostScript. Исто така, на корисниците им овозможува да печатат PDF/PS/EPS датотеки директно во уредот.

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ НА БЕЗБ. ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1 - му овозможува на корисникот да испраќа шифрирани PDF документи, како и да додава дигитални потписи од уредите во PDF/XPS кои ќе помогнат во идентификацијата на уредот од кој бил испратен документот преку невидливи и/или видливи дигитални потписи.
УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

DIRECT PRINTING

КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ (PDF/XPS)-H1 - на корисниците им овозможува да печатат PDF/XPS датотеки директно во уредот преку Remote UI и отстранливи медиуми (USB мемориски уред итн.).

Дополнителна опрема за системот

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J1 - обезбедува пристап до веб-страници и други онлајн содржини на интернет.
КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1 - овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.

Дополнителна опрема за факс

Super G3 FAX картичка-AF1 ER - придодава функција на факс.
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.

Други опции

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-J1 - за захевтување (3 x 5.000 парчиња)

  1. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање.
  2. *Поддржано е само печатење PDF датотеки од веб-страници
  3. Податоците се преземени од декларацијата ECO
  4. Режимот на мирување со потрошувачка од 1,1 W или помалку не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
  5. Податоците се преземени од декларацијата ECO
  6. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната неделна потрошувачка на електрична енергија од еден производ измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на ENERGY STAR, а верзијата е 2.0.
  7. Податоците се преземени од декларацијата ECO
  8. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779