imageRUNNER ADVANCE 4500 III Series
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени)

Контролен панел

Стандарден: TFT LCD WSVGA екран на допир од 25,6 cm(10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 1.200 листови
 Касета за 550 листови x 2, повеќенаменски фах: 100 листови
Максимум: 6.350 листови (со единица за снабдување на касетата со голем капацитет-B1 и магацин за хартија-F1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 3.350 листови (со единицата Buffer Pass-N1 + единицата за завршна обработка со захефтување-Y1 или единицата за завршна обработка на брошури-Y1)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки*1, захефтување без хефталки, захефтување на барање
Со надворешна единица за завршна обработка*2: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, спојување*3, правење дупки*4, захефтување без хефталки, захефтување на барање

*1 Потребна е внатрешна единица за правење 2/F4 дупки-C1 или внатрешна единица за правење S4 дупки-C1
*2 Потребна е единицата Buffer Pass-N1
*3 Потребна е единица за завршна обработка на брошури-Y1
*2 Потребна е единица за правење 2/4 дупки-A1 или единица за правење 4 дупки-A1

Поддржани типови на медиуми

Касета за хартија (1/2):
тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена Повеќенаменски фах:
тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена, транспарентна, паус*, етикети, за поврзување, пликови

*Некои видови на паус хартија не може да се користат.

Поддржани големини на медиуми

Горна касета 1:
Стандардна големина: A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R 
Прил. големина: мин. 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 390,0 mm
Долна кас. 2:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R 
Прил. големина: мин. 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, пликови [бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL]
Прилагодена големина: мин. 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
Слободна гол.: мин. 98,0 x 148,0 mm до 297,0 x 431,8 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касети за хартија (1/2): 60 до 128 gsm

Повеќенаменски фах: 52 до 220 gsm (тенка хартија: само вертикално снабдување со хартија: 52 до 59 gsm)
Двострано: 60 до 105 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 24 секунди или помалку*

*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*

*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Димензии (Ш x Д x В)

Со капак на валјакот: 587 x 728 x 822 mm
Со DADF-A1 за обработка во едно поминување: 587 x 740 x 945 mm
Со DADF-AV1: 587 x 750 x 926 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија:
889 x 1.160 mm (со капак на валјакот од тип W + отворен повеќенаменски фах/извлечен фах за проширување + отворена касета за хартија)
889 x 1.172 mm (со DADF-A1 за обработка во едно поминување + отворен повеќенаменски фах/извлечен фах за проширување + отворена касета за хартија)
889 x 1.182 mm (со DADF-AV1 + отворен повеќенаменски фах/извлечен фах за проширување + отворена касета за хартија)

Целосна конфигурација:
1,811 x 1.270 mm (со DADF-A1 за обработка во едно поминување + магацин за хартија-F1 + единица за завршна обработка на брошури-Y1 со единица за спојување + отворена касета за хартија)
1.811 x 1.280 mm (со DADF-AV1 + магацин за хартија F1 + единица за завршна обработка на брошури-Y1 со единица за спојување + отворена касета за хартија)

Тежина

Со капак на валјакот од тип W: прибл. 73 kg вклучувајќи тонер
Со DADF-A1 за обработка во едно поминување: прибл. 86 kg вклучувајќи тонер
Со DADF-AV1: прибл. 81 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV 4551i III:
 51 стр./мин. (A4), 25 стр./мин. (A3), 37 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4545i III:
45 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4535i III:
35 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 20 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 4525i III:
25 стр./мин. (A4), 15 стр./мин. (A3), 17 стр./мин. (A4R), 17 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

iR-ADV 4551i III: прибл. 3,7 секунди или помалку
iR-ADV 4545i III/4535i III: прибл. 3,8 секунди или помалку
iR-ADV 4525i III: прибл. 5,2 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

Читање: 600 x 600
Печатење: до 1.200 x 1.200

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, каскадно копирање, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

Резолуција со можност за избирање

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување*(DADF-A1) или двостран автоматски механизам за снабдување со документи (DADF-AV1) [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]

* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

DADF-A1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ: 150 листови
DADF-AV1: 100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 50 mm, тежина: до 2 kg)

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-A1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ:
1-страно скенирање: 38 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 157 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 157 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 157 gsm (ВО БОЈА)
DADF-AV1:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-A1 во едно поминување: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6R, прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm
DADF-AV1: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6, прилагодена големина: 139,7 x 128 mm до 297,0 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

DADF-A1 ЗА ОБРАБОТКА ВО ЕДНО ПОМИНУВАЊЕ:
1-страно скенирање: 80 /80 (300 dpi), 80 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)
2-страно скенирање: 160 /160 (300 dpi), 150 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)
DADF-AV1:
1-страно скенирање: 70 /70 (300 dpi), 51 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)
2-страно скенирање: 35 /35 (300 dpi), 25,5 (ЦРНО-БЕЛО: 600 dpi)

