Серија i-SENSYS MF260
Спецификации

Детални спецификации

Спецификации за производот

Тип на машина

Сè-во-едно црно-бел ласерски уред

Достапни функции

MF264dw:
Печатење, копирање и скенирањe

MF267dw и MF269dw:
Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

Печатач

Брз. на печатење

Еднострано: до 28 стр./мин. (A4)
Двострано: до 17,8 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 15 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Прибл.: 5,2 секунди или помалку

Јазици на печатач

UFRII-LT, PCL 5e1, PCL6

Фонтови

45 PCL фонтови

Маргина за печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Копир

Брзина на копирање

Еднострано: до 28 стр./мин. (A4)
Двострано: до 17,8 слики/мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл. 8,2 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија, текст/фотографија (со голема брзина), фотографија, текст

Двострано копирање

MF264dw и MF267dw:
1-страно на 2-страно (автоматски)

MF269dw:
2-страно на 2-страно (авт.)

Повеќе копии

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Подредување копии, 2 на 1, 4 на 1, копирање документи за идентификацијa

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

MF264dw и MF267dw:
Еднострано црно-бело: 20 слики/мин. (300x600 dpi)
Еднострано во боја: 15 слики/мин. (300x600 dpi)

MF269dw:
Еднострано црно-бело: 22 слики/мин. (300x600 dpi)
Еднострано во боја: 15 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано црно-бело: 8 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано во боја: 5 слики/мин. (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Макс. широчина на скенирање

215,9 mm

Скенирање кон е-mail

MF267dw и MF269dw:
TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување2

Скенирање кон Cloud

MF264dw:

TIFF/JPEG/PDF/PNG3


MF267dw и MF269dw:

TIFF/JPEG/PDF/PNG4

Факс

Брзина на модем

MF267dw и MF269dw:

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница5)

Режим на прием

MF267dw и MF269dw:

Само факс, автоматско префрлување помеѓу факс/телефон, режим на одговор, рачно, DRPD: избор на факс

Резолуција на факс

MF267dw и MF269dw:

Нормално: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi

Факс меморија

MF267dw и MF269dw:

До 256 страници6

Броеви за брзо бирање

MF267dw и MF269dw:

До 104 броеви за бирање

Групно бирање/одредишта

MF267dw и MF269dw:

Мак. 104 броеви за бирање / макс. 50 дестинации во една група

Секвенцијално пренесување

MF267dw и MF269dw:

Мак. 114 одредишта

Резервна копија на меморија

MF267dw и MF269dw:

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

MF267dw и MF269dw:

Да (праќање и прием)

Други карактеристики

MF267dw и MF269dw:

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

MF264dw и MF267dw:

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)


MF269dw:

Рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи (DADF)

Внес на хартија (стандарден)

MF264dw и MF267dw:
Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 1 лист
ADF за 35 листови

MF269dw:
Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 1 лист
DADF за 50 листови

Излезно лежиште за хартија

50 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, етикети, пликови

Големини на медиум

MF264dw и MF267dw:
Касета: A4, A5, A5(хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K, пликови (COM10, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm
Повеќенаменски фах: A4, A5, A5(хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K, картичка со индекс, пликови (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
ADF: A4, A5, B5, B6, правни, писма, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 105 x 148 mm макс. 216 x 356 mm

MF269dw:
Касета: A4, A5, A5(хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K, пликови (COM10, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm
Повеќенаменски фах: A4, A5, A5(хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K, картичка со индекс, пликови (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
ADF: A4, A5, B5, B6, правни, писма, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 127 x 140 mm макс. 216 x 356 mm

Тежина на медиуми

MF264dw и MF267dw:
Касета: 60 до 163 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²
ADF: 50 до 105 g/m²

MF269dw:
Касета: 60 до 163 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²
ADF: еднострано од 50 до 105 g/m², двострано од 60 до 105 g/m2

Двострано печатење

Автоматски
A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, канцелариска хартија
60 до 105 g/m2

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Оперативен систем

MF264dw: 

