Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER 2224N

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање и изборно испраќање
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,6 GHz
 • Контролен панел
  Црно-бел екран на допир од 8,9 cm/3,5 инчи
 • Меморија
  Стандардно: 1,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: 2 GB eMMC
 • Приклучок за интерфејс
  Стандардно за МРЕЖА: 100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
  ДРУГИ стандарди: USB 2.0 (уред) x1
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 350 листови
  Максимум: 600 листови (со модул за снабдување на касетата-AK1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 250 листови
  Максимум: 250 листови
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, пликови

  Касета за хартија:
  Обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R,
  Пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5)
  Приспособена големина мин. 95,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm

  Касета за хартија:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 60 до 157 gsm
  Касети за хартија: 64 до 90 gsm
  Двострано: 60 до 90 gsm
 • Потребно време за загревање
  Од моментот на вклучување: 13 секунди или помалку*

  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

  Режим за брзо вклучување: нема

  Од режим на мирување: 4,3 секунди или помалку
 • Димензии (Ш x Д x В)
  627 x 589 x 502 mm (со капак на плочата)
  627 x 589 x 594 mm (со капак на плочата и касета)
  627 x 607 x 698 mm (со DADF и касета)
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  1065 x 1285 mm
 • Тежина
  Стандардно: прибл. 31,6 kg не вклучувајќи тонер

Спецификации за печатење

 • Метод на печатење
  1-страно*: До 24 стр./мин. (A4), до 12 стр./мин. (A3), до 11 стр./мин. (A4R)
  2-страно: до 16,7 стр./мин. (A4), до 7,5 стр./мин. (A3), до 7,8 стр./мин. (A4R)

  *Со изборна единица за двострано печатење-Е1
 • Резолуција на печатење (dpi)
  До 1.200 x 1.200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFRII, PCL6/PCL5
 • Двострано печатење
  Изборно
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Canon PRINT Business и Universal Print by Microsoft

  Достапен е широк избор на софтвери за да се обезбеди печатење од мобилни уреди до услуги базирани на Cloud, во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
 • Фонтови
  PCL-фонтови: 45 Roman, 10 Bitmap-фонтови
 • Функции за печатење
  Воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии,
  Намалување на тонерот, печатење постери, датум на печатење
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows®8.1 / Windows®10 / Windows®11 / Windows®Server2012 / Windows®Server2012 R2 / Windows®Server2016 / Windows®Server2019 / Windows®Server2022 PCL: Windows®8.1 / Windows®10 / Windows®11 / Windows®Server2012 / Windows®Server2012 R2 / Windows®Server2016 / Windows®Server2019 / Windows®Server2022

  PPD: Windows®8.1/Windows®10/Windows®11

  Од ноември 2022 година

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  1-страно : До 24 стр./мин. (A4), до 12 стр./мин. (A3), до 11 стр./мин. (A4R)
  2-страно: до 16,7 стр./мин. (A4), до 7,5 стр./мин. (A3), до 7,8 стр./мин. (A4R)

  *со изборен DADF
 • Време до првата копија
  Валјак: прибл. 7,4 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600x 600
 • Повеќе копии
  до 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Однапред поставени зголемувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим со прекин, книга во две страници, двостран оригинал, подредување, создавање задача, N на 1, оригинали во различни големини, острина, бришење рамка, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Стандарден капак на плочата и изборен двостран автоматски механизам за снабдување со документи [2-страно на 2-страно]
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  ScanGear MF. За TWAIN и WIA
  Windows®8.1/ Windows®10/Windows®11
  macOS (10.12 или понов)

  * Од ноември 2022 година
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: до 600 x 600
  Скенирање за испраќање: (проследување) до 300 x 600, (повлекување) до 600 x 600
  Скенирање кон факс: до 200 x 400
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  50 листови (80 gsm)
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга
  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно/2-страно континуирано скенирање: 52 до 105 gsm (BW/CL)

  Поддржано е снабдување само со 1 лист при опсег од 37-52 и 105-128 gsm.
 • Поддржани големини на медиуми
  Макс. големина на скенирање на плоча: 297,0 x 432,0 mm
  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R
  Приспособена големина: 128,0 x 148,0 mm до 297,0 x 432,0 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон мрежа
 • Брзина на скенирање
  Со изборен DADF:
  1-страно скенирање: 35/25 (300 dpi, испраќање), 25 (600 dpi, копирање)
  2-страно скенирање: 12/8 (300 dpi, испраќање), 8 (600 dpi, копирање)
 • Двострано скенирање
  Да, со изборен DADF

Спецификации за испраќање

 • Изборно / стандардно
  Изборно
 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта (SMTP), SMB3.0
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (50)/локално (300)/брзо бирање (296)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: 300 x 600 (SMB/FTP/е-пошта)
  Повлекување: 50 x 50, 75 x 75, 150 x 150, 200 x 200, 300 x 300, 400 x 400*, 600 x 600*

  *режимот за бои нуди само црно-бела опција
 • Протокол за комуникација
  Датотека: SMB3.0 (TCP/IP)
  Е-пошта: SMTP (испраќање)
 • Формат на датотека
  Стандардно : TIFF, JPEG*, PDF, PDF (компактен)

  *Само една страница
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, оригинали во различни големини, приспособување на густината, острина, преглед, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај

Спецификации за складирање

 • Мемориски медиуми
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на ID на оддел (најавување со PIN и ID на оддел, најавување на ниво на функција)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMPv3, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP-адреса), овозможување/оневозможување (мрежни апликации, Remote UI, USB-интерфејс), одвојување на USB-приклучокот од LAN
 • Безбедност на документите
  Безбедност на печатење (безбедно печатење),
  Испраќање безбедност на податоците* (ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, овозможување/забранување испраќање од историја)

  *Со изборен комплет за испраќање во боја-AC1@E
 • Безбедност на уред
  Стандардна иницијализација на мемориски простор, функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFP, проверка на системот при вклучувањето (NIST SP800-193)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Т.:10-30 °C(50-86 °F)

  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V 50/60 Hz (2,8)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Режим на подготвеност: прибл. 15,5
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
  0,28 kWh

  * Според US Energy Star 3.0
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)
  Активен режим (1-страно): 6,7 B*, Kv: 0,3 B*

  Ниво на звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (1-страно): 55 dB*

  * Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017

Софтвер и управување со печатачот

 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
 • Софтвер за скенирање
  ScanGear
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црн тонер C-EXV 42
 • Проценета потрошувачка на тонер
  10.200 страници (A4)
  (процена @ 5% покриеност)

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Име: модул за снабдување на касетата-AK1
  Капацитет за: 250 листови x 1 (80 gsm)
  Вид на хартија: обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
  Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Тежина на хартија: 64 до 90 gsm
  Извор на напојување: главен уред
  Димензии (Ш x Д x В): 581 x 575 x 92 mm
  Тежина: прибл. 5,8 kg
 • Механизам за снабдување со хартија
  Име: DADF-AY2
  Двостран автоматски механизам за снабдување со документи [2-страно на 2-страно]

Хардверски додатоци

 • Други
  Име: Подножје од рамен тип-J2
  Изборно подножје за подигнување на уредот при самостојно стоење

Опции за контролерите и системот

 • Опции за испраќање
  КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ВО БОЈА-AC1

Други опции

 • Други
  Единица за моментално захефтување-B1