Резолуција на скенирање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-ФАКС(изборен), IP-факс (изборен)

Адресар

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

600 x 600, 400 x 400, 300 x 300, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100, 150 x 150, 100 x 100

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS(кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1

*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина (за скенирање), острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16 GB (стандарден HDD)
Прибл. 480 GB (со изборен HDD од 1 TB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

*Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

iR-ADV 4551i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,6 Amp
iR-ADV 4545i/4535i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,2 Amp
iR-ADV 4525i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,3 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Печатење: iR-ADV 4551i III: 882 W*1. iR-ADV 4545i III: 862 W*1, iR-ADV 4535i III: 783 W*1, iR-ADV 4525i III: 614 W*1
Подгот.: п. 37 W*1 
Мир.: прибл. 0,9 W*2
Ис. до. ко.: п. 0,3 W*3

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W можно е да не биде достапен во сите случаи поради одредени поставки.
*3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО): iR-ADV 4551i III: 73,8 dB или помалку*1, iR-ADV 4545i III: 73,1 dB или помалку*1, iR-ADV 4535i III: 71,8 dB или помалку*1, iR-ADV 4525i III: 70,2 dB или помалку*1,
Режим на подготвеност: iR-ADV 4551i III: 37 dB, iR-ADV 4545i III: 37 dB*2, iR-ADV 4535i III: 36 dB*2, iR-ADV 4525i III: 36 dB*2 

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО) (1-страно/2-страно):
iR-ADV 4551i III: 54 dB/56 dB*2
iR-ADV 4545i III: 51 dB/56 dB*2
iR-ADV 4535i III: 51 dB/54 dB*2
iR-ADV 4525i III: 50 dB/52 dB*2
Режим на подготвеност:
iR-ADV 4551i III/4545i III: 21 dB*2 
iR-ADV 4535i III/4525i III 20 dB*2

*1 Усогласеност со DE-UZ205 (2017) (Податоците се преземени од вредноста на стандардот Blue Angel)
*2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (1988)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

ЦРН ТОНЕР C-EXV 53

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

ЦРН ТОНЕР C-EXV 53: 42.100 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AN1

Капацитет на хартија: 550 листови x 2 (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5R, B5, прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 650 x 248 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 23,5 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-B1

Капац. за харт.: 2.450 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена
Гол. на хар.: A4
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 650 x 248 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 28 kg

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-F1

Кап. за хартија: 2.700 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена
Големина на хартија: A4, B5
Тежина на хартија: 60 до 128 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 344 x 630 x 440 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 31kg

Излезни опции

ВНАТРЕШЕН 2-НАСОЧЕН ФАХ-L1

Овозможува раздвојување на копии, отпечатени материјали и факсови. Додава втор внатрешен излезен фах за добивање на комбиниран излезен капац. од 350 лис. (горен фах 100 лис./долен фах 250 лис.).

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1 (внатрешна)

Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: 45 листови
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 500 листови, A3, A4R, B4, B5R 250 листови, A6R: 30 листови

*со хартија од 81,4 gsm

Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/A4R/B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4/B4/B5: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 604 x 535 x 205 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 7,3 kg

Единица за завршна обработка со захефтување-Y1 (надворешна)

(Потребна е единицата Buffer Pass-N1)
Број на фахови: 2
Капацитет на горен фах*: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови,
Капацитет на долен фах*: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови, A3, A4R B4, B5R: 1.500 листови, A6R: 250 листови (52 до 105 gsm), 50 листови (106 до 220 gsm)

*со хартија од 81,4 gsm

Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
A3/A4R/B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захеф. на барање: 50 листови (90 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 × 623 × 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 31kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1 (надворешна)

(Потребна е единицата Buffer Pass-N1)
(Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1.) Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 297,0 x 431,8 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (60 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 220 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 637 mm × 623 mm × 1.142 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
Тежина: прибл. 57kg

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/F4 ДУПКИ-C1

(Потребна е ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ S4 ДУПКИ-C1

(Потребна е ВНАТРЕШНАТА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
2 или 4
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од главниот уред

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-Y1)
Четири
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 220 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од главниот уред

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-B5 - дополнителен комплет само за читачот на картички со копирање-F1.

Други

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали

ЕДИНИЦА ЗА ПЕЧАТИ-B1

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

ЕДИНИЦА ЗА МОМЕНТАЛНО ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1 - пренослива единица за захефтување што овозможува моментално захефтување на максимум 50 листови.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B2 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат. 

2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PS-BG1- нуди поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува повр. (CCVI I/F) помеѓу терминал за контр. на копирање од трети страни и iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ - A1 за BLUETOOTH LE- чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth 
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. За рамен панел

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-ASF1) им овозможува на кор. да испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)

КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-Y1 - за сред. спој. (2 x 2.000 парчиња)