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / 
Mac OS X верзија 10.8.5 и понова / Mac OS 10.13 и понова
Linux7


MF267dw и MF269dw:
Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / 
Mac OS X верзија 10.8.5 и понова / Mac OS 10.13 и понова
Linux8

Мрежни протоколи

MF264dw:
Печатење: LPD, RAW, WSD-Print (IPv4, IPv6), IPP, IPPS
Скенирање: WSD-Scan(IPv4, IPv6)
Апликации за TCP/IP: Bonjour(mDNS), DHCP, Auto IP (IPv4), DHCPv6 (IPv6), BOOTP, RARP
Управување: SNMPv1, SNMPv3 (IPv4, IPv6) HTTP, HTTPS, SNTP
Безбедност (жично): филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS/IPPS),
Безбедност (безжично): WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

MF267dw и MF269dw:
Печатење: LPD, RAW, WSD-Print (IPv4, IPv6), IPP, IPPS
Скенирање: е-пошта, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6)
Апликации за TCP/IP: Bonjour(mDNS), DHCP, Auto IP (IPv4), DHCPv6 (IPv6), BOOTP, RARP
Управување: SNMPv1, SNMPv3 (IPv4, IPv6) HTTP, HTTPS, SNTP
Безбедност (жично): филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS/IPPS),
Безбедност (безжично): WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

MF264dw:
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Toner Status Tool

MF267dw и MF269dw:
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Toner Status Tool,

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

250 - 2.500 страници месечно

Работен циклус

MF264dw:
Мак. 30.000 страници месечно 9

MF267dw и MF269dw:
Мак. 30.000 страници месечно10

Брзина на процесор

400MHz

Меморија

256MB

Контролен панел

MF264dw:
5-линиски црно-бел LCD екран

MF267dw и MF269dw:
6-линиски црно-бел LCD екран на допир

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

390 mm x 405 mm x 375 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

MF264dw и MF267dw:
435 mm x 620 mm x 645 mm

MF269dw:
429 mm x 620 mm x 670 mm

Тежина

MF264dw и MF267dw:
Прибл. 12,9 Kg

MF269dw:
Прибл. 13,8 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1180 W
Подгот.: п. 5,7 W
Мир.: прибл. 0,8 W
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,8 kWh/неделно
Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.)
Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)

Серија 26

Ниво на шум

MF264dw:
Звучен притисок11:
Активен режим: 51 dB во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: нечуен
Јачина на звук12:
Активен режим: 70,7 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: не е достапно

MF267dw:
Звучен притисок13:
Активен режим: 51 dB во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: нечуен
Јачина на звук14:
Активен режим: 70,7 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: не е достапно

MF269dw:
Звучен притисок15:
Активен режим: 50 dB во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: нечуен
Јачина на звук16:
Активен режим: 70,7 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: не е достапно

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 051 (1.700 страници17)18
Картриџ 051H (4.100 страници19)20
Картриџ со барабан 051 (23.000 страници21)22

Дополнителна опрема / опции

Елементи

MF267dw и MF269dw:
TEL 6 KIT (комплет за телефон)

 1. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
 2. Скенирање со MF Scan Utility
 3. Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 4. Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 5. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 6. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 7. Поддршката за печатење и скенирање преку Linux ќе биде достапна од декември 2018 година.
 8. Поддршката за печатење и скенирање преку Linux ќе биде достапна од декември 2018 година.
 9. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 10. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 11. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 12. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 13. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 14. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 15. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 16. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 17. Врз основа на ISO/IEC 19752
 18. Печатачот се испорачува со картриџот 051 (1.600 страници) и картриџот со барабан 051 (23.000 страници)
 19. Врз основа на ISO/IEC 19752
 20. Печатачот се испорачува со картриџот 051 (1.600 страници) и картриџот со барабан 051 (23.000 страници)
 21. Врз основа на ISO/IEC 19752
 22. Печатачот се испорачува со картриџот 051 (1.600 страници) и картриџот со барабан 051 (23.000 страници)