Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER 2224iF

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање и факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,6 GHz
 • Контролен панел
  Црно-бел екран на допир од 8,9 cm/3,5 инчи
 • Меморија
  Стандардно: 1,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: 2 GB eMMC
 • Приклучок за интерфејс
  Стандардно за МРЕЖА: 100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
  ДРУГИ стандарди: USB 2.0 (уред) x1
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 350 листови
  Максимум: 600 листови (со модул за снабдување на касетата-AK1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 250 листови
  Максимум: 250 листови
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, пликови

  Касета за хартија:
  Обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R,
  Пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5)
  Приспособена големина мин. 95,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm

  Касета за хартија:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 60 до 157 gsm
  Касети за хартија: 64 до 90 gsm
  Двострано: 60 до 90 gsm
 • Потребно време за загревање
  Од моментот на вклучување: 13 секунди или помалку*

  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

  Режим за брзо вклучување: нема

  Од режим на мирување: 4,3 секунди или помалку
 • Димензии (Ш x Д x В)
  627 x 607 x 606 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  1065 x 1285 mm
 • Тежина
  Прибл. 37,5 kg не вклучувајќи тонер

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  1-страно : До 24 стр./мин. (A4), до 12 стр./мин. (A3), до 11 стр./мин. (A4R)
  2-страно: до 16,7 стр./мин. (A4), до 7,5 стр./мин. (A3), до 7,8 стр./мин. (A4R)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  До 1.200 x 1.200
 • Јазици за опис на страница
  UFRII, PCL6/PCL5
 • Двострано печатење
  Да
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Canon PRINT Business и Universal Print by Microsoft

  Достапен е широк избор на софтвери за да се обезбеди печатење од мобилни уреди до услуги базирани на Cloud, во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
 • Фонтови
  PCL-фонтови: 45 Roman, 10 Bitmap-фонтови
 • Функции за печатење
  Воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии,
  Намалување на тонерот, печатење постери, датум на печатење
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows®8.1 / Windows®10 / Windows®11 / Windows®Server2012 / Windows®Server2012 R2 / Windows®Server2016 / Windows®Server2019 / Windows®Server2022

  PCL: Windows®8.1 / Windows®10 / Windows®11 / Windows®Server2012 / Windows®Server2012 R2 / Windows®Server2016 / Windows®Server2019 / Windows®Server2022

  PPD: Windows®8.1/Windows®10/Windows®11

  Од ноември 2022 година

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  1-страно : До 24 стр./мин. (A4), до 12 стр./мин. (A3), до 11 стр./мин. (A4R)
  2-страно: до 16,7 стр./мин. (A4), до 7,5 стр./мин. (A3), до 7,8 стр./мин. (A4R)
 • Време до првата копија
  Валјак: прибл. 7,4 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600x 600
 • Повеќе копии
  до 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Однапред поставени зголемувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим со прекин, книга во две страници, двостран оригинал, подредување, создавање задача, N на 1, оригинали во различни големини, острина, бришење рамка, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Стандарден двостран автоматски механизам за снабдување со документи [2-страно на 2-страно]
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  ScanGear MF. За TWAIN и WIA
  Windows®8.1/ Windows®10/Windows®11

  macOS (10.12 или понов)

  * Од ноември 2022 година
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: до 600 x 600
  Скенирање за испраќање: (проследување) до 300 x 600, (повлекување) до 600 x 600
  Скенирање кон факс: до 200 x 400
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  50 листови (80 gsm)
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга
  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно/2-страно континуирано скенирање: 52 до 105 gsm (BW/CL)

  Поддржано е снабдување само со 1 лист при опсег од 37-52 и 105-128 gsm.
 • Поддржани големини на медиуми
  Макс. големина на скенирање на плоча: 297,0 x 432,0 mm
  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R
  Приспособена големина: 128,0 x 148,0 mm до 297,0 x 432,0 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон мрежа
 • Брзина на скенирање
  DADF:
  1-страно скенирање: 35/25 (300 dpi, испраќање), 25 (600 dpi, копирање)
  2-страно скенирање: 12/8 (300 dpi, испраќање), 8 (600 dpi, копирање)
 • Двострано скенирање
  Да

Спецификации за испраќање

 • Изборно / стандардно
  Стандардно
 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта (SMTP), SMB3.0
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (50)/локално (300)/брзо бирање (296)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: 300 x 600 (SMB/FTP/е-пошта)
  Повлекување: 50 x 50, 75 x 75, 150 x 150, 200 x 200, 300 x 300, 400 x 400*, 600 x 600*

  *режимот за бои нуди само црно-бела опција
 • Протокол за комуникација
  Датотека: SMB3.0 (TCP/IP) е-пошта: SMTP (испраќање)
 • Формат на датотека
  Стандардно : TIFF, JPEG*, PDF, PDF (компактен)

  *Само една страница
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, оригинали во различни големини, приспособување на густината, острина, преглед, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај

Спецификации за факс

 • Изборно / стандардно
  Стандардно
 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A5*2, A5R*2,B4, B5*1, B5R*2
  Примање: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R

  *1 Испратено како B4
  *2 Испратено како A4
 • FAX-меморија
  До 512 страници
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 296
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 299 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 310 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, TX-извештај, секвенцијално пренесување

Спецификации за складирање

 • Мемориски медиуми
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на ID на оддел (најавување со PIN и ID на оддел, најавување на ниво на функција)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMPv3, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP-адреса), овозможување/оневозможување (мрежни апликации, Remote UI, USB-интерфејс), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN
 • Безбедност на документите
  Безбедност на печатење (безбедно печатење), безбедност за испраќање податоци (ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја)
 • Безбедност на уред
  Стандардна иницијализација на мемориски простор, функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFP, проверка на системот при вклучувањето (NIST SP800-193)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 °C (50 до 86 °F)
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V 50/60 Hz (2,8)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Режим на подготвеност: прибл. 15,5
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
  0,28 kWh

  * Според US Energy Star 3.0
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)
  Активен режим (1-страно): 6,7 B*, Kv: 0,3 B*

  Ниво на звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (1-страно): 55 dB*

  * Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017

Софтвер и управување со печатачот

 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
 • Софтвер за скенирање
  ScanGear
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црн тонер C-EXV 42
 • Проценета потрошувачка на тонер
  10.200 страници (A4)
  (процена @ 5% покриеност)

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Име: модул за снабдување на касетата-AK1
  Капацитет за: 250 листови x 1 (80 gsm)
  Вид на хартија: обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
  Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Тежина на хартија: 64 до 90 gsm
  Извор на напојување: главен уред
  Димензии (Ш x Д x В): 581 x 575 x 92 mm
  Тежина: прибл. 5,8 kg

Хардверски додатоци

 • Други
  Име: Подножје од рамен тип-J2
  Изборно подножје за подигнување на уредот при самостојно стоење

Опции за контролерите и системот

 • Опрема за факс
  СЛУШАЛКА-K1

Други опции

 • Други
  Единица за моментално захефтување-B1