Серија imageRUNNER 1600 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер за А4-формати

Основни функции

iR 1643iF: печатење, копирање, скенирање, испраќање и факс
iR 1643i: печатење, копирање, скенирање и испраќање

Процесор

Прилагоден процесор од Canon

Контролен панел

TFT LCD WVGA-екран на допир во боја од 12,7 cm/5 инчи

Меморија

Стандардно: 1,0 GB RAM

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА стандардно:
1000Base-T/100Base-TX/10-Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n), NFC (само iR 1643iF), директно поврзување преку Wi-Fi

ДРУГО стандардно:
USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 2.0 (уред) x1

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 650 листови
Касета за хартија: 550 листови
Повеќенаменски фах: 100 листови
Максимум: 2,300 листови (со механизам за снабдување со хартија PF-C1 (x3))

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

150 листови

Поддржани типови на медиуми

Горна касета 1:
тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, за поврзување

Повеќенаменски фах:
тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, за поврзување, етикети, пликови

Поддржани големини на медиуми

Горна касета 1:
Стандардна големина: A4, B5, A5, A5R, A6
Прилагодена големина: мин. 105,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, B5, A5, A5R, A6
Картички со индекс, пликови [бр. 10 (COM 10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина: мин. 76,2 x 127,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

Поддржани тежини на медиуми

Горна касета 1: 60 до 120 gsm

Повеќенаменски фах: 60 до 199 gsm
Двострано: 60 до 120 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 14 секунди или помалку *
Од режим на мирување: 4 секунди или помалку

* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

1643i: 480 x 595 x 452 mm (со извлечен повеќенаменски фах)
1643iF: 494 x 595 x 452 mm (со извлечен повеќенаменски фах)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1643i: 694 x 1105 mm (со отворена касета + 100 mm празнина околу главното куќиште)
1643iF: 708 x 1105 mm (со отворена касета + 100 mm празнина околу главното куќиште)

Тежина

Стандардно: прибл. 19 kg не вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR 1643iF/1643i:
43 стр./мин. (A4)

First-Copy-Out Time (BW)

Валјак: прибл. 6,3 секунди или помалку
ADF: прибл. 6,4 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600
Печатење: 600 x 600

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%, 81%, 86%

Однапред поставени зголемувања

115%, 122%, 141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, омилени поставки, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови,

Специјални функции за копирање

Двостран оригинал, создавање задачи, N на 1, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, острина, бришење на рамка, известување за завршена задача, копирање документи за идентификација, подредување

Спецификации за скенирање

Document Feeder type

Стандардно: автоматски двостран механизам за снабдување со документи

Капацитет за хартија

A4: 50 листови (80 gsm)

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 20mm)
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно/2-страно континуирано скенирање: 50 до 105 gsm

Поддржани големини на медиуми

Големина на медиуми: A4R, B5R, A5R, A6R
Прилагодена големина: 105×128 mm до 215,9x355,6 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Копирање:
1-страно скенирање: 20
2-страно скенирање: 34


Испраќање:
1-страно скенирање (ЦРНО-БЕЛО): 38
1-страно скенирање (ВО БОЈА): 13
2-страно скенирање (ЦРНО-БЕЛО): 70
2-страно скенирање (ВО БОЈА): 26

Резолуција на скенирање (dpi)

Копирање: 600 x 600
Испраќање: (проследување) до 600 x 600, (повлекување) до 600 x 600
Факс: до 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

ScanGear MF за TWAIN и WIA
Windows® 7/8.1 /10/Server2008/Server2008 R2/Server2012/Server2012 R2/Server2016, Mac OS X (10.9 или понов)

Начин на скенирање

Функцијата за испраќање е достапна кај двата модели
Скенирање кон USB-мемориски уред
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај двата модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

Е-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (50)/локално (300)/брзо бирање (281)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: 196 x 204 (И-ФАКС)
300 x 300 (е-пошта/SMB/FTP)
Повлекување: макс. 9600 x 9600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, можност за пребарување, шифрирано, дигитален потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, име на датотека, предмет/порака, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

iR 1643iF: стандардно

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино/фотографија), 200 x 100 (нормално)

Големина за испраќање/снимање

A4, B5*1, A5*1, A6*1

*1 Испратено како A4

Факс меморија

До 512 страници

Броеви за брзо бирање

Макс. 281

Групно бирање/одредишта

Макс. 299 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 310 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Двостран оригинал, густина (за скенирање), острина, Tx-извештај, Rx-режим, резолуција, омилени поставки

Спецификации за складирање

Мемориски медиуми

Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Вграден универзален управувач за најавување со uniFLOW online/online Express*, проверка на ID на оддел.

*Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac-адреса, IPSEC, TLS-шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP-проверка на идентитет, POP-проверка на идентитет пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, шифриран PDF, потпис на уред

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

AC220-240 V: 3,9 A, 50/60 Hz

Приклучок (главен уред)

CEE7/7

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1420 W или помалку
Режим на подготвеност: прибл. 13,6 W
Режим на мирување: прибл. 0,9 W
Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,1 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)* : 1,4 kWh

*Според US ENERGY STAR® верзија 2.0

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим: 72,9 dB или помалку*1
Режим на подготвеност: LwAm 3,7 B, Kv 0,3 B*2

Ниво на звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим: 1-страно: LpAm 54 dB, 2-страно: LpAm 53 dB
Режим на подготвеност: 24 dB

*1 Усогласеност со RAL-UZ205 (2017) (податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црн тонер T06

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

Црно-бело: 20.500 страници (A4)

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM)*:
лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди. uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

*Потребно е инсталирање, активирање и регистрирање

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Многубројни апликации

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување

Опции за залиха на хартија

Опции за механизам за снабдување со листови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-C1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, за поврзување
Големина на хартија: A4, B5, A5, A5R, A6,
Прилагодена големина: од 105,0 x 148,0mm до 216,0 x 355,6mm
Тежина на хартија: 60 до 120 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 480 x 464 x 842*mm (*поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 4,0 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

КОМПЛЕТ СО MICARD-ДОДАТОК-B1
ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-J1

System and Controles Options

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-E1E EU

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА КОНТРОЛА I/F-C1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

КОМПЛЕТ СО ДОЛГ КАБЕЛ TEL 6 ЗА ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО
КОМПЛЕТ СО ДОЛГ КАБЕЛ TEL 6 ЗА ЕУ
КОМПЛЕТ СО ДОЛГ КАБЕЛ TEL 6 ЗА ЈУЖНА АФРИКА