Серија imageRUNNER 2600 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

Стандардно: TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 17,8 cm/7 инчи

Меморија

Стандардно: 2,0 GB RAM

Простор за складирање

Стандардно: 64 GB eMMC (слободен простор 30 GB)

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА 
- Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n) 
 
ДРУГО 
- Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x3, USB 2.0 (уред) x1;

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 1.200 листови
Максимум: 2.300 листови (со единица за снабдување на касетата-AN1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 545 листови (со внатрешна единица за завршна обработка-J1)

Можности за завршна обработка

Стандарден модел: подредување, групирање
Со внатрешна единица за завршна обработка-Ј1: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување без хефталки, захефтување на барање

Поддржани типови на медиуми

Касета за хартија (1/2):
тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена
 
Повеќенаменски фах:
тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена, транспарентна, паус*, етикети, за поврзување, пликови
*Некои видови на паус хартија не може да се користат.

Поддржани големини на медиуми

Горна касета 1:
Стандардна големина: A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: мин. 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 390,0 mm
 
Долна касета 2:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: мин. 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
 
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, пликови [бр. 10 (COM 10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина/слободна големина: мин. 98,0 x 148,0 до 297,0 x 431,8 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касети за хартија (1/2): 60 до 220 gsm 
Повеќенаменски фах: 52 до 220 gsm (тенка хартија: само вертикално снабдување со хартија: 52 до 59 gsm)
Двострано: 60 до 105 gsm

Потребно време за загревање (со вклучен режим за брзо вклучување)

Од моментот на вклучување: 12 секунди или помалку *
* Време откако ќе се вклучи уредот во режим на брзо вклучување па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
4 секунди или помалку*
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

iR 2645i: 586 x 709 x 926 mm
iR 2630i: 586 x 713 x 912 mm
iR 2625i: 586 x 713 x 912 mm (со DADF-AZ1)
586 x 700 x 818 mm (со капак на валјак од тип Z)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

iR 2645i: 1363 x 1269 mm*
iR 2630i: 1363 x 1273 mm*
iR 2625i: 1363 x 1273 mm (со DADF-AZ1)*
1363 x 1260 mm (со капак на валјакот од тип Z)*
 
*со отворена касета + 100 mm празнина околу главното куќиште

Тежина

iR 2645i: прибл. 75,5 kg не вклучувајќи тонер
iR 2630i: прибл. 73,6 kg не вклучувајќи тонер
iR 2625i: прибл. 73,6 kg не вклучувајќи го тонерот (со DADF-AZ1)
Прибл. 66,8 kg не вклучувајќи го тонерот (со капак на валјак од тип Z)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR 2645i:
45 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R)
 
iR 2630i:
30 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 21 стр./мин. (A4R), 17 стр./мин. (A5R)
 
iR 2625i:
25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 17 стр./мин. (A4R), 17 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

iR 2645i: прибл. 3,9 секунди или помалку 
iR 2630i/2625i: прибл. 5,9 секунди или помалку 

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 × 600
Печатење: до 1.200 x 1.200

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 61%, 70%, 81%, 86%

Однапред поставени зголемувања

115%, 122%, 141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, создавање задачи, N на 1, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, острина, бришење на рамка, поместување, растојание меѓу страници, известување за завршена задача, копирање документи за идентификација, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Резолуција со можност за избирање

iR2645i: стандардна единица за снабдување со документи (DADF-BA1)
iR2630i: стандардна единица за снабдување со документи (DADF-AZ1)
iR2625i: Изборна единица за снабдување со документи (DADF-AZ1) или капак на валјак од тип Z

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

DADF-BA1: 100 листови
DADF-AZ1: 50 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак (DADF-BA1): 
лист, книга, 3-димензионални предмети
Валјак (DADF-AZ1): 
лист, книга,
 
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-BA1:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)*
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)*
*Поддржано е снабдување само со 1 лист при опсег од 38-42 gsm. (Снабдувањето е загарантирано, но не и корекцијата на геометриското изобличување)
DADF-AZ1:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)*
2-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)*
 
*Поддржано е снабдување само со 1 лист при опсег од 38-52 и 105-128 gsm. (Снабдувањето е загарантирано, но не и корекцијата на геометриското изобличување)

Поддржани големини на медиуми

Плоча: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm
 
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-BA1: A3, A4, A4R, A5, A5R, B5, B5R, B6, B4R
Прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 297,0 x 431,8 mm
 
