Серија i-SENSYS MF110
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации за производот

Тип на машина

Сè-во-едно црно-бел ласерски уред

Достапни функции

Печатење, копирање и скенирањe

Печатач

Брзина на печатење

Еднострано: до 22 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До еквивалент од 2400 x 600 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 15 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Прибл.: 6,5 секунди или помалку

Јазици на печатач

UFRII-LT

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

MF113w: поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Копир

Брзина на копирање

Еднострано: до 22 стр./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 9,3 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија, текст/фотографија (со голема брзина), фотографија, текст

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Подредување копии, 2 на 1, 4 на 1, копирање документи за идентификацијa

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 2,4 сек./страница (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

215,9 mm

Скенирање кон компјутер

MF112:
TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување1

MF113w:
TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување2

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG3

Работа со медиуми

Тип на скенер

Рамно лежиште

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 150 листови

Излезно лежиште за хартија

50 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, етикети, пликови

Големини на медиум

Касета: A4, A5, B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO,
M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K, пликови (COM10, Monarch, DL, C5),
Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm.

Тежина на медиуми

Касета: 60 до 163 g/m4

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

MF112:

USB 2.0 Hi-Speed

MF113w:

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

MF112:
Windows®7 / Windows®8.1 / Windows® 10 / Windows®Server2008
/Windows®Server2008 R2/ Windows®Server2012/ Windows®Server2012 R2
/Windows®Server2016、Mac OS X верзија 10.8.5 / MacOS 10.13 и понова верзија Linux3
MF113w:
Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 

/Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Mac OS X верзија 10.8.5 и понова верзија 

/Mac OS 10.13 и понова верзија Linux3

Мрежни протоколи

Само MF113w: 

Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4, IPv6), IPP, IPPS
Скенирање:
WSD-Scan(IPv4, IPv6)
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS),
DHCP, Auto IP (IPv4), DHCPv6 (IPv6), BOOTP, RARP
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4, IPv6) HTTP, HTTPS, SNTP
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS/IPPS)
Безбедност (безжично):
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

Само MF112:
MF Scan Utility,
Toner Status Tool

Само MF113w:
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Toner Status Tool

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

150 - 1.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 10.000 страници месечно5

Брзина на процесор

MF112:
175 MHz

MF113w:
400MHz

Меморија

MF112:
128 MB

MF113w:
256MB

Контролен панел

5-линиски црно-бел LCD екран

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

372 mm x 320 mm x 255 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

372 mm x 531 mm x 504 mm

Тежина

Прибл. 8,9 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

MF112:

Макс.: приб. 910 W
Подгот.: п. 4,3 W
Мир.: прибл. НЕМА
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно
Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.)
Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)


MF113w:

Макс.: приб. 910 W
Подгот.: п. 4,3 W
Мир.: прибл. 0,8 W
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh/неделно
Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.)
Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)

Серија 26

Ниво на шум

Звучен притисок6 :
Активен режим: 47 dB во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: нечуен

Јачина на звук7:
Активен режим: 69,6 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: не е достапно

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 047 (1.600 страници8)9
Картриџ со барабан 049 (12.000 страници)

  1. Скенирање со MF Scan Utility
  2. Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business
  3. Скенирање со MF Scan Utility
  4. Скенирање со MF Scan Utility
  5. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
  6. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
  7. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
  8. Врз основа на ISO/IEC 19752
  9. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници) и картриџ со барабан 049 (12.000 страници)