Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER 2224

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање и факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,6 GHz
 • Контролен панел
  Црно-бел екран на допир од 8,9 cm/3,5 инчи
 • Меморија
  Стандардно: 1,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: 2 GB eMMC
 • Приклучок за интерфејс
  Стандардно: USB 2.0 (уред) x1
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 350 листови
  Максимум: 600 листови (со модул за снабдување на касетата-AK1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 250 листови
  Максимум: 250 листови
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, пликови

  Касета за хартија:
  Обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R,
  Пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5)
  Приспособена големина мин. 95,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm

  Касета за хартија:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 60 до 157 gsm
  Касети за хартија: 64 до 90 gsm
 • Потребно време за загревање
  Од моментот на вклучување: 13 секунди или помалку*

  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

  Режим за брзо вклучување: нема

  Од режим на мирување: 4,3 секунди или помалку
 • Димензии (Ш x Д x В)
  627 x 589 x 502 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  1065 x 1285 mm
 • Тежина
  Прибл. 32,3 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  1-страно : До 24 стр./мин. (A4), до 12 стр./мин. (A3), до 11 стр./мин. (A4R)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  До 1.200 x 1.200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFRII
 • Двострано печатење
  Да
 • Функции за печатење
  Воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, мешани големини/ориентации на хартии,
  Намалување на тонерот, печатење постери, датум на печатење
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows®8.1 / Windows®10 / Windows®11 / Windows®Server2012 / Windows®Server2012 R2 / Windows®Server2016 / Windows®Server2019 / Windows®Server2022

  Од ноември 2022 година

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  1-страно : До 24 стр./мин. (A4), до 12 стр./мин. (A3), до 11 стр./мин. (A4R)
 • Време до првата копија
  Валјак: прибл. 7,4 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600x 600
 • Повеќе копии
  до 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Однапред поставени зголемувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим со прекин, книга во две страници, двостран оригинал, подредување, создавање задача, N на 1, оригинали во различни големини, острина, бришење рамка, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Стандарден капак на плочата
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  ScanGear MF. За TWAIN и WIA
  Windows®8.1/ Windows®10/Windows®11
  macOS (10.12 или понов)

  * Од ноември 2022 година
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга
 • Поддржани големини на медиуми
  Макс. големина на скенирање на плоча: 297,0 x 432,0 mm
 • Начин на скенирање
  Проследено скенирање, скенирање со повлекување
 • Двострано скенирање
  Не

Спецификации за факс

 • Брзина на модем
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на ID на оддел (најавување со PIN и ID на оддел, најавување на ниво на функција)
 • Безбедност на документите
  Безбедност на печатење (безбедно печатење)
 • Безбедност на уред
  Стандардна иницијализација на мемориски простор, функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFP, проверка на системот при вклучувањето (NIST SP800-193)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF) Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V 50/60 Hz (2,8)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Режим на подготвеност: прибл. 15,5
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):

  * Според US Energy Star 3.0
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)
  Активен режим (1-страно): 6,7 B*, Kv: 0,3 B*

  Ниво на звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (1-страно): 55 dB*

  * Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017

Софтвер и управување со печатачот

 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црн тонер C-EXV 42
 • Проценета потрошувачка на тонер
  10.200 страници (A4)
  (процена @ 5% покриеност)

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Име: модул за снабдување на касетата-AK1
  Капацитет за: 250 листови x 1 (80 gsm)
  Вид на хартија: обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
  Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Тежина на хартија: 64 до 90 gsm
  Извор на напојување: главен уред
  Димензии (Ш x Д x В): 581 x 575 x 92 mm
  Тежина: прибл. 5,8 kg

Хардверски додатоци

 • Други
  Име: Подножје од рамен тип-J2
  Изборно подножје за подигнување на уредот при самостојно стоење

Други опции

 • Други
  Единица за моментално захефтување-B1