DADF-AZ1:
A3, A4, A4R, A5, A5R, B5, B5R, B4R
Прилагодена големина: од 128,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

DADF-BA1:
1-страно скенирање: 55/55 (300 dpi), 45 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)
2-страно скенирање: 27,5/27,5 (300 dpi), 22,5 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)
 
DADF-AZ1:
1-страно скенирање: 35/25 (300 dpi), 25 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)
2-страно скенирање: 12/8 (300 dpi), 8 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

Копирање: 600 x 600
Испраќање: (проследување) до 600 x 600, (повлекување) до 600 x 600
Факс: до 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
 
Поддржан оперативен систем: Windows® 7/8.1/10
Windows® Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање кон USB-мемориски уред: достапно кај сите модели
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, Super G3 FAX (изборно)

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: 600 x 600 
Преземање: 600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 200, 150 x 150, 100 x 100, 75 x 75

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP (испраќање), POP3 (примање)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF (MMR), JPEG*, PDF (компактно, со можност за пребарување, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис на уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS (кориснички потпис)
*Само една страница 

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Изборно кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

4

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps 
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино/фотографија), 200 x 100 (нормално)

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
 
*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 страници

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, TX-извештај

Спецификации за складирање

Мемориски медиуми

Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: Universal Login Manager (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, проверка на ID на оддел, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW), слика за најавување
* Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Изборно: спречување на губењето податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac-адреса, IPSEC, TLS-шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP-проверка на идентитет, POP-проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред
Изборно: кориснички потпис

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50/60 Hz, 5,2 Amp

Приклучок (главен уред)

CEE7/7

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1500 W 
 
Режим на подготвеност: прибл. 20 W 
 
Режим на мирување: прибл. 1,0 W
 
Исклучена дополнителна компонента: 
Прибл. 0,4 W
 
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*: 
iR 2645i: 0,69 kWh
iR 2630i: 0,45 kWh
iR 2625i: 0,38 kWh
 
*Според US ENERGY STAR® верзија 3.0

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
 Активен режим:
iR 2645i:73,1 dB или помалку*1
iR 2630i:71,0 dB или помалку*1
iR 2625i: 70,2 dB или помалку*1
 
 Режим на подготвеност: нема шум*2
„Нема шум“ значи дека нивото на звучен притисок од позиција на
набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со
ISO 7779.
 
 
Ниво на звучен притисок (LpAm)*2
Положба на стоење до уредот:
 Активен режим:
iR 2645i: 1-страно: LpAm 52 dB, 2-страно: LpAm 55 dB
iR 2630i: 1-страно: LpAm 50 dB, 2-страно: LpAm 53 dB
iR 2625i: 1-страно: LpAm 50 dB, 2-страно: LpAm 52 dB
 
 Режим на подготвеност: нема шум*2
„Нема шум“ значи дека нивото на звучен притисок од позиција на
набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779.
 
*1 Усогласеност со RAL-UZ205 (2017) (податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црн тонер C-EXV 59

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

Црно-бело: 30.000 страници (A4)

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM): 
лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди. 
uniFLOW Online Express*: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud. 
*Потребна е инсталација, активирање и регистрација 

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
 
eMaintenance: 
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
 
Систем за испорака на содржини:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR-опции; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1

Капацитет за хартија: 550 листови x 2 (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R, 
Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 до 297,0 x 431,8 mm
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 650 x 248 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 23,5 kg

Излезни опции

INNER 2-WAY TRAY-L1

Овозможува раздвојување на копии, отпечатени материјали и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капацитет од 350 листови (горен фах 100 листови/долен фах 250 листови).

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1 (внатрешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: 45 листови 
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 500 листови; 
A3, A4R, B4, B5R: 250 листови;
A6R: 30 листови
* со хартија од 81,4 gsm
Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/A4R/B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4/B4/B5: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 604 x 535 x 205 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 7,3 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - систем за пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
 
Кутија со читач за IC-картички-C2
 
ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-H3 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ТИП НА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-F1 - Безбедносна дополнителна опрема што ја штити касетата од отворање (достапна само на одредени пазари)
КАПАК НА ВАЛЈАКОТ ОД ТИП Z
DADF-AZ1

Безбедност на податоците

Слика за најавување-A1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1 - додава поддршка за PCL за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).
 
КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PS-BD1 - нуди поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D баркодови со помош на технологијата Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-D1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AV2
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за захефтување (2 x 5.000 парчиња)